“`html
آموزش شیشبرگ
شیشبرگ یک غذای خوشمزه و مغذی است که با گوشت و ترتیلا درست میشود. در این دستور، طرز تهیه ترتیلای خانگی نیز توضیح داده شده، اما میتوانید از ترتیلاهای آماده که در فروشگاهها پیدا میشوند نیز استفاده کنید. این غذا به همراه سس ماست آماده میشود که دارای کلسیم فراوان و طعم بینظیری است. شیشبرگ را میتوان به عنوان پیشغذا در مهمانیها سرو کرد. برای یادگیری مراحل تهیه شیشبرگ، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۸ نفر | |
آرد | ۲ لیوان |
جوش شیرین | ۱ قاشق چای خوری |
روغن مایع | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک | یک هشتم قاشق چای خوری |
آب | یک و سه چهارم لیوان |
مواد لازم برای سس ماست | |
ماست | ۸ لیوان |
نشاسته | ۴ قاشق غذا خوری |
آب سرد | یک چهارم لیوان |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
سیر | ۸ حبه |
آب مرغ | ۱ لیوان |
گشنیز خرد شده | نصف لیوان |
کره | ۲ قاشق غذا خوری |
روغن | ۱ قاشق غذا خوری |
ادویه و نمک و فلفل | به مقدار لازم |
مواد لازم برای مخلوط گوشتی | |
روغن | ۲ قاشق غذا خوری |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
ادویه و نمک و فلفل و دارچین | به مقدار لازم |
آموزش شیشبرگ
مرحله اول
برای درست کردن شیشبرگ، اول از همه پیاز را خوب شسته و پوست میکنیم. بعد آن را به صورت خلالی خرد میکنیم. یک تابه برداشته و کمی روغن در آن میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا داغ شود. سپس پیازها را داخل تابه میریزیم و تفت میدهیم تا نرم و طلایی شوند.
مرحله دوم
بعد از اینکه پیازها طلایی شدند، گوشت چرخکرده را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا رنگش عوض شود. بعد ادویهها را هم میریزیم و میگذاریم با حرارت کم بپزد. وقتی که کمی پخت، از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم. حالا میخواهیم خمیری درست کنیم.
آموزش شیشبرگ
برای درست کردن خمیر، یک کاسه برداشته و آرد، جوش شیرین و نمک را در آن میریزیم و مخلوط میکنیم. سپس روغن و آب را اضافه کرده و هم میزنیم تا خمیری نرم و یکدست درست شود. بعد خمیر را ورز میدهیم و درون یک نایلون فریزری میگذاریم.
مرحله چهارم
حدود یک ساعت اجازه میدهیم خمیر استراحت کند. بعد با وردنه روی سطح کار، خمیر را به ضخامت ۳ میلیمتر باز میکنیم و با استفاده از کاتر گرد یا استکان، دایرههایی برش میزنیم. سپس یک قاشق چایخوری از مخلوط گوشت را روی نیمه پایینی دایره خمیر میگذاریم.
مرحله پنجم
سپس لبه بالایی خمیر را روی آن برمیگردانیم و لبههایش را فشار میدهیم تا خوب چسبیده و بسته شود. همچنین لبههای خمیر را به هم فشرده کرده و طوری میبندیم که شکل حلقه به خود بگیرد. یک سینی فر برمیداریم و خمیرها را داخل آن میچینیم.
آموزش شیشبرگ
نیازی نیست که کف سینی را چرب کنیم. سینی را به مدت حدود ۱۰ دقیقه در فر با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد (۵۰۰ درجه فارنهایت) قرار میدهیم تا بپزد. در همین حال، ماست را برای تهیه سس آماده میکنیم. ماست را در یک قابلمه میریزیم.
مرحله هفتم
سپس قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا به جوش بیاید. در یک ظرف جدا، نشاسته و آب سرد را با هم مخلوط میکنیم و سپس به ماست اضافه میکنیم. هم میزنیم تا سس غلیظ شود. پیاز را هم شسته و پوست میکنیم و خرد میکنیم. سیر را هم رنده میکنیم.
مرحله هشتم
حالا یک تابه برداشته و کمی کره در آن ذوب میکنیم. پیازهای خرد شده را اضافه کرده و تفت میدهیم تا نرم و طلایی شوند. بعد سیر رندهشده را به آن اضافه کرده و مقداری تفت میدهیم. گشنیز خرد شده و ادویهها را هم به این مخلوط اضافه میکنیم.
آموزش شیشبرگ
کمی که بخارسد، حرارت را خاموش میکنیم تا نسوزد. آب مرغ را به ماست اضافه کرده و میگذاریم ۵ دقیقه بپزد. سپس، شیشبرگها را از فر درآورده و آنها را به سس ماست اضافه میکنیم. مخلوط سیر و پیاز را هم اضافه کرده و خوب هم میزنیم.
مرحله دهم
به این مخلوط حدود ۱۰ دقیقه زمان میدهیم تا با حرارت کم بپزد و طعمها به هم بپیوندند. بعد از ۱۰ دقیقه، خوراک را سرو میکنیم، زیرا اگر بیشتر بماند، شیشبرگها نرم شده و طعم خوبی به غذا نمیدهند.