آموزش چکدرمه
چکدرمه یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که از استان گلستان آمده است. برای یادگیری طرز تهیه این غذای ترکمنی، با سایت تفریحی رضیم همراه شوید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۴۰۰ گرم |
برنج | ۴ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | ۴ عدد متوسط |
کشمش پلویی (اختیاری) | ½ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت چکدرمه
سرخ کردن گوشت
برای درست کردن چکدرمه ترکمنی، ابتدا گوشت گوسفند را کمی بزرگتر از تکههای خورشتی خرد میکنیم. سپس آن را با کمی روغن در یک قابلمه میریزیم تا رنگش عوض شود و خوب سرخ شود.
بعد از سرخ کردن گوشت، آن را از قابلمه خارج میکنیم. سپس پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد کرده و به قابلمه اضافه میکنیم. پیاز را چند دقیقه تفت میدهیم تا نرم شود، سپس کمی زردچوبه و فلفل سیاه میزنیم.
افزودن ادویه و رب گوجه فرنگی
بعد از اینکه ادویهها با پیاز مخلوط شدند، رب گوجهفرنگی را اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا طعم خامی رب گرفته شود. سپس گوشت سرخ شده را دوباره به قابلمه برمیگردانیم و کمی تفت میدهیم.
اضافه کردن گوجه فرنگی ها به قابلمه
حالا گوجهفرنگیها را پوست کنده و رنده میکنیم و به قابلمه میزنیم. خوب تفت میدهیم تا همه مواد با هم مخلوط شوند و آب اضافی بخار شود. سپس ۳ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم.
پخت گوشت
در این مرحله، درب قابلمه را میگذاریم تا گوشتها خوب بپزند. در حالی که گوشت میپزد، برنج را با آب ولرم و کمی نمک خیس میکنیم. پس از پخته شدن گوشت، آن را از قابلمه خارج کرده و کمی نمک اضافه میکنیم.
پخت برنج
حال برنج خیسخورده را به قابلمه برمیزنیم تا در آب موجود بپزد. وقتی آب کم شد، گوشت را روی برنج قرار میدهیم و اگر نیاز بود کمی آب جوش اضافه میکنیم.
سرو
در این مرحله، درب قابلمه را میگذاریم و اجازه میدهیم برنج برای ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزد. در این مدت، کشمش را با کمی روغن تفت میدهیم. در نهایت، غذا را در ظرف سرو کرده و با کشمش و گوشت تزیین میکنیم.