“`html
آموزش دونات
دونات یکی از محبوب ترین نوعهای شیرینی است که در تمام دنیا به عنوان یک میان وعده شناخته میشود. درباره تاریخچهاش دو داستان وجود دارد. یک روایت میگوید که دونات برای نخستین بار توسط مهاجران هلندی در قرن نوزدهم در آمریکا پخته شده و روایت دیگر این است که در سال ۱۸۴۷ یک قناد جوان آمریکایی ادعا کرد که او اولین کسی است که دونات را روی عرشه یک کشتی درست کرده است. البته، این دو روایت خیلی با هم فرق ندارند، زیرا دونات به عنوان یک شیرینی آمریکایی در سراسر جهان شناخته و محبوب است و به شکلهای مختلفی تهیه میشود. برای یادگیری درست کردن دونات با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم دونات | |
آرد سفید | ۴ الی ۵ پیمانه |
شکر | نصف پیمانه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
شیر | نصف پیمانه |
کره | ۸۰ گرم |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
نمک | ۱ پنس |
خمیر مایه فوری | ۲ قاشق سوپخوری |
آب ولرم | نصف پیمانه |
دستور پخت دونات
مرحله اول
برای درست کردن دونات خوشمزه، اول از همه، خمیر مایه را به همراه آب ولرم و یک قاشق چایخوری شکر در یک ظرف مناسب بریزید و خوب هم بزنید. سپس درب ظرف را ببندید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در جایی گرم بگذارید تا خمیر مایه حباب بزند و عمل بیاید.
مرحله دوم
حالا کره را از یخچال درآورده تا نرم شود و سپس به همراه شکر خوب هم بزنید تا کاملاً مخلوط شود. بعد از آن تخممرغ و وانیل را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر هم بزنید تا همه چیز یکدست شود.
مرحله سوم آموزش دونات
حال خمیر مایهای که عمل آمده را به همراه شیر ولرم اضافه کنید. آرد را دو بار الک کرده و بعد از مخلوط کردن آن با کمی نمک، ۴ پیمانه آرد را کمکم به مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد.
مرحله چهارم
خمیر را به یک سطح صاف منتقل کنید و کمی آرد روی آن بپاشید. شروع به ورز دادن خمیر کنید تا جایی که دیگر به دست نچسبد. سپس خمیر را بلند کرده و روی سطح کار بزنید. این کار را بین ۵۰ تا ۱۰۰ بار انجام بدهید.
مرحله پنجم
هرچه بیشتر خمیر را به سطح کار بزنید، نتیجه نهایی نرم و لطیفتر خواهد بود.
“““html
در مرحله بعد، یک کاسه بزرگتر که دو برابر حجم خمیر باشد را با روغن چرب میکنیم و خمیر را به کاسه منتقل میکنیم. سپس با کارد یک علامت به شکل (+) روی خمیر میزنیم.
مرحله ششم آموزش دونات
در این مرحله، روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و سپس یک حوله نیز روی سلفون میاندازیم. کاسه را در یک جای گرم قرار میدهیم تا خمیر استراحت کند. بعد از حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت، وقتی به سراغ خمیر میرویم، باید حجم آن تقریباً دو برابر شده باشد.
مرحله هفتم
حالا خمیر را از کاسه خارج میکنیم و روی سطح کار کمی ورز میدهیم تا هوای اضافی داخل خمیر خارج شود. سپس مقداری آرد روی سطح میز میپاشیم و خمیر را با وردنه به ضخامت یک سانتیمتر پهن میکنیم.
مرحله هشتم
حالا با استفاده از قالب مخصوص، دوناتها را از خمیر قالب میزنیم و هر کدام را روی یک تکه کاغذ روغنی چرب شده قرار میدهیم تا هنگام انتقال به روغن برای سرخ کردن شکل ظاهری آنها خراب نشود.
مرحله نهم آموزش دونات
اکنون دوباره روی دوناتها را با یک پارچه تمیز میپوشانیم تا خشک نشوند و اجازه میدهیم حدود ۳۰ دقیقه دیگر استراحت کنند. بعد از این زمان، در یک ظرف عمیق، به اندازهای روغن میریزیم که دوناتها هنگام سرخ شدن شناور باشند.
مرحله دهم
ظرف روغن را روی حرارت بسیار ملایم قرار میدهیم تا روغن به خوبی داغ شود. برای انداختن دوناتها، کاغذ روغنی زیر آنها را میگیریم و به خمیر دست نمیزنیم. سپس با قاشق، روغن داغ را روی دوناتهای در حال سرخ شدن میریزیم.
مرحله یازدهم
وقتی روغن داغ را با قاشق روی دوناتها بریزیم، آنها بهتر پف میکنند و به رنگ طلایی یکنواخت درمیآیند. در نهایت، دوناتها را از روغن خارج کرده و روی دستمال حولهای یا توری فلزی قرار میدهیم تا روغن اضافی آنها خارج شود.
مرحله دوازدهم
زمانی که دوناتها کمی خنک شدند، آنها را در ظرف مورد نظرمان میچینیم و با شکلات داغ، پودر پسته یا هر چیز دیگری تزیین میکنیم. برای شکلاتی کردن دوناتها میتوانید بعد از خنک شدن آنها را در شکلات مایع فرو ببرید.
نکات آموزش دونات
دونات شکلاتی
برای تهیه دونات شکلاتی، کافیست یک یا دو قاشق غذاخوری از آرد سفید را کم کرده و همان مقدار پودر کاکائو به مواد اضافه کنیم. برای روی دوناتها میتوانید از ترکیبات شکلاتی مختلف استفاده کنید.
برای تهیه روکش شکلاتی، سه چهارم پیمانه پودر قند را با دو قاشق غذاخوری پودر کاکائو، دو قاشق غذاخوری نوتلا و سه قاشق غذاخوری شیر ترکیب کنید و با یک برس روی دوناتهای خود بزنید، یا اینکه آنها را در شکلات ذوب شده فرو ببرید.
دونات شکری
اگر میخواهید دوناتهای خود را به صورت شکری تهیه کنید، ابتدا نصف پیمانه شکر درشت را در یک کاسه بزرگ بریزید، سپس دوناتها را پس از پخت در کاسه قرار دهید و تمام قسمتها را در شکر بغلطانید تا به طور کامل به شکر آغشته شوند.
دونات را چقدر سرخ کنیم؟
زمانی که خمیر دونات آماده شد، باید آن را سرخ کنیم. سرخ کردن دونات زمان زیادی نمیبرد؛ حدود یک دقیقه برای هر سمت کافی است. البته اگر دمای روغن به خوبی تنظیم نشده باشد، ممکن است زمان بیشتری برای سرخ شدن نیاز باشد.