“`html
آموزش زولبیا و بامیه
زولبیا و بامیه از شیرینیهای سنتی و پرطرفدار ایرانی هستند که به ویژه در ماه رمضان درست میشوند. در گذشته، این شیرینیها فقط به یک شکل تهیه میشدند، اما حالا به دلیل محبوبیتی که دارند، در انواع مختلفی پخته میشوند. به عنوان مثال، در دستور بامیه عربی، این شیرینی بزرگتر درست میشود و زولبیا نیز به صورت رنگی با رنگهای مختلف تهیه میگردد. برای یادگیری طرز تهیه زولبیا و بامیه، در ادامه با چیشی همراهم باشید.
مواد لازم برای شربت | |
شکر | ۲ لیوان |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب | ¼ لیوان |
آب | ۱٫۵ لیوان |
آبلیمو | ½ قاشق چایخوری |
آموزش شربت زولبیا و بامیه
مرحله اول
برای درست کردن شربت خوشمزه و عسلی، ابتدا آب را در یک قابلمه مناسب میریزیم و آن را روی حرارت ملایم قرار میدهیم. کمکم شکر را به آب اضافه کرده و با قاشق هم میزنیم تا شکر کاملاً حل شود.
مرحله دوم
سعی کنید شربت را آرام هم بزنید تا به دیوارههای قابلمه برخورد نکند. سپس زعفران دم کرده را اضافه کرده و بعد از آن آبلیمو و گلاب را هم به مخلوط اضافه کنید و منتظر بمانید تا شربت به قوام برسد.
مرحله سوم
وقتی شربت کمی غلیظ شد، حرارت را خاموش کرده و قابلمه را کنار میگذاریم تا شربت سرد شود. (به خاطر داشته باشید که شربت بعد از سرد شدن غلیظتر میشود، بنابراین اجازه ندهید خیلی غلیظ شود.) سپس شربت را در یخچال قرار دهید تا برای تهیه بامیه و زولبیا خنک گردد.
مواد لازم برای ۶ نفر | |
آرد سفید | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
اسانس هل | ۲ قطره |
نشاسته | ۵۰ گرم |
ماست | ¼ لیوان |
کره | ½ قاشق چایخوری |
جوش شیرین | ¼ قاشق چایخوری |
روغن مایع | به اندازه کافی |
آموزش زولبیا
مرحله اول
برای درست کردن زولبیا در خانه، اول کره و ماست را از یخچال بیرون میآوریم تا به دمای اتاق برسند. ماست را در یک کاسه میریزیم و نشاسته را به آن اضافه کرده و با همزن دستی مخلوط میکنیم. سپس این مخلوط را به مدت ۵ دقیقه کنار میگذاریم.
مرحله دوم
آرد را الک کرده و بعد از ۵ دقیقه به مخلوط ماست و نشاسته اضافه میکنیم. با قاشق همه مواد را مخلوط میکنیم و سپس کره نرم شده، جوش شیرین، گلاب و اسانس هل را هم به مواد اضافه میکنیم.
مرحله سوم
حالا همه مواد را با همزن دستی به خوبی مخلوط میکنیم تا مایه به غلظت ماست برسد. اگر مایه کمی سفت شده بود میتوانید کمی گلاب اضافه کنید. در یک تابه متوسط مقداری روغن مخصوص سرخ کردنی میریزیم.
مرحله چهارم
سپس تابه را روی شعله متوسط قرار میدهیم و اجازه میدهیم که روغن به آرامی داغ شود. یک قیف را داخل یک لیوان قرار میدهیم و مایه زولبیا را در قیف میریزیم. وقتی روغن داغ شد، قیف را در دست میگیریم.
مرحله پنجم
حالا خیلی سریع مایه را فشار میدهیم تا از قیف بیرون بیاید و دستمان را به صورت دایرهای حرکت میدهیم تا مایه به صورت دایرهای در روغن ریخته شود و سپس مکث میکنیم و دایره دیگری درست میکنیم.
مرحله ششم
به همین صورت زولبیاها را در روغن شکل میدهیم و با یک کفگیر دارای سوراخ، زولبیاها را در روغن برمیگردانیم تا هر دو طرف آنها طلایی و کاملاً سرخ شود. (میتوانید به جای قیف، مایه را در یک سسخوری بریزید.)
مرحله هفتم
شربت را از یخچال بیرون میآوریم. وقتی زولبیاها سرخ و طلایی شدند، آنها را از روغن خارج کرده و برای ۱ دقیقه در یک توری میگذاریم تا روغن اضافیشان بیرون بیاید و سپس در شربت سرد که قبلاً آماده کردیم قرار میدهیم.
مرحله هشتم
حالا اجازه میدهیم زولبیاها به مدت ۲ الی ۳ دقیقه در شربت بماند تا به خوبی آغشته شود. سپس دوباره آنها را در توری میگذاریم تا شربت اضافیشان خارج شود. زولبیاهای آماده را در ظرف مورد نظر قرار میدهیم.
