“`html
آموزش قطایف عربی
قطایف عربی یک نوع شیرینی خوشمزه و مغزدار است که شباهتهایی به قطاب ایرانی دارد. برای یادگیری آموزش کامل شیرینیپزی و مراحل تهیه قطایف عربی، با رضیم همراه باشید.
مواد لازم شربت قطایف | |
شکر | ۲٫۵ لیوان |
آب | ۱٫۵ لیوان |
چوب دارچین | ۱ تکه |
هل سبز | ۴ عدد |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۴ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق مرباخوری |
آموزش شربت قطایف عربی
مرحله اول
ابتدا شکر و آب را در یک قابلمه مناسب مخلوط کرده و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، حرارت را کم میکنیم تا شکر به طور کامل حل شود.
مرحله دوم
در این مرحله چوب دارچین، هل سبز، گلاب و زعفران دمکرده را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم شربت به مدت ۵ دقیقه بجوشد. سپس آب لیمو ترش را اضافه کرده و شربت را کنار میگذاریم تا خنک شود.
مواد لازم مغز قطایف | ||
شکر | ۲ قاشق غذاخوری | |
آرد سفید | ۱ قاشق غذاخوری سر پر | |
شیر | ۱ پیمانه | |
خامه صبحانه | ۲ قاشق غذاخوری | |
نشاسته ذرت | ۱ قاشق غذاخوری سر پر | |
پودر نارگیل | ۱ قاشق غذاخوری سر پر | |
گلاب | “““html | ۱ قاشق غذاخوری |
آموزش مغز قطایف عربی
مرحله اول
برای درست کردن مغز قطایف، اول شیر و آرد رو توی یه قابلمه با هم مخلوط میکنیم. بعد قابلمه رو روی حرارت ملایم میگذاریم و نشاسته ذرت و شکر رو هم بهش اضافه میکنیم. باید مواد رو مرتب هم بزنیم تا کمی غلیظ بشه.
مرحله دوم
بعد از این که مواد کمی غلیظ شد، خامه صبحانه و پودر نارگیل رو بهش اضافه میکنیم و هم زدن رو ادامه میدیم تا به غلظتی شبیه به فرنی ساده برسه. وقتی که به غلظت مورد نظر رسید، گلاب رو اضافه کرده و با بقیه مواد مخلوط میکنیم.
مرحله سوم
بعد از این که گلاب رو مخلوط کردیم، قابلمه رو از روی حرارت برمیداریم و مواد رو به ظرف دیگهای منتقل میکنیم. روی ظرف رو با سلفون میپوشونیم و میذاریم تو یخچال تا خودش رو بگیره.
مواد لازم پنکیک قطایف | |
شیر ولرم | ۲ پیمانه |
آب گرم | ۲ پیمانه |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
آرد سفید | ۲ پیمانه |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
جوش شیرین | ۱ قاشق چایخوری |
آرد ایرمیک | ۱ پیمانه |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
آموزش قطایف عربی
مرحله اول
تمام مواد رو توی مخلوط کن میریزیم و به مدت ۵ دقیقه مخلوط میکنیم تا همه چیز خوب با هم ترکیب بشه. بعد، مایه قطایف رو به یه ظرف میریزیم و روی اون رو با سلفون میپوشونیم و به مدت ۳۰ دقیقه تو دمای آشپزخانه میذاریم.
مرحله دوم
نیاز نیست روی ظرف رو با پارچه بپوشونیم یا اینکه تو جای گرم بگذاریم. بعد از ۳۰ دقیقه، یه تابه مناسب روی حرارت میگذاریم و بدون روغن، یک ملاقه از مواد رو توی تابه میریزیم.
مرحله سوم
وقتی که مایه توی تابه حباب زد و روی آن خشک شد و زیرش رنگ گرفت، آن را از تابه بیرون میآوریم. نکته مهم اینه که نیازی نیست دو طرف پنکیک رو بپزید، تنها کافیست که یک طرف رنگ بگیره و خمیر نباشد.
مرحله چهارم
به همین ترتیب تمام پنکیکها رو آماده میکنیم. بعد اونها رو تو یه پارچه تمیز قرار میدیم تا نرم بمونند و خشک نشند. حالا وسط هر پنکیک یک قاشق از مغز که درست کردیم میریزیم و آن را به شکل پیراشکی گوشت از وسط تا میکنیم و لبههاش رو با چنگال به هم میچسبانیم.
مرحله پنجم
یک تابه گود روی حرارت قرار میدهیم و به اندازهای روغن داخل آن میریزیم که پنکیکها بتوانند شناور باشند. سپس پنکیکها را در روغن سرخ میکنیم.
“““html
پس از اینکه آماده کردیم، داخل روغن داغ قرار میدهیم تا به مدت ۶ دقیقه سرخ شوند.
مرحله ششم
شربت را که کاملاً خنک شده است، داخل یک ظرف مناسب قرار میدهیم. پس از سرخ کردن پنکیکها، بلافاصله آنها را داخل شربت میاندازیم و به مدت ۱۰ دقیقه در شربت میگذاریم تا خوب شربت را بگیرند.
مرحله هفتم
پس از ۱۰ دقیقه، پنکیکها را از شربت خارج کرده و روی یک توری فلزی میگذاریم تا شربت اضافی آنها خارج شود. توجه داشته باشید که پس از خارج شدن از شربت، ممکن است پنکیکها کمی خشک و ترد به نظر برسند.
مرحله هشتم
برای رفع این مشکل، پنکیکها را داخل یک ظرف دربسته قرار میدهیم (یا اینکه روی ظرف را با سلفون میپوشانیم) و به مدت یک ساعت در دمای محیط قرار میدهیم تا کاملاً نرم شوند. میتوانید پنکیکها را در یخچال یا در دمای محیط نگهداری کنید.
نکات آموزش قطایف عربی
حجیم شدن قطایف
نکته مهم دربارهی قطایف این است که این شیرینی حاوی مایه خمیر است و پس از آماده شدن مواد آن، نباید بیش از حد معطل بماند؛ چون ممکن است بیش از اندازه پف کند. برای جلوگیری از این مشکل، میتوانید نصف مواد پنکیکها را داخل یخچال نگه دارید و نیم دیگر را سرخ کنید.