آموزش صبحانه کابلی
کابلی یک نوع صبحانه محلی در چابهار و اطراف آن محسوب میشود و معمولاً آن را با نان روغنی یا نان پراتا صرف میکنند. یکی از لذتهای سفر به چابهار، دیدن طلوع آفتاب در صبح زود و خوردن کابلی و نان روغنی خیابانی کنار دریا است. معمولاً کابلی برای ناهار درست میشود ولی در ماه رمضان میتواند به عنوان شام یا افطار هم مورد استفاده قرار گیرد و طعم و کیفیت خوبی دارد. دستور پخت کابلی متفاوت است و ادویههایی که به کار میروند بسته به سلیقه افراد متغیر است. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله آموزش صبحانه کابلی، به ادامه مطلب در سایت آموزشی رضیم مراجعه کنید.
مواد لازم صبحانه کابلی | |
نخود آشی | ۲۰۰ گرم |
گوجه فرنگی بزرگ نگینی خرد شده | ۲ عدد |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
فلفل سبز تند ساطوری | ۲ الی ۳ عدد |
تمبر هندی | ۱ قاشق غذا خوری |
ادویه کاری | ۱ قاشق چای خوری |
نمک و فلفل | به اندازه کافی |
زیره | نصف قاشق چای خوری |
دارچین | یک چهارم قاشق چای خوری |
زنجبیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
مواد لازم برای نان پرانا | |
آرد | ۲ لیوان |
نمک | یک چهارم قاشق چای خوری |
آب | به مقدار لازم |
آموزش صبحانه کابلی
مرحله اول
برای تهیه صبحانه خوشمزه به سبک افغانی، نخودها را یک شب قبل خیس میکنیم. این کار باعث میشود که نفخ آنها کمتر شود. روز بعد، نخودها را با آب در یک قابلمه میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا کاملاً پخته و نرم شوند.
مرحله دوم
در این مرحله، یک خیار را نصف میکنیم و به مدت ۲۰ دقیقه در آب و نخود میگذاریم. این کار باعث میشود نفخ نخود کمتر شود. سپس پیاز را میشوییم و پوست میکنیم. بعد از آن، پیاز را به شکل خلالی خرد کرده و در یک تابه با روغن سرخ میکنیم.
آموزش صبحانه کابلی
گوجه فرنگی را خرد میکنیم و به همراه فلفل سبز، نمک، فلفل، ادویه کاری، زیره، پودر دارچین و زنجبیل به آن اضافه میکنیم. این مخلوط را به مدت کوتاهی میپزیم تا گوجه فرنگی نرم شود. سپس نخود را که با تمبر هندی خیس شده است، به مخلوط اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
بعد از آن، اجازه میدهیم تا مواد به خوبی غلیظ شوند. در پایان، میتوانیم چند برگ گشنیز خرد شده به آن اضافه کنیم. صبحانه کابلی معمولاً با نان پرانا سرو میشود. حالا به تهیه نان پرانا میپردازیم. برای این کار، آرد و نمک را با هم ترکیب میکنیم.
مرحله پنجم
سپس به آرامی آب را به مخلوط اضافه میکنیم تا خمیر تقریباً چسبناک به دست بیاید. باید دقت کنیم که خمیر سفت نباشد و کمی چسبندگی داشته باشد. این چسبندگی را با ورز دادن تنظیم میکنیم. پس از آن، خمیر را به مدت نیم الی یک ساعت بگذاریم تا استراحت کند.
آموزش صبحانه کابلی
خمیر را به قسمتهای کوچک تقسیم میکنیم. اگر ترازوی آشپزخانه دارید، چانههای ۸۰ گرمی مناسب هستند. سپس آنها را باز کرده و سطحشان را روغن میزنیم و به کمک دست لول میکنیم و حلزونی میپیچیم. چانههای آماده شده را به مدت ۵ دقیقه استراحت میدهیم.
مرحله هفتم
تابه را روی حرارت میگذاریم و داخلش را کمی با روغن چرب میکنیم. سپس هر چانه را با دست یا وردنه باز کرده و در تابه میگذاریم. روی خمیر را چرب میکنیم و به طور مرتب پشت و رو میکنیم تا طلایی شود. نانها را بعد از طلایی شدن داخل یک پارچه تمیز میپیچیم تا نرم بمانند.