“`html
آموزش یتیمچه تبریزی
آموزش یتیمچه تبریزی یا آذربایجانی خیلی راحت است. این غذا با مواد اولیه ساده و در دسترس درست میشود و طعم بسیار خوشمزهای دارد. در مناطق مختلف این غذا را با کمی تغییر میپزند، اما تمام آنها از مواد اصلی یکسانی استفاده میکنند. یتیمچه تبریزی شباهت زیادی به میرزاقاسمی دارد و جزو غذاهایی است که با بادمجان تهیه میشوند. با این حال، طعم آن کاملاً متفاوت و لذتبخش است. این غذا برای کسانی که غذاهای گیاهی را دوست دارند هم انتخاب خوبی است. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله یتیمچه تبریزی با ما در سایت آموزشی رضیم ادامه دهید.
مواد لازم یتیمچه تبریزی | |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
جعفری خرد شده | به مقدار لازم |
پیاز رنده شده متوسط | ۱ عدد |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
بادمجان متوسط | ۲ عدد |
سیب زمینی بزرگ | ۱ عدد |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
گوجه فرنگی متوسط | ۲ عدد |
فلفل دلمه ای | ۲ برش |
فلفل سبز تند | ۳ عدد |
سیر درشت | ۴ حبه |
آب جوش | نصف لیوان |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق سوپ خوری |
دارچین | ۱ قاشق چای خوری |
زردچوبه | ۱ قاشق مربا خوری |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
آموزش یتیمچه تبریزی
مرحله
“““html
اول
برای درست کردن یتیمچه خوشمزه و مخصوص به شیوه تبریزی، اولین کار این است که پیاز را بشورید و پوست بکنید. بعد آن را رنده میکنیم و آبش را میگیریم. سپس کمی جعفری، نمک و فلفل سیاه به آن اضافه میکنیم.
مرحله دوم
سپس گوشت چرخ کرده را به مخلوط اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم تا همه چیز مخلوط شود و کنار میگذاریم. در این غذا، اندازهها خیلی مهماند. اگر مواد نازک باشند، له میشوند و اگر کلفت باشند، خوب نمیپزند. حالا یک پیاز بزرگ را بشورید و پوست بکنید.
مرحله سوم
پیاز را به صورت حلقهای برش بزنید. حالا بادمجانها، سیبزمینی، گوجهفرنگی و فلفل دلمهای و فلفل سبز را هم حلقهای برش بزنید. سیر را هم ریز خرد کنید. حالا نوبت این است که مواد را در تابه بچینیم. کف تابه مقداری روغن بریزید.
مرحله چهارم
سپس پیازها را به صورت یکدست در کف تابه بچینید. بعد بادمجانها را روی پیازها قرار دهید و بعد سیبزمینیها و سپس گوجهفرنگیها را بچینید. آخرین چیزی که اضافه میکنید، گوشت چرخ کرده است که مثل کتلت در دست گرد کنید.
مرحله پنجم
بعد با دست خوب آنها را باز کنید. بعد از اینکه گوشت را چیدید، نوبت اضافه کردن مواد طعمدهنده میرسد. اینجا فلفل دلمهای، فلفل تند و سیر را اضافه میکنیم. برای تهیه سس هم رب گوجهفرنگی را در روغن کامل سرخ میکنیم.
مرحله ششم
رب گوجهفرنگی را آنقدر تفت دهید که رنگش تغییر کند، سپس به آن زردچوبه اضافه کنید و کمی دارچین بزنید که عطر فوقالعادهای به غذا میدهد. بعد از آن، سه لیوان آب جوش به سس اضافه کنید.
مرحله هفتم
سس را از کنارهها روی مواد بریزید تا تزیین بهم نریزد. نصف لیوان آب جوش هم اضافه کرده و درب تابه را بگذارید و ۴۵ دقیقه صبر کنید تا بپزد. سپس از روی حرارت بردارید و در یک ظرف مناسب سرو کنید.