آموزش شیرین پلو
شیرین پلو یکی از غذاهای معروف و خوشمزه ایرانی است که با مواد مختلفی درست میشود. اگر میخواهید طرز تهیه این غذای خوشمزه را یاد بگیرید، در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سینه مرغ | ۱ عدد |
هویج | ۴ عدد متوسط |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
برنج | ۴ پیمانه |
زرشک | ۴ قاشق غذاخوری |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ¼ فنجان |
خلال پوست پرتقال | ۱ قاشق غذاخوری |
خلال پسته | ۲ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت شیرین پلو
آماده سازی سینه مرغ
برای درست کردن شیرین پلو مجلسی، ابتدا سینه مرغ را همراه با ۲ پیمانه آب، ۱ عدد پیاز، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در یک قابلمه میریزیم و روی حرارت زیاد میگذاریم تا مرغ خوب بپزد.
ریش ریش کردن مرغ
بعد از اینکه مرغ پخته شد، باید اجازه دهیم تمام آب قابلمه جذب مرغ شود. سپس مرغ را کمی خنک میکنیم و به صورت ریشریش یا تکههای درشت خرد میکنیم و کنار میگذاریم.
تفت دادن هویج ها
سپس هویجها را به صورت خلالی درشت برش میزنیم و در یک تابه با مقداری روغن سرخ میکنیم تا کمی طلایی شوند. بعد مقداری زردچوبه و نصف شکر را به هویجها اضافه میکنیم تا هویجها خوشرنگ شوند.
اضافه کردن زعفران دم کرده و خلال پوست پرتقال
حالا نصف زعفران دمکرده و خلال پوست پرتقال را به تابه اضافه میکنیم. بعد از یکی دو دقیقه، مواد را از تابه خارج میکنیم و کنار میگذاریم. سپس زرشک را به تابه میافزاییم و با بقیه شکر تفت میدهیم تا براق شود.
تفت دادن پیاز و گوشت مرغ
زرشک سرخ شده را هم کنار میگذاریم. حالا پیاز باقیمانده را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با کمی روغن در تابه سرخ میکنیم تا نرم و طلایی شود. ابتدا تابه را روی حرارت قرار میدهیم تا گرم شود. سپس گوشت مرغ ریش ریش شده را به آن اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا به پیاز ترکیب شود.
اضافه کردن باقی مواد به تابه
حالا آب لیمو، زعفران باقیمانده، خلال پسته، زرشک و هویج را که قبلاً تفت دادهایم به تابه اضافه میکنیم و به مدت یک دقیقه دیگر همه مواد را تفت میدهیم. سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم. حالا وقت آماده کردن برنج است.
خیساندن برنج
برنج را بسته به نوع آن و با کمی نمک به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب خیس میکنیم. سپس یک قابلمه مناسب را تا نیمه پر از آب میکنیم و روی حرارت زیاد میگذاریم تا آب به جوش بیاید. در این مرحله ۱ قاشق چایخوری نمک به آب اضافه میکنیم.
آبکش کردن برنج
حالا برنج خیسانده شده را به آرامی به آب جوش اضافه میکنیم و ۷ تا ۱۰ دقیقه صبر میکنیم تا دانههای برنج نرم شوند ولی مغز آنها کمی سفت باشد. بعد برنج را داخل آبکش میریزیم و با آب سرد شستوشو میکنیم.
درست کردن ته دیگ
حالا قابلمهای که برای پخت برنج در نظر گرفتهایم را روی حرارت ملایم میگذاریم و مقداری روغن داخل آن میریزیم. برای تهدیگ، از سیبزمینی ورقهای یا نان لواش به سلیقهی خود استفاده میکنیم.
بخارپز کردن برنج
مقداری از مخلوط مرغ و هویج را برای تزئین روی شیرینپلو کنار میگذاریم. باقیمانده آن را با برنج آبکش شده مخلوط میکنیم و به آرامی روی تهدیگ میریزیم. سپس درب قابلمه را به همراه دمکنی میگذاریم تا برنج بخارپز شود.
ترکیب سایر مواد و تزئین
برنج به مدت حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت نیاز دارد تا دم بکشد. بعد از اینکه برنج دم کشید، آن را کمی هم زده و داخل دیس میکشیم. سپس با باقیمانده مرغ ریشریش شده، هویج و زرشک بر روی آن را تزئین میکنیم.