مرحله نهم
حالا روی ظرف را با سلفون میپوشانیم و داخل یخچال میگذاریم تا خنک شوند. اگر میخواهید بامیه هم کنار زولبیا درست کنید، شربت را در یخچال بگذارید تا برای بامیه هم خنک باشد. نوش جان!
مواد لازم برای ۶ نفر | |
آرد | ½ پیمانه |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
کره | ۲۵ گرم |
آب | ½ پیمانه |
بکینگ پودر | ¼ قاشق چایخوری |
روغن مایع | به اندازه کافی |
آموزش بامیه
مرحله اول
برای درست کردن بامیه خوشمزه، ابتدا کره و تخم مرغ را از یخچال درآورید و بگذارید به دمای اتاق برسند. اگر میخواهید زولبیا و بامیه درست کنید، اول زولبیا را آماده کنید و بعد بامیه را تهیه کنید؛ چون بامیه تخم مرغ دارد و ممکن است روغن به سرخ کردن بپردازد.
مرحله دوم
آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس کره که به دمای محیط رسیده و نرم شده را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، بکینگ پودر را به آرد اضافه کرده و از الک عبور دهید.
مرحله سوم
بعد از اینکه آب جوشید، آرد را به آن اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا به حالت خمیری درآید. ممکن است در ابتدا خمیر کمی سفت باشد، ولی ادامه دهید و با قاشق روی خمیر بکشید تا نرمتر شود.
مرحله چهارم
این کار را چندین بار تکرار کنید تا هوا از میان خمیر خارج شود. پس از اینکه خمیر خوب مخلوط شد، آن را کنار بگذارید تا خنک شود. به یاد داشته باشید که خمیر نباید سرد شود، زیرا در زمان اضافه کردن تخم مرغ، دیر جذب میشود.
مرحله پنجم
همچنین خمیر نباید داغ باشد، زیرا این امر باعث پختن تخم مرغ در خمیر میشود. پس خمیر باید فقط کمی گرم باشد. در یک قابلمه کوچک روغن مایع بریزید و روی حرارت کم بگذارید تا به تدریج داغ شود.
مرحله ششم
وقتی خمیر کمی خنک شد، تخم مرغ را به آن اضافه کرده و با همزن برقی خوب هم بزنید. ابتدا ممکن است خمیر تکه تکه شود، نگران نباشید و همچنان به هم زدن ادامه دهید تا خمیر یکدست شود.
مرحله هفتم
اگر بعد از ۱۰ دقیقه احساس کردید خمیر سفت است، میتوانید نصف یک تخم مرغ دیگر به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید. سپس خمیر را در یک قیف ریخته و قیف را بالای قابلمه روغن داغ نگه دارید.
مرحله هشتم
تیغه قیچی را در روغن بزنید تا چرب شود و مایه بامیه به آن نچسبد. با یک دست قیف و با دست دیگر قیچی را نگه دارید. قیف را فشار دهید تا مایه بامیه خارج شود و به اندازه دلخواه قیچی کنید.
مرحله نهم
بامیهها به روغن میافتند و دوباره به اندازهای از مایه که قابلمه جا دارد، داخل روغن قیچی کنید. مراقب باشید که تعداد بامیهها زیاد نشود، چون برگرداندن آنها را سخت میکند.
مرحله دهم
بامیهها را با کفگیر سوراخدار به خوبی زیر و رو کنید تا همه طرف آنها سرخ شود و رنگ بگیرند. در این حین شربت را از یخچال بیرون آورید. وقتی بامیهها سرخ شد، آنها را خارج کرده و در شربت بگذارید.
مرحله یازدهم
بعد از ۱ دقیقه، بامیهها را از شربت بیرون آورده و روی توری قرار دهید تا شهد اضافی خارج شود. سپس بامیهها را در ظرفی بگذارید و روی آن سلفون بکشید و در یخچال قرار دهید تا سرد شوند و بعد نوش جان کنید.
نکات آموزش زولبیا و بامیه
پفکی شدن زولبیا
زولبیاهای خریداری شده از قنادی معمولاً بافت بهتری دارند. برای تردتر کردن بافت زولبیا از جوش شیرین استفاده میشود، اما به دلیل مضرات آن، بهتر است از بکینگ پودر استفاده شود. زمانی که بکینگ پودر را به مایه زولبیا اضافه کردید، زیاد هم نزنید تا خاصیت آن از بین نرود، زیرا ترکیب شدن آن با سایر مواد باعث آزاد شدن گاز دی اکسید کربن میشود.
کالری زولبیا و بامیه
زولبیا و بامیه معمولاً کالری بالایی دارند. هر بامیه متوسط تقریباً ۸۰ کالری و هر ۱۰۰ گرم زولبیا حدود ۴۵۰ کالری دارد. توجه داشته باشید که این مقادیر مربوط به شیرینیهای خریداری شده هستند که معمولاً شهد زیادی دارند؛ اگر خودتان در خانه درست کنید، معمولاً کالری آن کمتر خواهد بود.