آموزش کتلت گیاهی
کتلت گیاهی یکی از غذاهای خوشمزه و معروف در سطح جهان است که با مواد مختلفی تهیه میشود. کتلت یکی از غذاهای محبوب ایرانیان است و به همین خاطر روشهای مختلفی برای درست کردن آن وجود دارد. افرادی که به دلایلی نمیتوانند گوشت قرمز مصرف کنند یا به طور کلی آن را از برنامه غذایی خود حذف کردهاند، نمیتوانند کتلتهای سنتی که از گوشت تهیه میشوند را درست کنند. در این مطلب ما به شما طرز تهیه کتلت گیاهی را آموزش میدهیم بدون اینکه نیازی به استفاده از گوشت باشد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
سیب زمینی | 2 عدد بزرگ |
پیاز | 1 عدد متوسط |
لپه یا دال عدس | 1 پیمانه |
ذرت پخته شده | 2 قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی | 4 قاشق غذاخوری |
پاپریکا و فلفل قرمز | به مقدار کافی |
تخم مرغ | 1 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کتلت گیاهی
مرحله اول
برای درست کردن کتلت گیاهی، ابتدا لپه یا دال عدس را همراه با 1 پیمانه آب در یک کاسه بریزید و بگذارید حداقل 6 ساعت خیس بخورد. برای جلوگیری از نفخ لپه، میتوانید چند بار آب کاسه را عوض کنید.
مرحله دوم
بعد از آن که لپه خیس خورد، آن را آبکش کنید و به همراه 2 پیمانه آب در یک قابلمه قرار دهید. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت بپزید تا لپهها نرم شوند.
مرحله سوم
وقتی که لپهها پخته شدند، دوباره آنها را آبکش کرده و در یک کاسه بزرگ بریزید. سپس با گوشتکوب، آنها را کاملاً له کنید تا یکدست شوند. در این مرحله، پیاز و سیبزمینی را با رنده درشت رنده کنید.
مرحله چهارم
پس از رنده کردن، با فشار دادن، آب اضافی سیبزمینی و پیاز را بگیرید. سپس آرد نخودچی، تخممرغ، سیبزمینی و پیاز رنده شده، و مقداری زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پاپریکا را به کاسه حاوی لپه اضافه کنید.
مرحله پنجم
در این مرحله، ذرت پختهشده را به مواد اضافه کنید و با دست همه مواد را خوب ورز دهید تا کاملاً مخلوط و منسجم شوند. میتوانید به جای ذرت آبپز از …“`html
میتوانیم از کنسرو ذرت هم استفاده کنیم که این موضوع کاملاً اختیاری است.
مرحله ششم
حالا روی کاسه را با سلفون میپوشانیم. سپس کاسه را در یخچال قرار میدهیم و اجازه میدهیم مایه کتلت به مدت یک ساعت استراحت کند. بعد از یک ساعت، کاسه حاوی مایه کتلت را از یخچال بیرون میآوریم.
مرحله هفتم
در این مرحله، یک تابه مناسب روی حرارت میگذاریم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم. وقتی روغن داغ شد، به اندازه یک گردو از مایه کتلت برمیداریم و با دست آن را به شکل گرد در میآوریم.
مرحله هشتم
حالا به آرامی کتلتها را در روغن داغ قرار میدهیم و اجازه میدهیم یک سمت آنها به مدت ۲ تا ۳ دقیقه خوب سرخ شود. بعد از اینکه یک سمت کتلتها سرخ شد، آنها را برمیگردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود.
مرحله نهم
بعد از اینکه کتلتها به خوبی سرخ شدند، آنها را روی دستمال حولهای میگذاریم تا روغن اضافیشان گرفته شود. سپس آنها را در ظرف مورد نظر میچینیم و با نان و مخلفات دلخواه سرو میکنیم.