آموزش عدس پلو با مرغ

عدس پلو یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با روش‌ها و مواد مختلفی تهیه می‌شود. معمولاً این غذا به صورت ساده یا با گوشت چرخ‌کرده درست می‌شود، اما امروز می‌خواهیم روشی متفاوت را آموزش دهیم. ما در این مطلب عدس پلو را با گوشت مرغ تهیه می‌کنیم که این گزینه برای افرادی که نمی‌خواهند گوشت قرمز مصرف کنند، بسیار مناسب است. می‌توانیم عدس پلو با مرغ را به صورت تکه‌ای، ریش ریش یا به صورت کوفته قلقلی درست کنیم و هر کدام را بر اساس سلیقه خود آماده کنیم. برای مشاهده کامل این آموزش آشپزی، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
برنج 3 پیمانه
عدس 1.5 پیمانه
سینه و ران مرغ 4 تکه
پیاز 2 عدد
چوب دارچین 1 تکه
پودر دارچین ½ قاشق چایخوری
زیره ½ قاشق چایخوری
پیاز داغ 4 قاشق غذاخوری
کشمش پلویی 4 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت عدس پلو با مرغ

مرحله اول

برای تهیه عدس پلو با مرغ، ابتدا پیازها را به چهار قاچ تقسیم کرده و داخل یک قابلمه مناسب می‌ریزیم. سپس تکه‌های مرغ را همراه با چوب دارچین و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله دوم

در مرحله بعد، 3 پیمانه آب به قابلمه اضافه می‌کنیم و آن را روی حرارت متوسط می‌گذاریم تا گوشت مرغ بپزد. سپس عدس را که از 2 ساعت قبل خیسانده‌ایم، آبکش کرده و داخل یک قابلمه دیگر می‌ریزیم.

مرحله سوم

در این مرحله 2 پیمانه آب به عدس اضافه می‌کنیم و قابلمه حاوی عدس را نیز روی حرارت می‌گذاریم تا عدس هم بپزد. وقتی که گوشت مرغ کاملاً پخت، آن را از قابلمه خارج کرده و به صورت ریش ریش خرد می‌کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله، عدس را نیز از روی حرارت بر می‌داریم، و توجه داشته باشید که…

“`

شما باید مطمئن شوید که عدس وقتی از روی حرارت برمی‌دارید خوب پخته شده، اما هنوز له نشده باشد و پوست آن کاملاً جدا نشده باشد.

مرحله پنجم

حالا یک قابلمه مناسب را تا نصف پر از آب می‌کنیم و آن را روی حرارت بالا قرار می‌دهیم تا آب زودتر به جوش بیاید. وقتی آب به جوش آمد، کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه کرده و سپس برنجی که قبل‌تر خیس کرده‌ایم را به آن می‌زنیم.

مرحله ششم

بعد از حدود 7 تا 10 دقیقه که برنج کمی پخته شد، آن را آبکشی می‌کنیم. سپس قابلمه‌ای که برای پخت عدس‌پلو انتخاب کرده‌ایم را روی حرارت قرار می‌دهیم و 2 قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله، برای درست کردن ته‌دیگ، از نان لواش یا سیب‌زمینی ورقه‌ای شده استفاده می‌کنیم و آنها را کف قابلمه می‌چینیم. بعد با مقداری برنج روی ته‌دیگ را می‌پوشانیم و کمی دارچین و زیره روی برنج می‌پاشیم.

مرحله هشتم

برای لایه بعدی مقداری عدس می‌ریزیم و این کار را ادامه می‌دهیم تا مواد تمام شوند. سپس روغن را روی برنج می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم که عدس‌پلو به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت بپزد.

مرحله نهم

در این مرحله یک تابه مناسب را روی حرارت قرار می‌دهیم و کمی روغن اضافه می‌کنیم. سپس مرغ ریش ریش شده، مقداری زعفران دم کرده و ادویه را تفت می‌دهیم تا کمی سرخ و حالت آب‌پز نداشته باشد.

مرحله دهم

حالا کشمش پلویی را هم کمی تفت می‌دهیم و سپس کنار می‌گذاریم. بعد از اینکه عدس‌پلو آماده شد، آن را داخل قابلمه مخلوط می‌کنیم و در دیس می‌کشیم و با مرغ ریش ریش شده و کشمش پلویی تزیین می‌کنیم.