آموزش کولی غورابیج

کولی غورابیج یکی از غذاهای خوشمزه و ساده از استان گیلان است. اگر ماهی کولی در دسترس ندارید، می‌توانید از سایر ماهی‌های کوچک استفاده کنید. برای آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه کولی غورابیج، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
ماهی کولی ۸ عدد
سبزی معطر ۵۰۰ گرم
گردوی سابیده شده ۲۰۰ گرم
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
آبغوره ½ لیوان
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

آموزش کولی غورابیج

مرحله اول

برای درست کردن کولی غورابیج ابتدا گردوی سابیده شده را با رب انار در یک قابلمه مناسب می‌ریزیم. اگر گمج دارید، می‌توانید از آن به جای قابلمه استفاده کنید.

مرحله دوم

حال دو لیوان آب سرد به مخلوط اضافه می‌کنیم و آن‌ها را خوب می‌زنیم تا ترکیب شوند. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و می‌گذاریم گردو به مدت یک تا دو ساعت بپزد تا خوب روغن بیندازد.

مرحله سوم

در حین پخت گردو، سبزی معطر شامل چوچاق، کوتکوتو، نعناع و گشنیز را آماده می‌کنیم. اگر به بازار شمال کشور دسترسی دارید، می‌توانید این سبزی را از آنجا تهیه کنید.

مرحله چهارم

اگر نتوانستید چوچاق و کوتکوتو پیدا کنید، می‌توانید به جای آن‌ها مقداری جعفری و کمی شبلیله اضافه کنید. سبزی‌ها را شسته و خرد می‌کنیم، سپس یک تابه روی حرارت می‌گذاریم و سبزی‌ها را با مقداری روغن سرخ می‌کنیم.

مرحله پنجم

سبزی‌ها را خوب سرخ می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. وقتی گردو به خوبی روغن انداخت، آبغوره، سبزی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به قابلمه اضافه کرده و هم می‌زنیم تا مخلوط شوند.

مرحله ششم

حالا به سبزی اجازه می‌دهیم به مدت یک ساعت با گردو بپزد. در این حین، ماهی‌ها را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه طعم‌دار می‌کنیم و یک تابه را روی حرارت می‌گذاریم و نصف لیوان روغن اضافه می‌کنیم.

مرحله هفتم

صبر می‌کنیم تا روغن داغ شود، سپس ماهی‌ها را در روغن می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم کاملاً طلایی و سرخ شوند. بعد از سرخ کردن، ماهی‌ها را از تابه خارج می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

مرحله هشتم

وقتی خورش به خوبی پخته شد و روغن انداخت، آن را در ظرف سرو می‌ریزیم. سپس ماهی‌های سرخ شده را روی خورش می‌چینیم و به همراه برنج ساده یا کته سرو می‌کنیم. نوش جان!