آموزش پلو معطر با ماهیچه

پلو معطر با ماهیچه یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که در میان مردم ایران محبوبیت زیادی دارد. برای یادگیری مرحله به مرحله روش تهیه این غذا با ماهیچه، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

“““html

مواد لازم برای ۵ نفر
ماهیچه گوسفند ۱ کیلوگرم
پیاز ۳ عدد بزرگ
سیر ۱ بوته
باقالی ۲ پیمانه
سبزی پلویی تازه ۱ پیمانه
برنج ۴ پیمانه
کره ۳۰ گرم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
چوب دارچین ۳ تکه
لیمو عمانی ۳ عدد
پودر دارچین و پودر رزماری ۱ قاشق چایخوری از هر کدام
زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه نوک قاشق چایخوری
پودر برگ بو نوک قاشق چایخوری
نمک به مقدار کافی
مواد لازم برای ادویه ترکیبی مخصوص پلو
پودر سیر، زیره سبز و آویشن شیرازی به مقدار کافی
پودر گوجه، پاپریکا و پودر تخم گشنیز به مقدار کافی

آموزش معطر پلو با ماهیچه

مرحله اول

برای درست کردن معطر پلو با ماهیچه خوشمزه، ابتدا یک پیاز را پوست کنده و به قطعات درشت خرد می‌کنیم. سپس آن را به همراه ماهیچه گوسفند و چوب دارچین در یک قابلمه مناسب می‌ریزیم.

مرحله دوم

حالا لیمو عمانی‌ها را به آرامی سوراخ می‌کنیم و بعد آنها را به همراه پودرنمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر برگ بو، به قابلمه اضافه می‌کنیم. به اندازه‌ای آب اضافه می‌کنیم که مواد را کاملاً بپوشاند.

مرحله سوم

حال قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم ماهیچه به مدت ۴ تا ۵ ساعت در آب جوش بماند تا خوب پخته شود. در این مدت سبزی پلویی شامل شوید، تره، برگ سیر، شنبلیله، جعفری و گشنیز را می‌شوییم.

مرحله چهارم

بعد از آن سبزی پلویی را ریز خرد کرده و کنار می‌گذاریم. حالا کره را در یک تابه مناسب ذوب کرده و سپس باقالی را اضافه کرده و تفت می‌دهیم.

مرحله پنجم

بعد از کمی تفت دادن، سبزی پلویی را به تابه اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا آب اضافی آن تبخیر شود. سپس مقداری زعفران دم‌کرده به تابه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می‌دهیم تا مواد سرخ شوند.

مرحله ششم

بعد از ۴ ساعت، مقداری نمک به قابلمه حاوی ماهیچه اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم. سپس یک قابلمه دیگر را تا نیمه از آب پر کرده و روی حرارت زیاد می‌گذاریم تا آب بجوشد.

مرحله هفتم

زمانی که آب جوشید، برنج را شسته و به قابلمه اضافه می‌کنیم. اجازه می‌دهیم برنج برای ۸ تا ۱۲ دقیقه بجوشد تا پخت اولیه آن انجام شود. پس از این زمان، یک دانه برنج را بین دو انگشت له می‌کنیم.

مرحله هشتم

اگر اطراف برنج نرم و مغز آن کمی سفت باشد، قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم و برنج را آبکشی می‌کنیم. سپس مقداری کنجد در قابلمه مورد نظر می‌ریزیم و یک لایه برنج در آن می‌ریزیم.

مرحله نهم

حالا مقداری از مخلوط سبزی پلویی را روی برنج می‌ریزیم و دوباره برنج روی سبزی پلویی می‌پوشانیم. در ادامه، پودر سیر، زیره سبز، آویشن شیرازی، پودر گوجه، پاپریکا و پودر تخم گشنیز را با هم مخلوط می‌کنیم.

مرحله دهم

بعد، مقدار از مخلوط ادویه پلویی را به آرامی روی برنج پخش می‌کنیم و لایه‌ها را تا زمانی که مواد تمام شوند ادامه می‌دهیم. سپس پوست بوته سیر را به گونه‌ای جدا می‌کنیم که یک لایه از پوست باقی بماند.

مرحله یازدهم

بعد از آن، بوته سیر را از وسط نصف کرده و روی پلو قرار می‌دهیم. سپس روی حرارت ملایم شعله پخش کن گذاشته و قابلمه را روی آن می‌گذاریم. درب قابلمه را با دم‌کنی می‌پوشانیم.

مرحله دوازدهم

حالا اجازه می‌دهیم تا معطر پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا کاملاً پخته شود. زمانی که ماهیچه کاملاً پخته شد، آن را از آب جدا کرده و کنار می‌گذاریم. سپس باقی‌مانده پیازها را به صورت نازک خلالی خرد می‌کنیم.

مرحله سیزدهم

در این مرحله، یک تابه مناسب دیگر آماده کرده و…

“““html

روی حرارت ملایم می‌گذاریم و کمی روغن مایع به آن اضافه می‌کنیم. سپس پیازهای خلالی را به تابه می‌ریزیم و کمی زردچوبه به آن اضافه می‌کنیم. حالا پیاز را تفت می‌دهیم تا نرم و شفاف شود.

مرحله چهاردهم

در ادامه، گوشت‌های گوسفند را در تابه قرار می‌دهیم و مقداری پودر دارچین روی آنها می‌پاشیم و تفت می‌دهیم. سپس کمی از آب گوشت را به صورت یکنواخت روی گوشت‌ها می‌ریزیم.

مرحله پانزدهم

حالا زعفران دم‌کرده را به تابه اضافه می‌کنیم و بعد از کمی تفت دادن، تابه را از روی حرارت برمی‌داریم. در نهایت معطر پلو را در ظرف دلخواه می‌ریزیم و آن را همراه با گوشت و پیاز کاراملی سرو می‌کنیم. نوش جان.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)