هویج پلو با گوشت چرخ کرده

هویج پلو با گوشت چرخ کرده یکی از انواع پلوهایی است که به راحتی تهیه می‌شود و در آن از گوشت چرخ کرده، برنج، زرشک و زعفران استفاده می‌شود. دلیل طعم خوب این غذا وجود هویج سرخ شده در آن است که به همراه گوشت چرخ کرده، آن را تبدیل به یک غذای مناسب برای مهمانی‌ها می‌کند. این غذا به عنوان یک وعده کامل غذایی محسوب می‌شود و ویتامین‌ها و پروتئین‌های لازم برای بدن را تامین می‌کند. هویج به خوبی روغن را جذب می‌کند، بنابراین ممکن است کمی چرب شود. بهتر است هویج‌ها را با روغن کمتری سرخ کنید. همچنین می‌توانید این پلو را به شیوه‌های دیگری مانند هویج پلو با مرغ هم درست کنید. برای یاد گرفتن دستور پخت آن، با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۴ پیمانه
هویج درشت ۴ عدد
پیاز متوسط ۲ عدد
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
زرشک ۸ قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده یک فنجان
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
پاپریکا ۱ قاشق چای خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
جوز هندی ۱ قاشق چای خوری
تخم گشنیز ۱ قاشق چای خوری
دارچین ۱ قاشق چای خوری

دستور پخت هویج پلو با گوشت چرخ کرده

مرحله اول

برای درست کردن هویج پلو با گوشت چرخ کرده، ابتدا برنج را شسته و به مدت ۱ ساعت در آب و نمک خیس می‌کنیم. سپس در یک قابلمه مقداری آب می‌ریزیم و آن را روی حرارت می‌گذاریم تا به جوش بیاید.

مرحله دوم

در این مرحله، آبی که برای خیساندن برنج استفاده کرده‌ایم را دور می‌ریزیم و برنج را با کمی نمک در آب جوش می‌ریزیم تا نیم پز شود. بعد از اینکه برنج نیم پز شد، آن را در آبکش می‌ریزیم تا آب اضافی‌اش خارج شود و سپس آن را کنار می‌گذاریم.

“`html
مرحله سوم

در این مرحله، هویج‌ها را به‌خوبی می‌شوییم و با استفاده از رنده درشت، آن‌ها را رنده می‌کنیم. سپس یک تابه برمی‌داریم و درون آن مقداری روغن می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم. بعد از گرم شدن روغن، هویج‌های رنده‌شده را به تابه اضافه کرده و سرخ می‌کنیم. همچنین یک کاسه آماده می‌کنیم.

مرحله چهارم

پیاز را می‌شوییم، پوستش را جدا کرده و درون کاسه رنده می‌کنیم. سپس گوشت چرخ‌کرده را به پیاز رنده‌شده اضافه کرده و به همراه هم مخلوط می‌کنیم. حالا کمی نمک به مخلوط اضافه می‌کنیم و با دست به‌خوبی ورز می‌دهیم. بعد یک تابه دیگر برمی‌داریم و کمی روغن درون آن می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم تا گرم شود.

مرحله پنجم

زمانی که تابه داغ شد، مخلوط گوشت و پیاز را درون آن می‌ریزیم و شروع به تفت دادن می‌کنیم. وقتی گوشت تغییر رنگ داد، ادویه‌ها را اضافه می‌کنیم و همچنین در این مرحله زرشک و رب گوجه‌فرنگی را نیز اضافه کرده و کمی دیگر تفت می‌دهیم. حالا هویج‌های سرخ‌شده را به مخلوط اضافه کرده و چند بار هم می‌زنیم تا همه مواد خوب تفت بخورند.

مرحله ششم

حالا زعفران دم‌کشیده را به مخلوط گوشت و هویج اضافه می‌کنیم. سپس تابه را از روی حرارت برمی‌داریم و کنار می‌گذاریم. یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و در کف آن مقداری روغن می‌ریزیم. بعد هم ته‌دیگ دلخواه خود را در کف قابلمه می‌چینیم.

مرحله هفتم

سپس یک لایه برنج در قابلمه می‌ریزیم. بعد یک لایه از مخلوط گوشت و هویج را اضافه می‌کنیم. این کار را ادامه می‌دهیم تا برنج و مواد گوشتی تمام شود. در نهایت قابلمه را روی حرارت کم می‌گذاریم تا برنج دم بکشد. همچنین می‌توانیم روی برنج کمی کره یا روغن بریزیم.