آموزش فته لبنانی
فته، غذایی خوشمزه و دلپذیر است که معمولاً در منوی رستورانهای عربی به عنوان عصرانه یا پیشغذا سرو میشود. اجزای اصلی این غذا شامل نان، نخود و بادمجان خرد شده است و در آخر با ماست و سس مخصوص تزئین میشود. البته میتوان مواد دیگری مثل آجیل و ادویهها را هم به آن اضافه کرد. این غذا در اصل متعلق به مصر است، اما در لبنان، سوریه، اردن و فلسطین هم معروفیت زیادی دارد. در دمشق به آن “شامیات” میگویند. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه فته لبنانی، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم فته لبنانی | |
سیب زمینی | ۲ عدد |
بادمجان | ۲ عدد |
پیاز نگینی خرد شده | ۱ عدد |
سیر | ۳ حبه |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
نان پیتا | یک و نیم لیوان |
مواد لازم برای سس | |
ماست | ۱ لیوان |
جعفری ریز خرد شده | نصف لیوان |
ارده | ۲ قاشق غذا خوری |
آب لیمو | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
آموزش فته لبنانی
مرحله اول
برای درست کردن فته لبنانی، ابتدا سیب زمینیها را به شکل مکعبی خرد میکنیم. بعد یک تابه را با مقداری روغن روی حرارت میگذاریم تا داغ شود. سپس سیب زمینیها را به تابه اضافه کرده و کمی تفت میدهیم.
مرحله دوم
وقتی که سیب زمینیها کمی سرخ شدند، نمک، فلفل و زردچوبه را به آنها اضافه کرده و تفت میدهیم تا عطر ادویهها آزاد شود. سپس سیب زمینیها را از تابه خارج میکنیم و کنار میگذاریم. بادمجانها را نیز شسته و پوست میگیریم.
مرحله سوم
بادمجانها را هم به صورت مکعبی خرد کرده و در آب و نمک قرار میدهیم تا تلخی آنها گرفته شود. سپس یک تابه دیگر را با کمی روغن روی حرارت میگذاریم تا داغ شود. بادمجانهای خیس شده را آبکش کرده و با یک دستمال تمیز خشک میکنیم.
مرحله چهارم
حالا روغن را به تابه اضافه میکنیم تا گرم شود. وقتی بادمجانها خوب سرخ شدند، آنها را از تابه خارج میکنیم. پیاز را شسته، پوست میگیریم و به صورت نگینی خرد میکنیم و به تابه برمیگردانیم تا سرخ شود و کمی طلایی شود.
مرحله پنجم
زمانی که پیازها سرخ شدند، سیر را رنده کرده و به آنها اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم. در آخر، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا عطر و بوی ادویهها آزاد شود. سپس این مخلوط را در یک کاسه میریزیم.
مرحله ششم
حالا بادمجان و سیبزمینیهای سرخ شده را به مخلوط اضافه کرده و به خوبی هم میزنیم. نان پیتا را به شکل مثلثی برش میزنیم و در روغن سرخ میکنیم. برای تهیه سس مخصوص، یک کاسه برمیداریم و جعفری خرد شده، فلفل، نمک، ارده، آبلیمو و ماست را با هم ترکیب میکنیم تا به خوبی مخلوط شود.
مرحله هفتم
برای سرو، ابتدا سیبزمینی و بادمجانهای سرخ شده را در ظرف سرو میریزم. سپس یک لایه سس مخصوص روی آن میریزیم و در پایان نانهای لبنانی را روی همه این مواد قرار میدهیم. حالا آماده سرو است.