آموزش نان صمون عراقی

نان صمون یکی از نان‌های خوشمزه و محبوب در عراق است که معمولاً به عنوان جایگزینی برای نان باگت در تهیه ساندویچ‌ها استفاده می‌شود. در اینجا، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید تا آموزش کامل و مرحله‌به‌مرحله نان صمون عراقی را یاد بگیرید.

مواد لازم نان صمون عراقی
آرد نان فانتزی ۲ پیمانه
مایه خمیر فوری ۱ قاشق چایخوری
آب ولرم کمتر از لیوان
نمک ۱ قاشق چایخوری

آموزش نان صمون عراقی

مرحله اول

برای آماده‌سازی نان صمون عراقی، ابتدا آرد نان فانتزی را به همراه نمک و مایه خمیر فوری در یک کاسه بزرگ می‌ریزیم و با هم مخلوط می‌کنیم. (مطمئن شوید که خمیر مایه سالم است)

مرحله دوم

در این مرحله، کم‌کم آب را اضافه می‌کنیم و مواد را با یک لیسک یا قاشق چوبی مخلوط می‌کنیم تا خمیر جمع شود. سپس با دست شروع به مخلوط کردن خمیر می‌کنیم. توجه داشته باشید که ممکن است نیاز نباشد که از تمام آب استفاده کنید.

مرحله سوم

وقتی که خمیر نرم و لطیف شد و به دست نمی‌چسبید، اضافه کردن آب را متوقف می‌کنیم. سپس خمیر را روی سطح کار می‌گذاریم و چند دقیقه ورز می‌دهیم تا کاملاً یکدست شود.

مرحله چهارم

حالا کاسه را با روغن چرب می‌کنیم، سپس خمیر را به شکل چانه در می‌آوریم و درون کاسه قرار می‌دهیم. بعد از آن، روی کاسه را با سلفون پوشانده و اجازه می‌دهیم خمیر به مدت یک ساعت در دمای آشپزخانه استراحت کند.

مرحله پنجم

بعد از این مدت، پف اضافی خمیر را با دست می‌گیریم و سطح کار را کمی آردپاشی می‌کنیم. سپس خمیر را روی سطح کار قرار می‌دهیم و به چونه‌های کوچک به اندازه نارنگی تقسیم می‌کنیم.

مرحله ششم

هر چانه را با دست به شکل دوک فرم می‌دهیم و با فاصله کنار هم روی سطح کار می‌چینیم. سپس روی خمیرهای فرم داده شده را آردپاشی کرده و با یک پارچه روی آن‌ها را می‌پوشانیم تا خشک نشوند.

مرحله هفتم

در این مرحله، فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن می‌کنیم تا گرم شود. بعد از ۲۰ دقیقه، خمیرها را در سینی فر قرار می‌دهیم و ۲ قاشق آرد را در داخل یک تابه تفت می‌دهیم تا رنگش تغییر کند.

مرحله هشتم

حالا کمی آب به آرد تفت داده شده اضافه می‌کنیم تا غلظتی شبیه به فرنی پیدا کند. سپس روی خمیرها را با این ترکیب آرد و آب رومال کرده و در صورت تمایل مقداری کنجد یا سیاه دانه روی آن‌ها می‌پاشیم.

مرحله نهم

اکنون سینی را درون فر قرار می‌دهیم و اجازه می‌دهیم نان‌ها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزند و خوب پف کنند. در نهایت، گریل را روشن می‌کنیم تا روی نان‌ها رنگ بگیرد و سپس آنها را از فر خارج کرده و اجازه می‌دهیم خنک شوند.

مرحله دهم

اگر فر در دسترس نداشته باشید، می‌توانید یک تابه بزرگ را روی حرارت قرار دهید و بگذارید کاملاً گرم شود. سپس خمیرها را داخل تابه قرار می‌دهیم تا خوب پف کنند و آنها را برمی‌گردانیم.

مرحله یازدهم

وقتی که هر دو سمت نان‌ها رنگ گرفت، آنها را از تابه خارج می‌کنیم. توجه داشته باشید که این نان شبیه نان باگت است و باید در زمان سرو، وسط آن را باز کرده و سپس مواد دلخواه را داخل نان قرار داده و سرو کنید.