آموزش کله جوش
کله جوش یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که با مواد مختلف درست میشود. این غذای خوشمزه در گذشته بسیار ساده و راحت تهیه میشد، اما امروزه با مواد بیشتر و خاصتری مثل مغز گردو درست میشود. اگر میخواهید یاد بگیرید که چطور کله جوش را به روش سنتی و مرحله به مرحله درست کنید، با رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
کشک | ۴۰۰ گرم |
گردو | ۱۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
نعناع خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کله جوش
مرحله اول
ابتدا گردوها را کمی خرد میکنیم، به گونهای که خیلی پودر نشود و کمی تکههای ریز آن مثل دانه عدس زیر دندان حس شود. سپس پیاز را پوست گرفته و میشوییم و به صورت نگینی روی تخته خرد میکنیم. حالا یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
مرحله دوم
در قابلمه کمی روغن میریزیم و منتظر میمانیم تا کمی داغ شود. سپس پیازهای خرد شده را داخل قابلمه میریزیم و تفت میدهیم تا نرم و سبک شوند. بعد از آن نمک، فلفل و زردچوبه را روی پیازها میپاشیم و کمی دیگر تفت میدهیم. سپس نعناع خشک و گردوی خرد شده را اضافه میکنیم.
مرحله سوم
حالا همه مواد را خوب با هم مخلوط میکنیم و کمی تفت میدهیم تا گردوها کمی سرخ شوند. بسته به غلظت کشک، آب به غذا اضافه میکنیم. اگر کشک خیلی غلیظ بود، آب بیشتری اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
در نهایت یک لیوان آب جوش روی مخلوط میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم تا به مدت ۱۰ دقیقه بپزد. اگر بعد از این مدت متوجه شدید که کشک هنوز غلیظ است، میتوانید با کمی آب آن را رقیقتر کنید و بعد از ۳ دقیقه کله جوش آماده میشود.
مرحله پنجم
شما میتوانید در همان ابتدای کار وقتی پیاز را تفت میدهید کمی سیر رنده شده و ۱ قاشق آرد هم اضافه کنید، اما این روش اصلی تهیه کله جوش است. کله جوش را در یک کاسه میکشیم و روی آن را با گردو و نعناع تزئین میکنیم و سپس نوش جان میکنیم.