آموزش نان گرده بوشهری
نان های سنتی و ایرانی یکی از نان های محبوب هستند. نان گرده بوشهری یک نان خوشمزه و سنتی مخصوص شهر بوشهر است که بیشتر در تنور تهیه میشود. در دستور زیر، آموزش تهیه نان گرده بوشهری در فر آورده شده است. نان در فر برشته نمیشود و کمی بافت خشکی دارد، به همین دلیل وقتی آن را از فر بیرون میآوریم، باید روی آن آب اسپری کنیم یا آن را با یک پارچه مرطوب بپوشانیم. این نان معمولاً با حلوا، پنیر، تخممرغ و آش خورده میشود. برای دیدن مراحل کامل آموزش نان گرده بوشهری، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان گرده بوشهری | |
خرما | ۴ عدد |
خمیر مایه | ۱ قاشق غذا خوری |
آرد گندم یا سنگک | ۶ پیمانه |
نمک | ۱ قاشق مربا خوری |
کره | ۱ قاشق غذا خوری |
روغن | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
آموزش نان گرده بوشهری
مرحله اول
برای تهیه نان گرده بوشهری، ابتدا خرماها را در یک کاسه قرار میدهیم و کمی آب جوش روی آنها میریزیم تا نرم شوند. سپس پوست و هسته خرما را جدا کرده و با دست آنها را له میکنیم.
مرحله دوم
بعد از آن، آب و خرما را از صافی عبور میدهیم و در یک کاسه میریزیم. سپس خمیر مایه را به آن اضافه میکنیم. آب و خرما باید ولرم باشند تا خمیر مایه فعال شود. این مخلوط را حدود ۸ دقیقه کنار میگذاریم تا خمیر مایه ور بیاید.
مرحله سوم
در این مرحله، آرد، نمک و کره را داخل یک کاسه میریزیم. سپس خمیر مایه عمل آمده را به آن اضافه کرده و خوب ورز میدهیم. یک کاسه آب هم کنار دست قرار میدهیم و کمکم به آرد اضافه میکنیم تا یک خمیر نرم و لطیف به دست بیاید.
مرحله چهارم
سپس روی خمیر را میپوشانیم و اجازه میدهیم دو ساعت استراحت کند. بعد از این مدت، خمیر حجمش دو برابر میشود. با دست بر روی خمیر فشار میآوریم و آن را ورز میدهیم. سپس خمیر را به اندازه نارنگی تقسیم میکنیم و حدود ۸ تکه ۱۸۰ گرمی میسازیم.
مرحله پنجم
در این مرحله، روی تکهها را با یک پارچه میپوشانیم تا ۱۰ دقیقه استراحت کنند. همچنین فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا گرم شود. حالا تکه های خمیر را با دست باز کرده و روی آنها روغن میزنیم و دوباره باز میکنیم.
مرحله ششم
کمی آب روی خمیر میزنیم و کنجد روی آن میپاشیم. سپس با انگشت سوراخهایی روی سطح خمیر ایجاد میکنیم و خمیر را روی سینی فر قرار داده و اجازه میدهیم بپزد. وقتی روی نان طلایی شد، آن را از فر بیرون میآوریم و با آب اسپری میکنیم تا خشک نشود.