“`html
آموزش سیب پلو با گوشت قلقلی
سیب پلو یکی از غذاهای سنتی و قدیمی شهر کرمانشاه است که به روشها و با مواد مختلفی تهیه میشود. برای آشنایی با روش کامل و مرحله به مرحله تهیه سیب پلو با گوشت قلقلی، لطفا در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۵ نفر | |
برنج | ۵ پیمانه |
سیب زمینی متوسط | ۵ عدد |
شوید تازه | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
آب جوش | ۲ لیوان |
گوشت گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
عصاره گوشت | ۱ بسته |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
آموزش سیب پلو با گوشت قلقلی
مرحله اول
برای تهیه سیب پلو با گوشت قلقلی خوشمزه، ابتدا برنج را با ۱ قاشق چایخوری نمک در یک کاسه بزرگ میریزیم. سپس روی آن آب میریزیم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۲ ساعت در آب بماند تا خیس بخورد.
مرحله دوم
پس از این زمان، یک قابلمه مناسب را تا نیمه از آب پر میکنیم. سپس ۱ قاشق چایخوری نمک و مقداری روغن به آن اضافه میکنیم. بعد قابلمه را روی حرارت زیاد میگذاریم و منتظر میمانیم تا آب به جوش بیاید.
مرحله سوم
در این مرحله، شوید را شسته و در آبکش میگذاریم تا آب اضافیاش برود. سپس پوست سیبزمینیها را جدا کرده و شسته، و آنها را به صورت مکعبی خرد میکنیم. بعد شوید را روی تخته کار قرار میدهیم.
مرحله چهارم
حالا شوید را به صورت ریز ساطوری خرد میکنیم. سپس برنج را آبکشی میکنیم تا آب اضافی آن خارج شود. بعد برنج را به آب جوش اضافه کرده و به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه منتظر میمانیم تا کمی پخته شود.
مرحله پنجم
۲ دقیقه قبل از اینکه برنج کاملاً پخته شود، سیبزمینی را به همراه شوید به برنج اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. زمانی که اطراف برنج نرم شده و وسط آن کمی سفت باشد، آن را در آبکش میریزیم و آبکشی میکنیم.
مرحله ششم
حالا مقداری روغن مایع درون یک قابلمه
“““html
مناسب می ریزیم، سپس نان را به عنوان ته دیگ درون قابلمه قرار میدهیم و سیب پلو را درون قابلمه میریزیم. در ادامه درب قابلمه را با دم کنی میپوشانیم و سپس روی قابلمه قرار میدهیم.
مرحله هفتم
در این مرحله شعله پخش کن را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و قابلمه را روی شعله پخش کن میگذاریم. اجازه میدهیم سیب پلو به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. بعد از آن، گوشت را به تکههای کوچک تقسیم میکنیم.
مرحله هشتم
حال تکههای گوشت را درون چرخ گوشت میریزیم و چرخ میکنیم. سپس پوست یک پیاز را جدا کرده و میشوییم و آن را با دندانههای ریز رنده میکنیم. پیاز را از صافی عبور میدهیم.
مرحله نهم
زمانی که آب اضافی پیاز خارج شد، آن را به گوشت چرخ کرده اضافه میکنیم. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن میزنیم. بعد از آن، مخلوط گوشت چرخ کرده را خوب ورز میدهیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
مرحله دهم
حالا روی مخلوط گوشتی را با سلفون میپوشانیم و اجازه میدهیم به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال بماند. پس از آن، گوشت را از یخچال خارج کرده و یک تابه مناسب روی حرارت متوسط قرار میدهیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله مقداری روغن مایع درون تابه میریزیم و منتظر میمانیم تا روغن کاملاً داغ شود. سپس مقداری از مواد گوشتی را برمیداریم و در دست گرد میکنیم و این کار را تکرار میکنیم تا همه مواد گوشتی آماده شود.
مرحله دوازدهم
حالا گوشتهای قلقلی را درون تابه قرار میدهیم و به خوبی سرخ میکنیم. سپس پوست پیاز باقیمانده را جدا کرده، میشوییم و به صورت خلالی خرد میکنیم. حالا یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
مرحله سیزدهم
در این مرحله پیاز را به تابه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا نرم و شفاف شود. سپس رب گوجهفرنگی را به پیاز اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ آن تغییر کند.
مرحله چهاردهم
حالا آب جوش را به رب گوجهفرنگی اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم و عصاره گوشت را به آن میزنیم. سپس گوشتهای قلقلی را به این سس اضافه کرده و میگذاریم تا جوش بیاید و سس غلیظ شود.
مرحله پانزدهم
در نهایت سیب پلو را در ظرف مورد نظر میریزیم و گوشتهای قلقلی را روی آن قرار میدهیم. سس را درون یک کاسه مناسب میریزیم. در آخر سیب پلو را به همراه ترشی یا ماست سرو میکنیم. نوش جان!