آموزش شیرینی دوشاب برنج
شیرینی دوشاب برنج که همچنین به آن دوشاب بج نیز گفته میشود، یکی از شیرینیهای خوشمزه و سنتی شمال ایران است. برای یادگیری طرز تهیه کامل و مرحلهبهمرحله این شیرینی خوشمزه، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم شیرینی دوشاب برنج | |
دوشاب | ⅔ پیمانه |
برنج | ۲ پیمانه |
پودر هل | ½ قاشق غذاخوری |
آموزش شیرینی دوشاب برنج
مرحله اول
برای شروع، در یک کاسه مناسب برنج را اضافه میکنیم. سپس کاسه را تا نیمه با آب پر میکنیم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۲۴ ساعت در آب بماند تا کاملاً خیس بخورد.
مرحله دوم
پس از ۲۴ ساعت، برنج را آبکش کرده و میگذاریم آب اضافی آن کاملاً کشیده شود و خشک شود. سپس یک تابه مناسب روی حرارت زیاد قرار میدهیم و برنج را در آن میریزیم و به خوبی هم میزنیم.
مرحله سوم
وقتی برنج سرخ شد، آن را از تابه خارج میکنیم. سپس در تابهای دیگر دوشاب (شیره انگور) را اضافه کرده و برای ۲ تا ۵ دقیقه روی حرارت ملایم میگذاریم تا مخلوط شود.
مرحله چهارم
زمانی که دوشاب غلیظ شد، برنج سرخ شده و پودر هل را به آن اضافه میکنیم. سپس کمی مخلوط میکنیم و بعد از ۱ دقیقه که دوشاب به برنج آغشته شد، از روی حرارت برمیداریم و یک ظرف تخت مناسب انتخاب میکنیم.
مرحله پنجم
حال مایه شیرینی دوشاب را درون ظرف میریزیم و با پشت قاشق یا هر وسیله دیگری آن را به صورت یکنواخت فشرده میکنیم تا کاملاً منسجم و فشرده شود و هنگام برش زدن خراب نشود.
مرحله ششم
در نهایت، ظرف را به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار میدهیم تا شیرینی خودش را بگیرد. بعد از آن شیرینی را از یخچال خارج کرده و به اندازه دلخواه برش میزنیم و در ظرف مناسب میچینیم و سرو میکنیم. نوش جان!