آموزش مندی مرغ

این غذا که در اصل عربی است، از کشور یمن آمده و “مندی مرغ” (Mandi chicken) یکی از غذاهای خوشمزه‌ای است که در چند کشور عربی تهیه می‌شود و در ایران هم خیلی محبوب است. دلیل اصلی تفاوت غذاها در کشورهای مختلف، تنوع ادویه‌جات مورد استفاده است. مندی مرغ در واقع همان برنج و مرغ خودمان است، اما با کمی ادویه و طعمی متفاوت. برای یاد گرفتن مراحل تهیه مندی مرغ، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

“““html
مواد لازم مندی مرغ
مرغ ۱ عدد
ادویه مندی ۱ قاشق غذا خوری
روغن ۲ قاشق غذا خوری
آب لیموترش تازه ۲ قاشق غذا خوری
زعفران دم شده ۲ قاشق غذا خوری
نمک ۱ قاشق چای خوری
مواد لازم برای برنج
برنج ۴ پیمانه
روغن جامد یا کره ۲ قاشق غذا خوری
پیاز ۱ عدد
چوب دارچین ۱ تکه
هل ۴ تا ۵ عدد
میخک ۶ تا ۷ عدد
برگ بو ۲ عدد
لیمو خشک ۱ عدد کوچک
زعفران دم شده ۲ قاشق غذا خوری
چیلی خشک ۳ عدد
فلفل سیاه ۱۰دانه
نمک به مقدار لازم
آب ۲ تا ۳ لیوان
پیاز داغ و پرک بادام برای تزئین
گشنیز تازه خرد شده برای تزئین
ترکیب ادویه‌ها
پودر زیره ۲ قاشق غذاخوری
پودر زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
پودر فلفل ۱ قاشق غذاخوری
پودر میخک ۲ قاشق چای‌خوری
پودر گشنیز ۲ قاشق چای‌خوری
پودر هل ۲ قاشق چای‌خوری

آموزش مندی مرغ

مرحله اول

برای پخت یک غذای خوشمزه عربی به نام مندی مرغ، ابتدا باید مرغ را مزه‌دار کنیم. برای این کار، همه مواد لازم را با هم مخلوط می‌کنیم و تمامی قسمت‌های مرغ را با این مخلوط آغشته می‌کنیم. سپس اجازه می‌دهیم مرغ به مدت چند ساعت بماند. مهم است که مرغ را با پوست و به صورت درسته بگذارید.

مرحله دوم

در این مرحله، پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با مقداری روغن در یک تابه مناسب می‌ریزیم. سپس تابه را روی حرارت قرار می‌دهیم تا پیازها کمی نرم شوند. بعد از آن، ادویه‌های چیلی، دارچین، هل، برگ بو، فلفل سیاه و لیمو خشک را به آن اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم.

مرحله سوم

اکنون باید برنج را به مخلوط در تابه اضافه کنیم و سپس آب را روی برنج می‌ریزیم به طوری که حدود یک سانتیمتر آب روی برنج بیفتد. حالا یک توری فلزی روی قابلمه برنج قرار می‌دهیم و مرغ را روی توری می‌گذاریم.

مرحله چهارم

آب مرغ از سوراخ‌های توری به برنج منتقل می‌شود و این کار باعث می‌شود طعم مندی بهتر شود. سپس از آب مرغ که در قابلمه مانده، چند قاشق روی مرغ می‌ریزیم و روی آن را با فویل می‌پوشانیم.

مرحله پنجم

بعد از آن، قابلمه را در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار می‌دهیم. بعد از ۲۰ دقیقه، دما را به ۱۵۰ درجه سانتیگراد کاهش می‌دهیم و می‌گذاریم حدود یک ساعت و نیم دیگر در همین دما بماند تا مرغ کامل بپزد. سپس فویل را از روی قابلمه برمی‌داریم.

مرحله ششم

در این مرحله، گریل را روشن می‌کنیم تا روی مرغ طلایی و ترد شود. کمی پرک بادام را با روغن تفت می‌دهیم و یک عدد پیاز خلالی را هم سرخ می‌کنیم. برای سرو، برنج را در ظرف می‌کشیم و مرغ را روی آن می‌گذاریم و با پیاز داغ، پرک بادام و گشنیز تازه تزئین کرده و سرو می‌کنیم.