آموزش کوفته هلو

کوفته هلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که ریشه آن به شهر شیراز برمی‌گردد. نام این کوفته به خاطر شباهت ظاهری‌اش به میوه هلو انتخاب شده است. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه کوفته هلو، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
هویج ۳۰۰ گرم
آرد نخودچی ۴ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد متوسط
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق چایخوری
آلو بخارا، کشمش و گردو به مقدار کافی برای وسط کوفته
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

آموزش کوفته هلو

مرحله اول

برای تهیه کوفته هلو به روش شیرازی، ابتدا یک عدد پیاز و ۲۰۰ گرم از هویج را با رنده ریز رنده کنید و در یک کاسه مناسب بریزید. سپس پیاز و هویج رنده شده را با دست فشار دهید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود.

مرحله دوم

در این مرحله، گوشت چرخ کرده را به کاسه اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس آرد نخودچی را به همراه کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد اضافه کرده و همه چیز را به مدت ۱۰ دقیقه به خوبی ورز دهید.

مرحله سوم

خیلی دقت کنید که مواد را باید آنقدر ورز دهید که مثل مایه کباب کوبیده، حالت چسبناک و کاملاً منسجم پیدا کند. بعد از اینکه مایه کوفته آماده شد، به اندازه یک هلو از مواد بردارید و در دستانتان شکل دهید.

مرحله چهارم

حالا در وسط مایه کوفته، کمی کشمش، گردو و آلو بخارای بدون هسته قرار دهید و آن را با دست به شکل کوفته درآورید. در انتها با فشار دادن کوفته، هواي اضافه آن را خارج کنید تا در حین پخت باز نشود.

مرحله پنجم

به همین ترتیب تمامی کوفته‌ها را آماده کنید و…

“““html

در ادامه، یک تابه مناسب را روی حرارت می‌گذاریم و ۴ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه می‌کنیم. وقتی روغن داغ شد، کوفته‌ها را داخل تابه می‌چینیم.

مرحله ششم

در این مرحله، تمام قسمت‌های کوفته‌ها را به‌طور یکنواخت سرخ می‌کنیم، سپس آن‌ها را کنار می‌گذاریم و به تهیه سس کوفته می‌پردازیم. برای این کار، پیاز و هویج باقی‌مانده را به شکل ریز خرد می‌کنیم.

مرحله هفتم

حالا یک قابلمه مناسب را انتخاب کرده و روی حرارت قرار می‌دهیم. سپس کمی روغن به قابلمه اضافه کرده و پیاز را نیز به آن اضافه می‌کنیم. پیاز را خوب تفت می‌دهیم تا طلایی شود و بعد نعنا خشک را اضافه می‌کنیم.

مرحله هشتم

نعناع خشک را بیشتر از ۱ دقیقه تفت ندهیم. سپس هویج خردشده را به قابلمه اضافه می‌کنیم و همه چیز را خوب ترکیب می‌کنیم. در صورت تمایل، می‌توانیم مقداری کشمش، گردو یا آلو بخارا هم به سس اضافه کنیم تا خوشمزه‌تر شود.

مرحله نهم

بعد از اینکه مواد به‌خوبی با هم مخلوط شدند، ۴ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم آن‌ها به‌خوبی بپزند و سس غلیظ شود. حدود یک ساعت بعد که سس آماده شد، کوفته‌ها را به آرامی درون سس می‌چینیم.

مرحله دهم

در این مرحله، شکر و آبلیمو را اضافه می‌کنیم و طعم سس را مزه می‌کنیم. اگر نیاز بود، می‌توانیم مقداری ادویه و چاشنی به سلیقه خود اضافه کنیم. در پایان، وقتی سس به خورد کوفته‌ها رفت، کوفته‌ها آماده سرو هستند.