آموزش پاتلیجان کبابی

پاتلیجان کباب، که به نام کباب پاتلیجان نیز شناخته می‌شود، یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار در ترکیه است. این غذا با ترکیب بادمجان و گوشت چرخ کرده درست می‌شود و مانند خیلی از غذاهای ترکیه‌ای، دارای فلفل و گوجه‌فرنگی هم هست. پاتلیجان کباب به عنوان یکی از غذاهای رستورانی در ترکیه شناخته می‌شود و به خاطر محبوبیتش، می‌توانید آن را در بیشتر رستوران‌های سنتی ترکیه پیدا کنید. اگر به دنبال تجربه طعم‌های جدید و امتحان غذاهای بین‌المللی هستید، حتما باید این خوراکی خوشمزه را درست کنید. برای ادامه آموزش تهیه این غذای ترکی با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای 3 تا 4 نفر
بادمجان 3 عدد
گوشت چرخ کرده 300 گرم
گوجه فرنگی 3 عدد
فلفل دلمه قرمز 1 عدد
فلفل سبز 3 عدد
پیاز 1 عدد
سیر 2 حبه
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
پنیر چدار یا پارمزان ½ پیمانه
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

دستور پخت پاتلیجان کباب

مرحله اول

برای درست کردن پاتلیجان کباب ترکی، ابتدا بادمجان‌ها را پوست کنده و آن‌ها را می‌شوییم. سپس آن‌ها را داخل آبکش قرار می‌دهیم تا آب اضافی‌شان خارج شود و بعد روی یک بشقاب کنار هم می‌چینیم و کمی نمک روی آن‌ها می‌پاشیم.

مرحله دوم

سپس اجازه می‌دهیم بادمجان‌ها به مدت 30 دقیقه استراحت کنند. در این مدت، باقی مواد را آماده می‌کنیم. فلفل دلمه‌ای و فلفل سبزها را می‌شوییم، کلاهک و هسته‌های آن‌ها را در می‌آوریم و روی تخته آشپزخانه خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

مرحله سوم

پیاز را پوست کرده و می‌شوییم و به صورت نگینی خرد می‌کنیم. یک تابه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و مقداری روغن داخل آن می‌ریزیم و می‌گذاریم کمی داغ شود. سپس پیازها را داخل تابه می‌ریزیم.

مرحله چهارم

پیازها را تفت می‌دهیم تا کمی نرم و بعد کمی طلایی و سرخ شوند. سیرها را پوست کرده و می‌شوییم و خرد می‌کنیم. وقتی پیازها سرخ شدند، سیرها را به آن‌ها اضافه می‌کنیم و دوباره تفت می‌دهیم.

مرحله پنجم

بعد از یک دقیقه، فلفل دلمه‌ای و فلفل سبزهای خرد شده را به مخلوط پیاز و سیر اضافه می‌کنیم و…

“““html

ما مواد را اضافه می‌کنیم و همه را خوب مخلوط می‌کنیم تا کاملاً ترکیب شوند و به مدت 2 دقیقه تفت می‌دهیم و سپس تابه را کنار می‌گذاریم.

مرحله ششم

حالا مواد را داخل یک بشقاب می‌ریزیم و کنار می‌گذاریم. دوباره تابه را روی حرارت قرار می‌دهیم و روغن سرخ کردنی به آن اضافه می‌کنیم. بادمجان‌ها را با یک دستمال خشک می‌کنیم و سپس داخل تابه می‌چینیم.

مرحله هفتم

در این مرحله صبر می‌کنیم تا بادمجان‌ها به خوبی سرخ شوند و بعد آن‌ها را برمی‌گردانیم تا طرف مقابلشان نیز سرخ شود. وقتی بادمجان‌ها آماده شدند، آن‌ها را از تابه خارج کرده و در یک بشقاب قرار می‌دهیم و کنار می‌گذاریم.

مرحله هشتم

سپس تابه را دوباره روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم. اگر روغنی در تابه نیست، کمی روغن اضافه می‌کنیم و گوشت چرخ کرده را داخل آن می‌ریزیم و مدام تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.

مرحله نهم

حالا مخلوط پیاز، فلفل و سیر را که قبلاً آماده کردیم به گوشت اضافه می‌کنیم و همه مواد را مخلوط می‌کنیم. وسط تابه را کمی خالی می‌کنیم و مواد را به دیواره‌های تابه می‌بریم. سپس رب گوجه‌فرنگی را وسط تابه می‌ریزیم.

مرحله دهم

سپس در همان جا با یک قاشق به مدت 1 دقیقه تفت می‌دهیم تا بوی آن گرفته شود. بعد همه مواد را به خوبی مخلوط می‌کنیم و نمک و فلفل سیاه روی آن‌ها می‌پاشیم و نصف لیوان آب اضافه می‌کنیم.

مرحله یازدهم

در این مرحله درب قابلمه را کمی باز می‌گذاریم و حرارت را خیلی کم می‌کنیم تا گوشت آرام آرام پخته شود. وقتی که گوشت پخت و آب غذا بخار شد و به اصطلاح غذا جا افتاد.

مرحله دوازدهم

بادمجان‌های سرخ شده را به مواد اضافه می‌کنیم و 2 تا 5 دقیقه بعد تابه را از روی حرارت برمی‌داریم. سپس از مواد گوشتی و بادمجان‌ها در ظرف مورد نظر ریخته و دو قاشق سس روی آن‌ها می‌ریزیم.

مرحله سیزدهم

سپس لایه‌ای از پنیر چدار رنده شده را می‌ریزیم تا کاملاً روی آن را بپوشاند و بعد آن را در طبقه وسط فر قرار می‌دهیم تا با دمای 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 10 تا 15 دقیقه روی پنیر طلایی شود. سپس سرو می‌کنیم. نوش جان!