آموزش مرغ شکم پر ترکیه ای

مرغ شکم پر ترکیه ای یکی از غذاهای خوشمزه و معروف کشور ترکیه است که طعم های مختلفی دارد. این غذا در سراسر جهان شناخته شده و به دلیل تنوع در ادویه ها و چاشنی هایی که برای تهیه آن استفاده می شود، طعمش در کشورهای مختلف متفاوت است. شما می توانید این خوراکی لذیذ را به عنوان یک شام یا ناهار مجلسی در کنار انواع پلوهای ایرانی سرو کنید. همچنین در مناسبت های خاص می توانید برای خانواده خود این غذا را همراه با نان یا برنج تهیه کنید. برای یادگیری دستور پخت این غذا، ادامه مطلب را با سایت فرهنگی و آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
مرغ 1 عدد متوسط
سرکه سفید 1 استکان
لیمو ترش 2 عدد
پیاز 4 عدد متوسط
مغز گردو 1 پیمانه
دارچین ½ قاشق چایخوری
رب انار ملس 3 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق چایخوری
زعفران دم کرده غلیط ½ استکان
سیب زمینی 2 عدد متوسط
رزماری خشک شده چند برگ
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار کافی

دستور پخت مرغ شکم پر ترکیه ای

مرحله اول

برای درست کردن مرغ شکم پر ترکیه ای، ابتدا باید مرغ را به خوبی تمیز کنیم، داخل و خارج آن را بشوییم. سپس مرغ را در یک قابلمه بزرگ قرار داده و قابلمه را تا نیمه پر از آب کنیم.

مرحله دوم

حالا باید سرکه را به قابلمه اضافه کرده و کمی نمک و فلفل سیاه هم به آن می‌زنیم. یکی از لیموهای ترش را به صورت حلقه‌ای برش می‌زنیم و به قابلمه می‌افزاییم. بعد از آن درب قابلمه را می‌گذاریم و یا با سلفون می‌پوشانیم.

“““html

مرحله سوم

در این مرحله، باید قابلمه را حداقل به مدت 2 ساعت و حداکثر 4 ساعت در یخچال بگذارید. این کار کمک می‌کند تا بوی زهم مرغ کاملاً از بین برود و بعد از پخت، طعم بسیار بهتری داشته باشد.

مرحله چهارم

بعد از این زمان، مرغ را از یخچال بیرون می‌آوریم و آبکشی می‌کنیم. سپس یک قابلمه مناسب را انتخاب کرده و یکی از پیازها را به صورت خلالی درشت می‌خردیم و کف قابلمه می‌ریزیم.

مرحله پنجم

بعد از آن، یک لیوان آب به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه به قابلمه می‌افزاییم. سپس مرغ را داخل قابلمه قرار می‌دهیم و روی حرارت متوسط می‌گذاریم تا آب قابلمه به جوش بیاید.

مرحله ششم

حالا باید بگذاریم مرغ برای 15 تا 20 دقیقه بپزد، تا تقریباً نیم‌پز شود. سپس 1 لیوان از آب مرغ را صاف کرده و کناری می‌گذاریم. در ادامه، پیازهای باقی‌مانده را رنده می‌کنیم و با کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می‌دهیم.

مرحله هفتم

بعد از اینکه پیاز رنده شده طلایی شد، مغز گردو را آسیاب کرده و به تابه اضافه می‌کنیم. گردو را کمی تفت می‌دهیم تا خامی‌اش برطرف شود و سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و دارچین به تابه اضافه می‌کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله، 2 قاشق از رب انار و شکر را اضافه می‌کنیم و خوب تفت می‌دهیم تا همه مواد به خوبی با هم مخلوط شوند. سپس تابه را از روی حرارت برمی‌داریم تا مواد کاملاً خنک شوند.

مرحله نهم

حالا مرغ نیم‌پز شده را که کاملاً خنک شده با مخلوطی از زعفران دم‌کرده، باقی‌مانده رب انار و مقداری نمک و فلفل سیاه خوب ماساژ می‌دهیم. سپس شکم مرغ را با مخلوط پیاز و گردو پر می‌کنیم.

مرحله دهم

در این مرحله، پاهای مرغ را داخل شکمش جمع کرده و با نخ می‌بندیم. سپس مرغ را داخل یک ظرف مناسب فر، مثل پیرکس، قرار می‌دهیم. بعد از آن، فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد روشن می‌کنیم تا گرم شود.

مرحله یازدهم

حالا سیب‌زمینی‌ها را به صورت خلالی درشت خرد کرده و در کنار مرغ می‌چینیم. سپس لیموترش باقی‌مانده را به صورت حلقه‌ای خرد کرده و همراه با رزماری در کناره مرغ می‌ریزیم.

مرحله دوازدهم

در ادامه، آب مرغ را نیز به ظرف پیرکس اضافه کرده و آن را درون فر قرار می‌دهیم. تقریباً به 1 ساعت و 30 دقیقه تا 2 ساعت زمان برای پخت مرغ نیاز داریم. در پایان، چند دقیقه گریل را روشن می‌کنیم تا روی مرغ برشته شود.