آموزش قیمه قاطی

قیمه یک خورشت سنتی ایرانی با طعمی بسیار خوشمزه است. قیمه قاطی یا درهم که به قیمه شاه عباسی نیز معروف است، یکی از روش‌های تهیه این خورشت به حساب می‌آید. در این روش، خورشت را باید با برنج دم کرد. البته دستور تهیه آن کمی پیچیده‌تر است. در این دستور، قیمه قاطی با گوشت خورشتی آموزش داده می‌شود. این غذا همچنین می‌تواند به عنوان یکی از برنج‌های مخلوط نیز طبقه‌بندی شود. برای یادگیری آموزش کامل و مرحله به مرحله قیمه قاطی، با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
برنج ۳ پیمانه
پیاز متوسط ۲ عدد
لپه ۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
پودر دارچین نصف قاشق چای خوری
دانه هل به میزان دلخواه

آموزش قیمه قاطی

مرحله اول

برای تهیه قیمه قاطی ابتدا برنج را به خوبی می‌شوییم و سپس آن را در آب نمک برای یک یا دو ساعت خیس می‌کنیم. لپه را هم خوب می‌شوییم و اجازه می‌دهیم در آب بماند. بهتر است یک یا دو بار آب لپه را عوض کنیم تا نفخ آن گرفته شود.

مرحله دوم

پیازها را می‌شوییم، پوست می‌گیریم و به صورت نگینی خرد می‌کنیم. یک تابه بزرگ یا قابلمه روی حرارت می‌گذاریم و مقداری روغن در آن می‌ریزیم تا داغ شود. سپس پیازها را در روغن تفت می‌دهیم تا نرم و طلایی شوند.

مرحله سوم

زمانی که پیازها نرم شدند، گوشت خورشتی را به آن اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا رنگ آن تغییر کند. لپه‌ها را آبکش می‌کنیم و به تابه می‌ریزیم و خوب با گوشت تفت می‌دهیم.

مرحله چهارم

اکنون رب گوجه‌فرنگی و زردچوبه را به مواد اضافه می‌کنیم و همه را با هم مخلوط می‌کنیم. کمی تفت می‌دهیم تا طعم خامی رب گوجه‌فرنگی گرفته شود. سپس یک یا دو پیمانه آب اضافه کرده و کمی پودر دارچین، هل و در صورت تمایل فلفل سیاه می‌زنیم.

مرحله پنجم

اجازه می‌دهیم خورشت قیمه قاطی به مدت دو تا دو و نیم ساعت با حرارت ملایم خوب بپزد. این زمان پخت باعث می‌شود که همه طعم‌ها به خوبی ترکیب شوند و خورشت جا بیفتد.

“““html

به نوع گوشت و لپه بستگی دارد. حدود یک ساعت قبل از پایان پخت خورشت، نمک و در صورت دلخواه زعفران دم‌کرده را اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم

یکی از گوشت‌ها را برمی‌داریم و مطمئن می‌شویم که خوب پخته شده باشد. حالا آب برنج را خالی کرده و یک قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم و تا نصف آن آب می‌ریزیم. وقتی که آب جوش آمد، برنج و کمی نمک را به قابلمه اضافه می‌کنیم تا بپزد.

مرحله هفتم

نکته مهم این است که در تهیه قیمه قاطی نیازی نیست که برنج به‌طور کامل بپزد. این بار برنج را کمی دانه‌ دانه و به اصطلاح “زنده‌تر” از روی حرارت برمی‌داریم تا در زمان مخلوط کردن با خورشت له نشود.

مرحله هشتم

سپس برنج را آبکشی می‌کنیم. وقتی مایه خورشت قیمه غلیظ شد، روی اجاق را خاموش می‌کنیم. کف یک قابلمه را با روغن چرب می‌کنیم و ته‌دیگ دلخواه را در آن قرار می‌دهیم. می‌توانیم از سیب‌زمینی ورقه‌ای یا نان استفاده کنیم.

مرحله نهم

حال یک لایه از برنج آماده‌شده را روی ته‌دیگ می‌ریزیم. بعد یک لایه از قیمه را روی آن می‌ریزیم و این مراحل را تکرار می‌کنیم تا هر دو ماده تمام شود. همچنین می‌توانیم همه برنج و خورشت را با هم مخلوط کنیم.

مرحله دهم

اگر خواستید، مقداری زعفران دم‌کرده به برنج اضافه می‌کنیم. مقداری آب و کره ذوب شده یا روغن حیوانی یا گیاهی روی مواد می‌ریزیم. درب قابلمه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم قیمه قاطی به مدت ۵۰ دقیقه دم بکشد.