“`html
آموزش عدس پلو با تن ماهی
عدس پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که میتوان آن را با دستورهای متفاوت درست کرد. ما میتوانیم عدس پلو را به سادگی یا همراه با انواع گوشتها مانند گوشت چرخکرده، مرغ و همچنین تن ماهی تهیه کنیم. در این آموزش، طرز تهیه عدس پلو با تن ماهی را برای شما آماده کردهایم. این غذا طعمی خاص و جالب دارد و درست کردن آن نسبت به عدس پلوهایی که با گوشت چرخکرده یا مرغ تهیه میشوند، سادهتر است. میتوانیم این غذا را به عنوان یک وعده ساده و خوشمزه برای شام یا ناهار امتحان کنیم. برای یادگیری بیشتر درباره این آموزش آشپزی ایرانی تا پایان با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 2 نفر | |
برنج | 2 پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
تن ماهی | 1 عدد |
پودر لیمو و پودر سیر | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت عدس پلو با تن ماهی
مرحله اول
برای تهیه عدس پلوی ساده و خوشمزه با تن ماهی، اول عدسها را پس از تمیز کردن، برای 3 تا 4 ساعت در یک کاسه آب میگذاریم تا خوب خیس بخورند و نفخ آن گرفته شود.
مرحله دوم
در این مرحله، برنج را بر اساس نوع آن، بین 30 دقیقه تا 3 ساعت در آب ولرم و کمی نمک خیس میکنیم. بعد از آن، عدس را میشوییم و آبکش میکنیم، سپس آن را با 2 لیوان آب در یک قابلمه میریزیم.
مرحله سوم
حالا قابلمه را روی حرارت متوسط میگذاریم تا عدس پخته شود. در همین حال، تن ماهی را در یک قابلمه آب جوش قرار میدهیم و اجازه میدهیم به مدت 20 دقیقه بجوشد.
مرحله چهارم
در این مرحله، پیاز را به صورت ریز خرد میکنیم و آن را با کمی روغن در یک تابه تفت میدهیم تا پیاز شفاف و سبک شود. سپس کمی فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
حالا چند دقیقه دیگر پیاز را تفت میدهیم تا با ادویهها یکدست شود. سپس روغن موجود در کنسرو تن ماهی را میگیریم و تن ماهی را به همراه پودر لیمو و پودر سیر به تابه اضافه میکنیم.
مرحله ششم
حالا همه مواد را خوب تفت میدهیم تا با هم خوب مخلوط شوند، سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم. در ادامه، عدس را بعد از اینکه کاملاً پخت، از قابلمه جدا میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله هفتم
در این مرحله، یک قابلمه مناسب را تا نیمه با آب پر میکنیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. سپس 1 قاشق غذاخوری روغن و 1 قاشق چایخوری نمک اضافه میکنیم تا برنج را بپزیم.
“““html
نمک را به آب اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
وقتی آب به جوش آمد، برنجی را که قبلاً خیساندهایم اضافه میکنیم و به آن 7 تا 10 دقیقه زمان میدهیم تا بپزد. در یک دقیقه آخر پخت، عدس را هم به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله نهم
بعد از اینکه برنج نرم و مغزش کمی ترد شد، مخلوط برنج و عدس را آبکشی میکنیم و کنار میگذاریم. حالا قابلمهای که برای پخت عدسپلو در نظر داریم را با 2 قاشق روغن چرب میکنیم.
مرحله دهم
برای ته دیگ، از نان لواش یا سیبزمینی استفاده میکنیم. سپس مخلوط برنج و عدس را روی ته دیگ قرار میدهیم. بعد معلومه که مقداری از تن ماهی را روی برنج میریزیم و دوباره کمی از مخلوط برنج و عدس اضافه میکنیم.
مرحله یازدهم
این روند را ادامه میدهیم و مواد را به صورت لایهای داخل قابلمه میریزیم. سپس درب قابلمه را میگذاریم و آن را روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا بخار درون قابلمه بپیچد. بعد، حرارت را کم میکنیم تا عدس پل به خوبی دم بکشد.
مرحله دوازدهم
این غذا حدود 45 دقیقه تا یک ساعت زمان نیاز دارد تا آماده شود. وقتی عدسپلو آماده شد، آن را داخل قابلمه به خوبی مخلوط میکنیم، سپس در دیس میکشیم و با برنج زعفرانی تزیین میکنیم.