آموزش شامی نخود
شامی نخود یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در ایران است که میتوان آن را با دستورهای مختلف تهیه کرد. در بعضی از شهرها، این غذا را به عنوان یک غذای ویژه برای مناسبتها درست میکنند. برای تهیه این شامی میتوانیم به جای نخود کامل، از نخود لپه شده هم استفاده کنیم. یکی از نکاتی که طعم این شامی را بهتر میکند، استفاده از سبزیجات محلی است. با توجه به شهری که در آن هستید، میتوانید از سبزیجات سنتی خودتان برای تهیه این غذا استفاده کنید. برای یادگیری این دستور پخت، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 3 تا 4 نفر | |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
نخود | 1 لیوان |
سیب زمینی | 2 عدد متوسط |
پیاز | 1 عدد متوسط |
سبزی معطر | 2 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد نخودچی | 1 قاشق غذاخوری |
پودر سیر و فلفل قرمز | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت شامی نخود
مرحله اول
برای درست کردن شامی نخود خوشمزه، ابتدا نخود را یک شب قبل در آب خیس میکنیم تا نفخ آن گرفته شود. اگر میتوانید، چند بار آب را عوض کنید تا نفخ کاملًا از بین برود.
مرحله دوم
حالا نخود و سیب زمینی را در یک قابلمه میریزیم و سه پیمانه آب به آن اضافه میکنیم. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا نخود و سیب زمینیها خوب بپزند.
مرحله سوم
وقتی که نخود خوب پخت، آن را به همراه سیب زمینیها در میکسر میریزیم و با هم مخلوط میکنیم تا یکدست شوند. سپس مخلوط را در یک کاسه مناسب میریزیم. بعد پوست سیب زمینیها را به آرامی جدا میکنیم.
مرحله چهارم
در مرحله بعد، سیب زمینیها را رنده میکنیم و به مخلوط نخود اضافه میکنیم. پیاز را هم رنده کرده و بعد از گرفتن آب اضافیاش، به مخلوط گوشت چرخ کرده و نخود اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
اکنون سبزی معطر را ریز خرد کرده و به همراه تخممرغ، آرد نخودچی، کمی پودر سیر،
“`html
فلفل قرمز، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به کاسه اضافه میکنیم. سپس همه مواد را به خوبی با هم مخلوط میکنیم تا یکدست شوند.
مرحله ششم
در این مرحله، روی درب کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار میدهیم تا طعمها با هم مخلوط شوند. بعد از یک ساعت، کاسه را از یخچال بیرون میآوریم و یک تابه مناسب روی حرارت میگذاریم.
مرحله هفتم
حالا کمی روغن به تابه اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا روغن داغ شود. سپس به اندازه یک گردو از مواد برمیداریم و با دست آن را به شکل گرد یا بیضی درمیآوریم، بعد به آرامی درون روغن میاندازیم.
مرحله هشتم
همه شامیها را به همین روش آماده میکنیم و درون روغن میاندازیم. وقتی یک سمت کتلت به خوبی سرخ شد و تغییر رنگ داد، آنها را به آرامی برمیگردانیم تا سمت دیگرشان هم به خوبی سرخ شود.
مرحله نهم
بعد از اینکه شامیها به خوبی سرخ شدند، آنها را روی دستمال حولهای قرار میدهیم تا روغن اضافیشان کاملاً گرفته شود. در پایان، شامیها را در ظرف مورد نظر میگذاریم و به همراه برنج یا نان سرو میکنیم.