“`html
آموزش زرشک پلو با مرغ ریش ریش
زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است. اما بعضی وقتها برای تنوع، میخواهیم مرغ را به شیوهای متفاوت تهیه کنیم. در این روش، برنج را به صورت آبکش میپزیم. سپس مرغی که به شکل ریش ریش درآمده است را با زرشک و زعفران میپزیم و روی برنج قرار میدهیم. این غذا مناسب مجالس و مهمانیها است. همچنین چون با مرغ ریش ریش تهیه میشود، میتوان از تکههای استخوانی مرغ نیز استفاده کرد. ترکیب طعم زرشک، مرغ و شکر این غذا را خوشمزه و ملس میکند. مقدار شکر بسته به سلیقه شما و مهمانها قابل تنظیم و حذف است.
مواد لازم برای 4 نفر | |
گوشت مرغ | 800 گرم |
برنج | 4 پیمانه |
زرشک | 1 پیمانه |
زعفران دم کرده | ½ فنجان |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت زرشک پلو با مرغ ریش ریش
مرحله اول
برای درست کردن زرشک پلوی خوشمزه با مرغ ریش ریش، اول یک قابلمه بر میداریم و کمی روغن در آن میریزیم و روی حرارت میگذاریم. یک پیاز را میشوییم، پوست آن را میگیریم و به صورت خلالی برش میزنیم. سپس پیازها را در روغن تفت میدهیم تا نرم و طلایی شوند.
مرحله دوم
در این مرحله، کمی زردچوبه و فلفل سیاه به پیازها اضافه کرده و تکههای مرغ را هم به آنها اضافه میکنیم. کمی تفت میدهیم تا بوی نامطبوع مرغ برطرف شود. سپس با کمی آب و نمک، میگذاریم مرغها به مدت ۴۵ دقیقه بپزند.
مرحله سوم
حالا برنج را میشوییم و از چند ساعت قبل با آب و نمک خیس میکنیم (زمان خیساندن برنج بسته به نوع و تازگی آن متفاوت است). یک قابلمه بزرگ میگذاریم و تقریباً چهار برابر برنج، آب در آن میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا آب به جوش آید.
مرحله چهارم
آب برنج را در قابلمه جوش ریخته و با کمی نمک، برنج را داخل آب در حال جوش میریزیم تا بپزد و نیمپز شود. سپس برنج را آبکش کرده و با تهدیگ دلخواه و کمی روغن دم میگذاریم. مرغهای پخته شده را ریش ریش میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله پنجم
یک پیاز دیگر را شسته، پوست آن را میگیریم و به صورت خلال ریز میکنیم. اندازه خلالها به سلیقه خود شما بستگی دارد. یک ماهیتابه بر میداریم و…
“““html
ما کمی روغن درون آن می ریزیم و روی حرارت ملایم گاز می گذاریم تا داغ شود.
مرحله ششم
سپس پیازها را درون روغن میریزیم و کمی تفت میدهیم تا نرم و طلایی شوند. بعد از آن، مقداری زردچوبه به آن اضافه میکنیم و کمی دیگر تفت میدهیم تا زردچوبه و پیاز خوب ترکیب شوند، سپس رب گوجهفرنگی را اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
بعد از اینکه رب گوجهفرنگی خوب سرخ شد، زرشکهایی که شسته و آب آنها گرفته شده است را به ماهیتابه اضافه میکنیم و تفت میدهیم. وقتی کمی زرشک و رب سرخ شد، مرغ ریشریش شده را اضافه کرده و تفت میدهیم.
مرحله هشتم
در این مرحله زعفران دمکرده، آبلیمو و شکر را هم اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا همه مواد با هم ترکیب و یکدست شوند. سپس یک لیوان از آب مرغ را به ماهیتابه میریزیم و درب ظرف را میگذاریم.
مرحله نهم
حالا اجازه میدهیم تا حدود ۲۰ دقیقه روی شعله ملایم گاز بپزد و جا بیفتد و آب آن کشیده شود. سپس برنج را در ظرف مناسب میکشیم و مخلوط مرغ و زرشک و زعفران را روی آن میریزیم و سرو میکنیم.