آموزش گوزلمه پنیری

ترکیه از کشورهایی است که غذاهایش در همه جای دنیا، از جمله ایران، محبوبیت زیادی دارد. غذاهایی مانند بورک، کباب دونر، کمپیر، فاصولیه و کاورما معروف هستند. یکی از نان‌های خوشمزه ترکیه، گوزلمه است که با خمیر خاصی تهیه می‌شود و می‌تواند پر از مواد مختلفی مانند اسفناج، پنیر یا سیب‌زمینی باشد. اسم گوزلمه به معنی “منتظر نباش” است و این نام به خاطر سرعت آماده شدن آن انتخاب شده است. ترکیه‌ای‌ها معمولاً در غذاهایشان از پنیر استفاده می‌کنند. روش تهیه گوزلمه پنیری بسیار ساده و سریع است و می‌توانید از هر نوع پنیری که دوست دارید استفاده کنید. برای یادگیری مرحله به مرحله گوزلمه پنیری، با ما در سایت رضیم همراه باشید.

“““html

مواد لازم گوزلمه پنیری
شیر ولرم یک و نیم لیوان
پودر خمیر مایه خشک نصف قاشق غذا خوری
شکر ۱ قاشق مربا خوری
نمک ۱ قاشق مربا خوری
آرد ۴ لیوان معادل ۵۵۰ گرم
مواد لازم برای چرب کردن
کره ۱۰۰ گرم
روغن مایع آفتابگردان ۴ الی ۵ قاشق غذا خوری
مواد لازم برای داخل گوزلمه
پنیر سفید صبحانه یا پنیر لیقوان به مقدار لازم
پنیر پیتزا به مقدار لازم
جعفری به مقدار لازم
فلفل قرمز شیرین کاپیا (یا فلفل دلمه‌ای) به دلخواه
مواد لازم برای رومال
زرده تخم مرغ ۱ عدد
ماست ۲ قاشق غذا خوری

آموزش گوزلمه پنیری

مرحله اول

برای درست کردن نان گوزلمه پنیری، ابتدا اگر از پودر خمیر مایه خشک فوری استفاده می‌کنید، تمام مواد خمیر به جز آرد و نمک را داخل یک ظرف مناسب می‌ریزیم و خوب با هم مخلوط می‌کنیم. سپس آرد و نمک را کم کم اضافه می‌کنیم.

مرحله دوم

حالا شروع به ورز دادن خمیر می‌کنیم تا خمیری نرم بدست بیاید. سپس روی خمیر را می‌پوشانیم و به مدت نیم ساعت در یک جای راحت می‌گذاریم تا خمیر عمل بیاید. اگر از پودر خمیر مایه خشک معمولی استفاده می‌کنید، باید آن را فعال کنید.

آموزش گوزلمه پنیری

برای فعال کردن پودر خمیر مایه، آن را در یک ظرف با شیر ولرم و کمی شکر مخلوط می‌کنیم و بعد درب ظرف را می‌بندیم و به مدت ۱۰ دقیقه کنار می‌گذاریم تا حباب‌زده شود و فعال شود. سپس آرد و نمک را به آرامی اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

سپس خوب ورز می‌دهیم و روی آن را می‌پوشانیم و نیم ساعت در یک جای راحت می‌گذاریم. وقتی خمیر خوب عمل آمد، آن را روی یک میز که کمی آرد پاشیده‌اید انتقال می‌دهیم و به چهار قسمت مساوی تقسیم کرده و آنها را گرد می‌کنیم.

مرحله پنجم

حالا یکی از چانه‌ها را با کمی آرد و وردنه به اندازه سینی فر باز می‌کنیم. سپس کره و روغن مایع را روی حرارت می‌گذاریم تا کره ذوب شود. بعد کمی از مخلوط کره و روغن را روی خمیر باز شده می‌ریزیم و پخش می‌کنیم. خمیر را از اطراف با دست می‌کشیم تا بزرگ‌تر شود.

آموزش گوزلمه پنیری

حالا خمیر را مانند پاکت نامه تا می‌زنیم. برای این کار، دو طرف خمیر را به سمت وسط تا می‌زنیم و بعد از پایین چندین مرتبه روی هم تا می‌زنیم تا شکل مربع شود. چانه دوم را هم به همین شکل باز می‌کنیم.

مرحله هفتم

حالا مخلوط کره و روغن را روی خمیر می‌ریزیم و از اطراف می‌کشیم تا بزرگ‌تر شود. سپس خمیر اولیه که به شکل مربع تا کرده‌ایم را درست وسط خمیر باز شده دوم قرار می‌دهیم و دوباره مانند قبل تا می‌زنیم. اینطوری هر دو چانه خمیر یک نان می‌شود.

مرحله هشتم

حالا چانه‌های دیگر را هم به همین روش باز کرده، روغن می‌مالیم و تا می‌زنیم. در این مرحله ما دو دسته خمیر دو تایی تا شده خواهیم داشت. روی این دو دسته خمیر را می‌پوشانیم و به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار می‌دهیم تا کره بین لایه‌ها سفت شود.

آموزش گوزلمه پنیری

سپس در یک کاسه، پنیر سفید، پنیر پیتزا، جعفری خرد شده و فلفل خرد شده را با هم مخلوط می‌کنیم. بعد یکی از دسته خمیر را از یخچال خارج کرده و روی یک میز آرد پاشیده منتقل می‌کنیم و با وردنه به شکل گرد باز می‌کنیم.

مرحله دهم

از مواد مخلوط شده را در نصف خمیر باز شده می‌ریزیم و با نیمه دیگر خمیر روی مواد را می‌پوشانیم و لبه‌های خمیر را محکم می‌کنیم. حالا شکل این نان مانند نیم دایره یا هلال ماه می‌شود (دسته دوم خمیر را هم به همین شکل باز کرده و پر می‌کنیم).

مرحله یازدهم

حالا خمیر پر شده را داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده‌ایم، منتقل می‌کنیم. در یک کاسه زرده تخم مرغ و ماست را با هم مخلوط می‌کنیم تا یکدست شود. سپس این مخلوط را روی نان می‌مالیم.

آموزش گوزلمه پنیری

با نوک چاقو روی نان خطوطی ایجاد می‌کنیم و روی نان‌ها را با سلفون می‌پوشانیم. سپس به همین شکل داخل سینی به مدت ۱۰ دقیقه در یک مکان آرام قرار می‌دهیم. بعد داخل فر از پیش گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه می‌گذاریم.

مرحله سیزدهم

به یاد داشته باشید که حرارت باید از بالا و پایین تنظیم شود (منظور از حرارت بالا گریل نیست) تا هنگامی که روی نان طلایی شود و پخته شود. بعد از اینکه از فر بیرون آوردید، کمی کره روی آنها می‌مالیم و به صورت دلخواه برش می‌زنیم و سرو می‌کنیم.