“`html
آموزش کتلت شیرازی
کتلت شیرازی یا شامی شیرازی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است. این کتلت خوشمزه به شهر شیراز تعلق دارد و به کتلت بازاری هم معروف است. جالب است بدانید که بر خلاف کتلتهای معروف ایرانی، کتلت شیرازی از گوشت چرخ کرده یا مرغ تهیه نمیشود و میتوان آن را با سیبزمینی درست کرد. این کتلت از نظر ظاهر و مواد خیلی شبیه کوکو سیبزمینی است. در بعضی دستورها ممکن است کمی گوشت قرمز یا مرغ به این کتلت اضافه کنند که بستگی به سلیقه دارد. اگر میخواهید آموزش کامل و مرحله به مرحله کتلت شیرازی را ببینید، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سیب زمینی | ۳ عدد درشت |
آب | ۱ لیوان |
کره | ۲۰ گرم |
آرد گندم | ۱ لیوان سرخالی |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
تخم مرغ | ۲ عدد |
آرد سوخاری | ۴ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش کتلت شیرازی
مرحله اول
برای درست کردن کتلت شیرازی خوشمزه، ابتدا سیبزمینیها را با ۲ تا ۳ لیوان آب در یک قابلمه میریزیم. سپس کمی نمک اضافه میکنیم و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا سیبزمینیها سریعتر پخته شوند.
مرحله دوم
بعد از پختن سیبزمینیها، آنها را از قابلمه خارج کرده و پوستشان را جدا میکنیم. سپس سیبزمینیها را در یک کاسه میگذاریم و با استفاده از گوشتکوب آنها را کاملاً له میکنیم تا شبیه پوره سیبزمینی شود.
آموزش کتلت شیرازی
سپس یک تابه را روی حرارت میگذاریم و آب و کره را در آن میریزیم. وقتی کره به طور کامل ذوب شد، مقداری زردچوبه و آرد به تابه اضافه میکنیم و مواد را به طور مداوم مخلوط میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله حرارت را کم میکنیم و مواد را به اندازهای هم میزنیم که خمیری یکدست درست شود. بعد از جمع شدن خمیر، ۲ تا ۳ دقیقه آن را روی حرارت ملایم میپزیم و با قاشق هم میزنیم.
مرحله پنجم
حالا خمیر را کنار میگذاریم تا خنک شود؛ سپس، خمیر را به همراه آرد سوخاری، تخممرغ و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه سیبزمینی له شده اضافه میکنیم. هنگام مخلوط کردن، همه مواد باید خنک باشند.
“““html
باشند.
آموزش کتلت شیرازی
در این مرحله، ابتدا پیاز را به صورت ریز رنده میکنیم و بعد آب اضافی آن را با فشار دست میگیریم. سپس پیاز رنده شده را به مواد دیگر اضافه میکنیم و همه را به خوبی مخلوط میکنیم تا یکدست شود.
مرحله هفتم
حالا یک تابه مناسب روی حرارت میگذاریم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم. در همین حین، یک کاسه آب هم کنار دستمان میگذاریم. وقتی روغن داغ شد، دستمان را در آب میزنیم تا مایه کتلت به دستانمان نچسبد.
مرحله هشتم
حالا به اندازه یک نارنگی از مایه کتلت برمیداریم و با دست آن را به شکل گرد یا لوزی در میآوریم و وسط آن را با چاقو برش میزنیم تا مغز پخت شود. سپس به آرامی آن را در روغن داغ میاندازیم تا سرخ شود.
آموزش کتلت شیرازی
نکته مهم در مورد سرخ کردن کتلت شیرازی این است که بهتر است با حرارت بالا سرخ شود، چون هم روغن کمتری به خود میگیرد و هم تردتر میشود. وقتی یک سمت کتلتها سرخ شد، آنها را برمیگردانیم.
مرحله دهم
در این مرحله، کتلتهای سرخ شده را روی دستمال حولهای میگذاریم تا روغن اضافیشان کاملاً گرفته شود. سپس آنها را داخل ظرف مورد نظرمان میچینیم و به همراه نان و سایر مخلفات سرو میکنیم.