“`html
آموزش خورش نخود
این خورش یکی از سادهترین و سریعترین خورشهایی است که میتوان آن را با برنج سرو کرد. با توجه به وجود نخود در این خورش و خاصیت آنتیاکسیدانی نخود، این خورش به عنوان یک غذای سالم و مغذی شناخته میشود. میتوانید این خورش را با گوشت چرخکرده یا کوفتهقلقلی درست کنید. نخود نه تنها آنتیاکسیدان دارد، بلکه منبع خوبی از ویتامینهای گروه B است که برای سلامتی پوست و مو و زیبایی مؤثر است. برای مشاهده آموزش کامل این خورش ادامه مطلب را مطالعه کنید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
نخود | 2 پیمانه |
پیاز | 1 عدد متوسط |
گوشت چرخکرده | 300 گرم |
گوجهفرنگی | 4 عدد |
گشنیز | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
پودر سیر | 1 قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | ½ قاشق چایخوری |
پودر زیره | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن و آب | به مقدار کافی |
دستور پخت خورش نخود
مرحله اول
برای تهیه خورش نخود، ابتدا باید نخود را از شب قبل بشویید و خیس کنید. بهتر است در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ نخود گرفته شود. سپس در یک قابلمه نخود را همراه با آب و کمی زیره بریزید.
مرحله دوم
سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا نخود پخته شود و سپس آن را درون آبکش بریزید. در ادامه یک ماهیتابه برمیداریم. کمی روغن در آن میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم. پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به روغن داغ شده اضافه میکنیم.
مرحله سوم
سپس پیاز را خوب تفت میدهیم تا سبک و طلایی شود. سپس گوشت چرخکرده را به آن اضافه میکنیم. مقدار گوشت و نخود بسته به سلیقه شما میتواند تغییر کند و میتوانید آن را کم یا زیاد کنید.
مرحله چهارم
در این مرحله گوشت را خوب تفت میدهیم تا تغییر رنگ دهد. سپس پودر سیر، زردچوبه، زنجبیل و نمک را به مخلوط گوشت اضافه کرده و با هم کمی تفت میدهیم.
“““html
تا عطر و بوی آن آزاد شود.
مرحله پنجم
نخود پخته و آبکش شده را به موادی که در تابه داریم اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا همه مواد با هم مخلوط شوند. سپس گوجهها را پوست میکنیم، خرد میکنیم و به مخلوط اضافه میکنیم. درب تابه را میبندیم.
مرحله ششم
حالا شعله گاز را کم میکنیم تا گوجهها کمی آب بیندازند و بپزند. اگر گوجهها به اندازهای آب نیاندازند، حدود نصف لیوان آب به مخلوط اضافه میکنیم تا گوشت و گوجهها به خوبی پخته شوند و طعم خوبی بگیرند.
مرحله هفتم
در آخر، پس از 15 تا 20 دقیقه که گوشت و گوجهها کاملاً پخته و خورش جا افتاده است، آن را در یک ظرف میکشیم و با گشنیز تازه خرد شده تزیین میکنیم. این خورش با برنج یا کته سرو میشود.