“`html
آموزش نان لواش
نان لواش یکی از نان های خوشمزه و محبوب در میان ایرانیان است. امروز قصد داریم با یک دستور پخت خانگی، طرز تهیه این نان را به شما آموزش دهیم. برای مشاهده ی کامل مراحل پخت نان لواش، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۲۵ عدد نان | |
آرد نانوایی | ۸۰۰ گرم |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
پودر خمیر مایه فوری | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق سوپخوری |
شیر ولرم | ۲ پیمانه |
روغن مایع | ۱ پیمانه |
آب ولرم | ۱ پیمانه |
آموزش نان لواش
مرحله اول
برای شروع، خمیر مایه را با شکر و نصف پیمانه آب ولرم در یک ظرف مناسب مخلوط می کنیم. پس از آن، درب ظرف را می بندیم و آن را در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر مایه کار کند. حدود ۱۰ دقیقه زمان لازم است تا روی خمیر مایه حباب بزند و آماده شود.
مرحله دوم
یک ظرف بزرگ انتخاب می کنیم و در آن شیر، روغن مایع، بقیه آب ولرم، بکینگ پودر و نصف آرد را اضافه می کنیم. سپس خمیر مایه ای که آماده شده را اضافه کرده و همه مواد را به خوبی ورز می دهیم تا مخلوط شوند.
مرحله سوم
حالا آرد را به تدریج اضافه می کنیم تا وقتی که خمیر شکل بگیرد و کمی نرم باشد. توجه داشته باشید که هر نوع آردی میزان آب متفاوتی نیاز دارد و اگر همه آرد را یکجا بریزید، ممکن است خمیر خشک شود.
مرحله چهارم
پس از آماده شدن خمیر، آن را به ظرفی میریزیم که حداقل دو برابر اندازه خمیر باشد. سپس درب ظرف را با سلفون میپوشانیم و روی آن یک پارچه میگذاریم و در یک جای گرم قرار میدهیم تا خمیر به خوبی افزوده شود.
مرحله پنجم
بعد از حدود یک ساعت و پانزده دقیقه، درب ظرف را باز میکنیم و با انگشت اشارهامان یک سوراخ کوچک در خمیر ایجاد میکنیم. اگر جای انگشت بلافاصله پر نشد، یعنی خمیر آماده است.
مرحله ششم
حالا خمیر را کمی ورز میدهیم تا هوای اضافی آن خارج شود. سپس خمیر را به چونههای صد گرمی تقسیم میکنیم و روی یک سطح صاف که قبلاً آرد پاشیدهایم، با فاصله میچینیم تا به هم نچسبند.
مرحله هفتم
پس از اینکه تمام خمیر را به چونه تبدیل کردیم، یک دستمال تمیز و سبک روی چونهها میگذاریم و به آنها اجازه میدهیم به مدت ۲۰…
“`
دقیقهای استراحت کنید. بعد از اینکه این زمان گذشت، از اولین خمیری که درست کردهایم باید کار را شروع کنیم.
مرحله هشتم
اول یک تابه بزرگ یا ساج مخصوص نان را روی حرارت میگذاریم تا داغ شود. سپس خمیر را با وردنه باز میکنیم و با چنگال روی آن طرح میزنیم و بعد داخل تابه (یا روی ساج) میگذاریم تا حباب بزند. وقتی نان حباب زد، خیلی سریع آن را برمیگردانیم تا سمت دیگرش هم رنگ بگیرد.
مرحله نهم
هرگز نانها را با حرارت کم نپزید، چون همچنین زمان بیشتری میبرد تا نانها بپزند و در نهایت نانها خشک میشوند. پس از اینکه نانها پختند، سریعاً آنها را داخل یک پارچه تمیز بگذارید تا نرم بمانند.
نکات آموزش نان لواش
نان لواش مثل نانوایی
یکی از مشکلاتی که در نانهای لواش خانگی وجود دارد، این است که ممکن است نان کمی ضخیم شود و بعد از پخت سفت شود. برای حل این مشکل، یک روش ساده وجود دارد و آن استفاده از ناون است. برای درست کردن ناون، یک بالش کوچک را با یک پارچه تمیز بپوشانید.
سپس خمیر را بعد از اینکه با وردنه صاف کردید، با دست روی بالش بکشید و گوشههای خمیر را خوب صاف نمایید. بعد خمیر را محکم روی تابه یا ساج بزنید. با این روش نانهای شما شبیه به نانهای نانوایی خواهد شد. مزیت دیگر این روش این است که نانها هم اندازه خواهند بود.
نان لواش بدون شیر
استفاده از شیر نه تنها باعث میشود نان شما خوشمزهتر شود، بلکه بر بافت آن نیز تأثیر مثبت میگذارد و نان نرمتر باقی میماند. اگر شیر در دسترس ندارید، میتوانید به جای ۲ پیمانه شیر، از ۲ پیمانه آب ولرم استفاده کنید.