آموزش خورش نخود

این خورش یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین خورش‌هایی است که می‌توان آن را با برنج سرو کرد. با توجه به وجود نخود در این خورش و خاصیت آنتی‌اکسیدانی نخود، این خورش به عنوان یک غذای سالم و مغذی شناخته می‌شود. می‌توانید این خورش را با گوشت چرخ‌کرده یا کوفته‌قلقلی درست کنید. نخود نه تنها آنتی‌اکسیدان دارد، بلکه منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B است که برای سلامتی پوست و مو و زیبایی مؤثر است. برای مشاهده آموزش کامل این خورش ادامه مطلب را مطالعه کنید.

مواد لازم برای 4 نفر
نخود 2 پیمانه
پیاز 1 عدد متوسط
گوشت چرخ‌کرده 300 گرم
گوجه‌فرنگی 4 عدد
گشنیز 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
پودر سیر 1 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل ½ قاشق چایخوری
پودر زیره 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
روغن و آب به مقدار کافی

دستور پخت خورش نخود

مرحله اول

برای تهیه خورش نخود، ابتدا باید نخود را از شب قبل بشویید و خیس کنید. بهتر است در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ نخود گرفته شود. سپس در یک قابلمه نخود را همراه با آب و کمی زیره بریزید.

مرحله دوم

سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا نخود پخته شود و سپس آن را درون آبکش بریزید. در ادامه یک ماهی‌تابه برمی‌داریم. کمی روغن در آن می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم. پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به روغن داغ شده اضافه می‌کنیم.

مرحله سوم

سپس پیاز را خوب تفت می‌دهیم تا سبک و طلایی شود. سپس گوشت چرخ‌کرده را به آن اضافه می‌کنیم. مقدار گوشت و نخود بسته به سلیقه شما می‌تواند تغییر کند و می‌توانید آن را کم یا زیاد کنید.

مرحله چهارم

در این مرحله گوشت را خوب تفت می‌دهیم تا تغییر رنگ دهد. سپس پودر سیر، زردچوبه، زنجبیل و نمک را به مخلوط گوشت اضافه کرده و با هم کمی تفت می‌دهیم.

“““html

تا عطر و بوی آن آزاد شود.

مرحله پنجم

نخود پخته و آبکش شده را به موادی که در تابه داریم اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم تا همه مواد با هم مخلوط شوند. سپس گوجه‌ها را پوست می‌کنیم، خرد می‌کنیم و به مخلوط اضافه می‌کنیم. درب تابه را می‌بندیم.

مرحله ششم

حالا شعله گاز را کم می‌کنیم تا گوجه‌ها کمی آب بیندازند و بپزند. اگر گوجه‌ها به اندازه‌ای آب نیاندازند، حدود نصف لیوان آب به مخلوط اضافه می‌کنیم تا گوشت و گوجه‌ها به خوبی پخته شوند و طعم خوبی بگیرند.

مرحله هفتم

در آخر، پس از 15 تا 20 دقیقه که گوشت و گوجه‌ها کاملاً پخته و خورش جا افتاده است، آن را در یک ظرف می‌کشیم و با گشنیز تازه خرد شده تزیین می‌کنیم. این خورش با برنج یا کته سرو می‌شود.