آموزش عدس پلو شکم پر

عدس پلو شکم پر یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که در میان مردم ایران محبوبیت زیادی دارد. برای یادگیری روش کامل و مرحله به مرحله آماده کردن این غذا، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۳ نفر
برنج ۲ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
کشمش پلویی ۱۰۰ گرم
هویج ۲ عدد
زعفران دم کرده به مقدار کافی
نمک، فلفل سیاه و پودر زیره به مقدار کافی
پودر دارچین و پودر گل سرخ به مقدار کافی
پودر تخم گشنیز و پودر هل به مقدار کافی

آموزش عدس پلو شکم پر

مرحله اول

برای تهیه عدس پلو شکم پر خوشمزه، ابتدا عدس را شسته و در یک قابلمه آب می‌ریزیم. سپس قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم که عدس کاملاً پخته و نرم شود. در همین حین، هویج‌ها را هم می‌شوییم.

مرحله دوم

کمی بعد، پوست هویج‌ها را جدا کرده و با رنده درشت رنده می‌کنیم. سپس هویج را همراه با مقداری کره و زعفران دم کرده در یک تابه مناسب می‌ریزیم و به آرامی تفت می‌دهیم تا کاملاً سرخ شود.

مرحله سوم

در ادامه، نصف استکان آب اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم هویج کاملاً پخته شود. سپس پیاز را به شکل نگینی ریز خرد کرده و در یک تابه جداگانه با مقداری روغن تفت می‌دهیم تا نرم و شفاف شود.

مرحله چهارم

سپس گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می‌دهیم تا گوشت تغییر رنگ پیدا کند.

“““html

کمی نمک، فلفل سیاه، پودر زیره، پودر دارچین، پودر گل سرخ، پودر تخم گشنیز، پودر هل و زعفران را به تابه اضافه کنید.

مرحله پنجم

اکنون به تفت دادن ادامه می‌دهیم تا بوی ادویه‌ها خوب پخته شود. بعد، کشمش را با کمی کره و روغن در یک تابه مناسب می‌ریزیم و کمی تفت می‌دهیم تا کشمش‌ها پف کنند. سپس آن‌ها را به همراه هویج‌ها به تابه اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم

وقتی عدس پخته شد، آن را در یک آبکش می‌ریزیم تا آب اضافی‌اش خارج شود. سپس یک قابلمه پر از آب روی حرارت می‌گذاریم تا آب جوش بیاید. حالا برنج را شسته و همراه با کمی نمک به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله هفتم

اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه در آب جوش بماند تا کمی نرم شود. وقتی دور برنج نرم و وسط آن کمی سفت شد، قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم و برنج را آبکش می‌کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله، برنج و عدس را با هم مخلوط کرده و سپس در قابلمه، کمی روغن مایع ریخته و ته‌دیگ دلخواه‌مان را درون آن قرار می‌دهیم. حالا از عدس پلوی مخلوط شده‌مان مقداری برمی‌داریم و بقیه‌اش را در قابلمه می‌ریزیم.

مرحله نهم

حال، وسط برنج را خالی کرده و با کمک یک گوشت‌کوب، آن را کاملاً فشرده می‌کنیم. سپس مواد میانی را درون قابلمه می‌ریزیم و رویش را با برنج کنار گذاشته می‌پوشانیم. در ادامه، شعله پخش‌کن را روی حرارت ملایم قرار داده و قابلمه را بر روی آن می‌گذاریم.

مرحله دهم

حالا درب قابلمه را با دمکنی می‌پوشانیم و اجازه می‌دهیم عدس پلوی ما به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا دم بکشد. پس از این مدت، عدس پلو را در ظرف دلخواه‌مان سرو کرده و به همراه سالاد شیرازی نوش جان می‌کنیم.