آموزش کتلت عدس

کتلت عدس یکی از غذاهای خوشمزه و ساده ایرانی است که بدون گوشت تهیه می‌شود و برای افرادی که گوشت نمی‌خورند بسیار مناسب است. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله کتلت عدس با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم کتلت عدس
عدس ۲ پیمانه
سیب زمینی ۳ عدد
پیاز ۱ عدد
تخم مرغ ۲ عدد
آرد سوخاری یا آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر به مقدار کافی

آموزش کتلت عدس

مرحله اول

برای تهیه کتلت عدس خوشمزه، ابتدا عدس‌ها را خوب می‌شوییم تا گرد و غبار آنها پاک شود. سپس آنها را در یک قابلمه می‌ریزیم. بعد قابلمه را تا نیمه پر از آب می‌کنیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم.

مرحله دوم

حالا یک عدد سیب زمینی را می‌شوییم و در یک قابلمه کوچک می‌گذاریم. سپس مقداری آب اضافه می‌کنیم تا روی سیب زمینی را بگیرد و قابلمه را روی حرارت متوسط می‌گذاریم.

مرحله سوم

اجازه می‌دهیم سیب زمینی در آب جوش بماند تا کامل بپزد و نرم شود. وقتی عدس هم کامل پخته شد، قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم و عدس‌ها را در آبکش می‌ریزیم تا آب اضافی آنها خارج شود.

مرحله چهارم

در این مرحله، عدس را با استفاده از گوشتکوب برقی کاملاً میکس می‌کنیم تا به شکل پوره در بیاید. وقتی سیب زمینی هم پخته شد، آن را از قابلمه بیرون می‌آوریم، پوستش را جدا می‌کنیم و با گوشتکوب له می‌کنیم.

مرحله پنجم

پوره سیب زمینی را به پوره عدس اضافه کرده و آنها را خوب مخلوط می‌کنیم. سپس سیب زمینی‌های باقی‌مانده را پوست می‌کنیم، می‌شوییم و با رنده ریز رنده می‌کنیم. بعد پیاز را هم پوست می‌کنیم.

مرحله ششم

حالا پیاز را شسته و با رنده ریز رنده می‌کنیم. سپس سیب زمینی و پیاز را از صافی رد می‌کنیم تا آب اضافی آنها گرفته شود. سپس این مخلوط را به پوره عدس اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم.

مرحله هفتم

اکنون تخم‌مرغ، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و آرد سوخاری یا آرد سفید را به مخلوط کتلت اضافه می‌کنیم و به خوبی هم می‌زنیم تا مواد کاملاً با هم ترکیب شوند. سپس مخلوط را با سلفون می‌پوشانیم.

مرحله هشتم

اجازه می‌دهیم مایه کتلت به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت کند. بعد از این زمان، مایه کتلت را از یخچال بیرون می‌آوریم و یک تابه مناسب روی حرارت ملایم می‌گذاریم.

مرحله نهم

در این مرحله مقداری روغن مایع در تابه می‌ریزیم و صبر می‌کنیم تا روغن خوب داغ شود. سپس با دست مرطوب مقداری از مایه کتلت برمی‌داریم، آن را شکل می‌دهیم و در تابه می‌گذاریم.

مرحله دهم

به همین ترتیب تمام کتلت‌ها را سرخ می‌کنیم و سپس آنها را روی دستمال آشپزخانه می‌گذاریم تا روغن اضافی‌شان کشیده شود. در پایان، کتلت‌های عدس را در ظرف مورد نظر قرار داده و سرو می‌کنیم. نوش جان.