آموزش کلم مرجی پلا
این غذا یکی از غذاهای سنتی مازندرانی است که با استفاده از مرجی (که به معنی عدس در زبان مازنی است) و کلم برگ درست میشود. کلمها خواص زیادی دارند و برای سلامتی مفید هستند. این برنج علاوه بر کلم، عدس هم دارد که طعم بینظیری به غذا میدهد و ویتامینهای ضروری زیادی را تأمین میکند. این غذای اصیل بهراحتی و سریع آماده میشود. برای یادگیری روش تهیه این غذا با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
کلم برگ سفید | ۱ کیلو |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
عدس | ۱٫۵ پیمانه |
دارچین و زردچوبه | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن حیوانی | به مقدار لازم |
دستور پخت کلم مرجی پلا
مرحله اول
برای تهیه کلم مرجی پلا خوشمزه به روش مازندرانی، ابتدا کلم برگها را با دقت شسته و به صورت خلالی خرد میکنیم. سپس یک تابه بزرگ برداشته و یک قاشق غذاخوری روغن در آن میریزیم و میگذاریم تا داغ شود.
مرحله دوم
سپس کلمهای خرد شده را به تابه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا کمی نرم شوند. عدس را از یک ساعت قبل با آب خیس کردهایم و حالا با سه پیمانه آب و کمی نمک و نیم قاشق زردچوبه روی حرارت ملایم میگذاریم تا بپزد. وقتی پخته شد، عدسها را آبکش کرده و کنار میگذاریم.
مرحله سوم
یک کاسه برمیداریم و گوشت را درون آن میریزیم. سپس پیاز رنده شده را که آبش گرفتهایم، اضافه میکنیم. ادویهها را هم میافزاییم و گوشت را کاملاً ورز میدهیم تا مواد به هم بچسبند. حالا آن را به شکل کوفته قلقلی در میآوریم و کنار میگذاریم.
مرحله چهارم
در این مرحله، یک تابه مناسبی برداشته و کمی روغن حیوانی در آن میریزیم. وقتی روغن داغ شد، کوفتههای قلقلی را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم تا تمام اطراف آنها سرخ شود.
مرحله پنجم
سپس زعفران دمکشیده را به همراه کمی آب جوش به تابه اضافه میکنیم و درب تابه را میبندیم تا خوب پخته شوند. برنج را از شب قبل شسته و با آب و نمک خیس کردهایم. این برنج را میتوان بهصورت مجلسی آبکش کرد یا بهصورت کته تهیه نمود.
مرحله ششم
توجه داشته باشید که اصل این غذا بهصورت کته است. سپس برنج را با دو و نیم برابر آن آب به قابلمه اضافه میکنیم. مقداری نمک هم میزنیم و میگذاریم تا جوش بیاید و آب آن کم شود.
مرحله هفتم
وقتی آب برنج کم شد، روغن حیوانی را به همراه عدس پخته، کلم سرخ شده و گوشتهای قلقلی درون برنج اضافه میکنیم و به آرامی همه مواد را مخلوط میکنیم تا کاملاً ترکیب و یکدست شوند.
مرحله هشتم
سپس یک دمکنی روی قابلمه میگذاریم. حرارت را کم کرده و میگذاریم تا برنج دم بکشد و خوب پخته شود. در نیمهی زمان پخت، میتوانیم کمی دارچین به برنج اضافه کنیم تا عطر دلپذیر دارچین را به خود بگیرد.