آموزش نوقا

نوقا یک نوع شیرینی هست که از ترکیب گلوکز با سفیده تخم مرغ و شکر یا عسل تهیه می‌شود. اسم “نوقا” به معنی درخشندگی و روشنی است. این شیرینی در کشورهایی مثل اسپانیا و ایتالیا به نام “تورون” شناخته می‌شود و انواع مختلفی دارد، مانند نوقای سفید و نوقای بادامی. نوقا می‌تواند آجیلی، شکلاتی یا وانیلی باشد. بافت و طعم نوقا شبیه گز است اما نرم‌تر است. به همین خاطر آن را بین نان میکادو قرار می‌دهند و بعد از برش زدن در سلفون می‌پیچند تا هم شکل آن حفظ شود و هم به هم نچسبد. برای دیدن آموزش کامل طرز تهیه نوقا، در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه نوقا
شکر ۱ پیمانه
سفیده تخم مرغ ۱ عدد
گلاب نصف پیمانه کمی سر خالی
گلوکز نصف پیمانه
وانیل نصف قاشق چای خوری
مغزیجات ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم

طرز تهیه نوقا

مرحله اول

برای شروع تهیه نوقا، یک قالب به اندازه ۱۲ در ۲۰ سانتی‌متر را کمی چرب می‌کنیم و درون آن نایلون می‌گذاریم. با استفاده از قالب، نان میکادو را به اندازه قالب برش می‌زنیم. یکی برای زیر نوقا و یکی برای روی آن. شکر و گلاب را درون یک قابلمه می‌ریزیم.

مرحله دوم

سپس روی حرارت بسیار کم مداوم هم می‌زنیم تا شکر کاملاً حل شود. بعد با یک قلم مو دیواره‌های قابلمه را مرطوب می‌کنیم تا شکر روی آن نماند. سپس گلوکز را اضافه کرده و حرارت را کمی بالا می‌بریم تا این مخلوط بجوشد.

مرحله سوم

اجازه می‌دهیم این مخلوط حدود ۱۰ دقیقه بجوشد تا غلیظ شود. در یک کاسه دیگر، سفیده تخم مرغ و وانیل را با هم مخلوط کرده و با همزن می‌زنیم تا کاملاً فرم بگیرد. سپس در حال هم زدن به آرامی شربت داغ را به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

بعد از افزودن تمام شربت، سرعت هم زدن را افزایش می‌دهیم و آنقدر هم می‌زنیم تا این مخلوط سفت و غلیظ شود. سپس مغزیجات را اضافه می‌کنیم. مغزیجات می‌توانند شامل ترکیبی از پسته، بادام زمینی، نخودچی، بادام و گردو باشند و هر کدام را می‌توان به دلخواه تغییر داد یا حذف کرد.

مرحله پنجم

در این مرحله، مواد را با مغزیجات خوب ترکیب می‌کنیم و روی نان میکادو می‌ریزیم و سطح آن را صاف می‌کنیم. سپس یک لایه دیگر نان میکادو روی آن قرار می‌دهیم و خوب فشار می‌دهیم. بر روی آن یک شیشه یا جسم سنگین مانند کتاب قرار می‌دهیم.

مرحله ششم

سپس آن را به مدت ۵ تا ۶ ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا سرد و سفت شود. بعد با یک چاقوی تیز برش می‌زنیم و به قطعات مربعی تقسیم می‌کنیم. در این نسخه از نوقا از هل و گلاب استفاده کردیم که باعث طعم عالی آن شده است.

مرحله هفتم

توجه داشته باشید که اگر شربت غلیظ نشده باشد، نوقا شل می‌شود. باید بلافاصله بعد از برداشتن شربت از روی حرارت، آن را به سفیده بیفزاییم. اگر شربت و سفیده…