آموزش فطیر کسمه
شیرینی کسمه یکی از شیرینیهای خوشمزه شهرهای اراک، قم و قزوین به شمار میرود. این شیرینی ظاهری باریک و دراز دارد و شبیه نان بربری است، اما بسیار نازک و کوچکتر است و روی آن با دانههای کنجد تزیین میشود. نام دیگر این شیرینی “قاق” است که به معنی دراز و باریک و لاغر میباشد. در زبان ترکی هم “کسمه” به معنای بریده شده است. به نظر میرسد که نام کسمه از روش خاص تهیه و شکل آن آمده باشد. از ویژگیهای مهم این شیرینی، کم شیرینی و ترد و خوشمزه بودنش است. این شیرینی سنتی میتواند یک عصرانه عالی کنار چای باشد. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله آموزش فطیر کسمه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم فطیر کسمه | |
شیر | ۱۵۰ گرم |
آرد | حدودا ۳۷۰ گرم |
روغن مایع | ۶۰ گرم |
شکر | ۱۵۰ گرم |
هل | به مقدار کم |
بکینگ پودر | نصف قاشق چای خوری |
خمیر مایه فوری | نصف قاشق چای خوری (معادل ۵ گرم) |
آموزش فطیر کسمه
مرحله اول
برای تهیه فطیر کسمه خوشمزه به روش اراکی، اول از همه خمیر مایه را در نصف پیمانه شیر ولرم به همراه یک قاشق چای خوری شکر حل کرده و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک جای گرم میگذاریم تا خوب عمل بیاید.
مرحله دوم
در یک ظرف دیگر، باقی شکر را به همراه شیر، هل و بکینگ پودر مخلوط میکنیم. سپس خمیر مایه عمل آمده را به این مخلوط اضافه کرده و بعد نصف روغن و آرد را به آرامی اضافه میکنیم تا خمیری سفت و کمی چسبناک به دست آید.
مرحله سوم
در این مرحله، روی خمیر را پوشانده و به مدت پنج ساعت در یک جای گرم میگذاریم تا استراحت کند. این خمیر در این مدت پف خیلی کمی دارد، به همین خاطر بهتر است تا شب قبل از پخت آن را آماده کنیم. بعد از این مدت استراحت، خمیر را با درپوش در یخچال بگذاریم.
مرحله چهارم
صبح روز بعد، خمیر را از یخچال بیرون میآوریم. وقتی به دمای محیط رسید، چانههایی از آن میگیریم و درون فر قرار میدهیم. بعد از زمان استراحت، چانههای ۱۰۰ گرمی را تهیه کرده و به شکل بیضی باز میکنیم، طوری که نه خیلی نازک باشند و نه زیاد ضخیم. سپس با چنگال یا شانه خطوطی روی آن میزنیم.
مرحله پنجم
اگر شانه مخصوص فطیر را نداریم، میتوانیم با چنگال خط بزنیم. سپس با زرده تخممرغ به همراه کمی زعفران و شیر سطح خمیر را رومال میزنیم و روی آن دانههای کنجد میپاشیم. بعد در فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه میپزیم.
مرحله ششم
اگر روی شیرینیها طلایی نشد، میتوانیم گریل را روشن کنیم. همچنین یک ظرف آب داغ درون فر قرار میدهیم. مراقب باشید که شیرینیها بیش از حد در فر نمانند تا خشک نشوند. پس از پخت، آنها را درون یک پارچه نرم میگذاریم تا خشک نشوند و بعد از خنک شدن، در ظرف دربسته نگهداری میکنیم.