آموزش چلو قلوه‌گاه گوسفندی

چلو قلوه‌گاه یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که از شهرهای جنوبی کشورمان می‌آید. در این مطلب با آموزش تهیه این غذا همراه شما هستیم. پس با سایت آموزشی رضیم ادامه دهید!

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۳ پیمانه
قلوه‌گاه گوسفندی ۱ کیلوگرم
پیاز ۲ عدد بزرگ
سیر ۲ حبه
کرفس ۱ ساقه
هویج ۱ عدد متوسط
چوب دارچین ۱ تکه
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت چلو قلوه‌گاه

تفت دادن پیاز ها

برای درست کردن چلو قلوه‌گاه جنوبی، ابتدا پیازها را به صورت خلالی خرد می‌کنیم و با کمی روغن در یک قابلمه تفت می‌دهیم تا نرم شود. سپس سیر را ریز خرد کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم.

افزودن ادویه

سیر را فقط تا جایی تفت می‌دهیم که عطرش بلند شود. سپس کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت می‌دهیم تا مواد خوب مخلوط شوند. حالا کرفس و هویج خرد شده را به قابلمه می‌افزاییم.

تفت دادن گوشت

حالا گوشت قلوه‌گاه را به قابلمه اضافه می‌کنیم و خوب تفت می‌دهیم تا هر دو طرف گوشت سرخ شود و رنگش تغییر کند. سپس ۶ پیمانه آب جوش و چوب دارچین را اضافه کرده و می‌گذاریم گوشت کاملاً بپزد.

اضافه کردن برنج

زمانی که گوشت پخته شد، آب آن را صاف می‌کنیم و داخل یک قابلمه مناسب می‌ریزیم. سپس برنجی که از قبل خیس کرده‌ایم را به قابلمه اضافه کرده و روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم تا آب موجود در قابلمه کشیده شود.

اضافه کردن برنج و گوشت به قابلمه

در همین زمان در یک قابلمه دیگر زعفران دم کرده و مقداری روغن مایع می‌ریزیم. سپس گوشت پخته شده را به آن اضافه می‌کنیم. وقتی آب برنج کاملاً کشیده شد، برنج را روی گوشت می‌ریزیم.

دم کشیدن و سرو

سپس درب قابلمه را می‌گذاریم و می‌گذاریم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در آخر برنج را مخلوط کرده و تا رنگ زعفرانی بگیرد و سپس با گوشت قلوه‌گاه سرو می‌کنیم.