آموزش روغن حیوانی
روغن حیوانی از روغنهای نباتی بهتر و مغذیتر است. اما بوی خاصی دارد که ممکن است همه را خوش نمیآید. روغن حیوانی را میتوان از کره در خانه تهیه کرد. کره حاوی روغن و دوغ است و با گرم کردن میتوان دوغ را جدا کرد و یک روغن صاف بدست آورد. کره گاوی رنگ زردی دارد و روغن زرد رنگی هم تولید میکند. در حالی که کره گوسفندی و بزی سفیدتر است و طعم تندتری دارد و عطر بیشتری نیز دارد. مراحل درست کردن روغن از کره گاوی یا گوسفندی و بزی به همین شکل است. برای ایجاد عطر خوش، میتوان از گیاه چوبر استفاده کرد.
مواد لازم روغن حیوانی | |
کره زرد گاو | به مقدار دلخواه |
دستور تهیه روغن حیوانی
مرحله اول
اول یک قابلمه برمیداریم و روی گاز میگذاریم. باید حرارت خیلی کم باشد. کرهها را داخل قابلمه میریزیم. توجه داشته باشید که حرارت باید کم باشد تا کره به آرامی ذوب شود.
مرحله دوم
بعد از اینکه کره ذوب شد، دوغهایی که روی سطح هست را با قاشق جدا میکنیم. اما به روغن دست نمیزنیم زیرا اگر به روغن دست بزنیم، دوغ ته قابلمه بالا میآید و جدا کردنش سخت میشود. باید دوغهای روی کره را جدا کنیم تا روغن شفاف شود.
مرحله سوم
سپس قابلمه را از روی حرارت برمیداریم و میگذاریم که کمی خنک شود. بعد به مدت ۳ ساعت آن را در یخچال میگذاریم تا خوب ببندد. بعد از اینکه کره خودش را گرفت و سفت شد، یک سوراخ در ته قابلمه ایجاد میکنیم تا روغن خارج شود.
مرحله چهارم
قابلمه را کمی تکان میدهیم تا دوغ کف آن خارج شود. اگر میخواهید روغن عطر خوبی داشته باشد، از گیاه چوبر استفاده کنید. گیاه چوبر را در یک کیسه پارچهای تمیز قرار داده و در روغن میگذاریم تا عطر خوبی به روغن بدهد.