آموزش نان کراس بانز

نان های حجیم و فانتزی از انواع نان های محبوب هستند. گاهی اوقات، آنها را با موادی مانند فیلینگ و مغزهای متفاوت درست می کنند. نان کراس بانز به صورت چانه‌ای و در کنار هم در یک قالب کیک پخته می‌شود. در این نان، از کشمش استفاده می‌شود که می‌توان آن را به تنهایی یا با پنیر به عنوان صبحانه یا عصرانه سرو کرد. این نان شکل زیبایی دارد و به دلیل وجود خمیرمایه، هضم آن برای معده راحت است. برای مشاهده آموزش نان کراس بانز، با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم نان کراس بانز
شیر ۲۵۰ میلی لیتر
مخمر فوری ۲ قاشق چای خوری
کره ۱۱۵ گرم
شکر ۷۰ گرم
نمک ۱ قاشق چای خوری
تخم مرغ درشت ۱ عدد
آرد نان فانتزی ۵۵۰ گرم
کشمش ۱۵۰ گرم
پودر دارچین نصف قاشق چای خوری
پودر زنجبیل یک چهارم قاشق چای خوری
پودر جوز هندی یک چهارم قاشق چای خوری
رنده پوست پرتقال ۱ عدد (قسمت نارنجی پوست پرتقال)
مواد لازم برای خمیر روی نان
آرد ۶۰ گرم
آب ۶۰ گرم
شکر ۱ قاشق غذا خوری

آموزش نان کراس بانز

مرحله اول

برای تهیه نان کراس بانز، اول کشمش‌ها را تمیز می‌کنیم و می‌شوییم. سپس اجازه می‌دهیم کمی خیس بخورد. کشمش‌ها را در صافی می‌ریزیم تا آب اضافی آنها خارج شود.

“““html

شیر، کره و شکر را در یک قابلمه ریخته و خوب مخلوط می‌کنیم.

مرحله دوم

سپس قابلمه را روی حرارت قرار می‌دهیم تا شکر حل شود و کره ذوب گردد. بعد از اینکه مواد به دمای ولرم رسید، قابلمه را برمی‌داریم و مخمر را روی آن می‌پاشیم و خوب مخلوط می‌کنیم. سپس پرتقال را شسته و پوست نارنجی آن را رنده می‌کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله، رنده شده پوست پرتقال و تخم‌مرغ را به مخلوط شیر اضافه کرده و هم می‌زنیم تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. سپس نمک و ادویه‌ها را اضافه می‌کنیم. می‌توانیم مقدار ادویه‌ها را تا دو برابر افزایش دهیم، اگر دوست داشتیم.

مرحله چهارم

حالا آرد را به تدریج به مواد اضافه می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم تا یک خمیر نرم و یکدست ایجاد شود. باید خمیر را به قدری ورز داد که به دست نچسبد. سپس کشمش را اضافه کرده و دوباره با دست ورز می‌دهیم تا خمیر کاملاً یکدست شود.

مرحله پنجم

بعد خمیر را کوچک کرده و درون یک کاسه چرب‌شده قرار می‌دهیم. روی آن را با سلفون می‌پوشانیم و در جایی گرم قرار می‌دهیم تا به مدت یک تا دو ساعت استراحت کند و حجم آن دو برابر شود.

مرحله ششم

سپس خمیر را به ۱۲ قسمت تقسیم می‌کنیم. هر قسمت را شکل داده و کنار می‌گذاریم. قالب را چرب کرده و ۱۲ قسمت شکل داده‌شده خمیر را درون آن قرار می‌دهیم. سپس روی آن را می‌پوشانیم تا دوباره حجم آن دو برابر شود.

مرحله هفتم

در این مرحله یک کاسه دیگر برای تهیه خمیر روی نان درست می‌کنیم. آرد، آب و شکر را با هم مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند. اگر خمیر خیلی سفت بود، کمی آب اضافه می‌کنیم.

مرحله هشتم

پس از آماده شدن خمیر، آن را درون یک قیف یکبار مصرف ریخته و به شکل دلخواه روی خمیرهای داخل قالب می‌ریزیم. در این حین، فر را از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم می‌کنیم.

مرحله نهم

سپس نان را به مدت تقریبا ۴۵ دقیقه در فر قرار می‌دهیم تا بپزد. وقتی نان برشته شد، در حین گرم بودن، می‌توانیم عسل رقیق شده را روی نان بمالیم. به جای عسل هم می‌توانیم از شربت شکر و آب استفاده کنیم تا نان براق‌تر شود.