بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

نشانه های اعتیاد به چای در افراد چیست؟ (2 نکته مهم)

چرا نوشیدن چای ممکن است اعتیادآور باشد؟

پرسش اینجاست که آیا چای واقعاً موادی دارد که موجب اعتیاد به آن می‌شود؟ پاسخ به این سوال بسیار جالب است و بر اساس تحقیقات علمی می‌تواند متفاوت باشد. در اینجا ما به بررسی این موضوع می‌پردازیم و نتایج تحقیقات را با شما در میان می‌گذاریم، پس با ما همراه باشید:

1. کافئین: عامل اصلی اعتیاد به چای

اولین نکته حائز اهمیت، وجود کافئین در چای است. ممکن است بپرسید چرا چای افراد را به خود وابسته می‌کند در حالی که قهوه کافئین بیشتری دارد. باید بگوییم که کافئین هر دو را می‌تواند وابسته کند. این ماده محرکی برای سیستم عصبی است و به افراد حس آرامش و لذت می‌دهد. در واقع، هر چیزی که باعث لذت می‌شود، می‌تواند وابستگی به وجود آورد، از مواد مخدر و سیگار گرفته تا فعالیت‌های مختلف.

2. تئین: ماده دیگری که در چای است

علاوه بر کافئین، ماده‌ای به نام «تئین» نیز در چای وجود دارد که ممکن است باعث شود فرد به چای وابسته شود. این ماده باعث آزاد شدن آدرنالین در خون می‌شود. اگر شما چای می‌نوشید، احتمالاً اثر آرام‌بخش آن را تجربه کرده‌اید. مثلاً بعد از یک روز خسته‌کننده یا فعالیت سخت، نوشیدن چای می‌تواند به شما انرژی دهد و حس بهتری پیدا کنید؛ این به دلیل وجود تئین در چای است.

3. اعتیاد به چای و مواد افزودنی

این موضوع هنوز به‌طور قطعی اثبات نشده است، اما مدارکی وجود دارد که نشان می‌دهد ممکن است مواد افزودنی که برخی تولیدکنندگان به چای اضافه می‌کنند، تأثیرگذار باشند. جالب است بدانید که بیش از 90 درصد افرادی که سیگار می‌کشند، به چای نیز وابسته هستند. برخی تولیدکنندگان چای به افزودن مواد اعتیادآور روی آورده‌اند تا مصرف‌کنندگان خود را حفظ کنند، اما هنوز این ادعا ثابت نشده است.

نشانه‌های اعتیاد به چای چگونه است؟

ما در بخش‌های قبلی نشان دادیم که اعتیاد به چای واقعی است و نه یک تصور. هر فرد می‌تواند به‌خوبی دریابد که آیا به چیزی وابسته است یا خیر. در اینجا به نشانه‌هایی اشاره می‌کنیم که می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید آیا شما هم به چای وابسته هستید یا نه.

چرا اعتیاد به چای ممکن است خطرناک باشد؟

بسیاری از ما در مدیریت مصرف دچار مشکل هستیم و به افراط می‌پردازیم. زیاده‌روی در هر چیزی، حتی چیزهای مفید، می‌تواند نتایج نامطلوبی به دنبال داشته باشد. به‌طور کلی نه چای آنقدر خطرناک است که از آن بگذریم و نه آنقدر مفید که به میزان زیاد مصرف کنیم. در اینجا به مضرات و خطرات احتمالی اعتیاد به چای اشاره می‌کنیم. مواد افزودنی، به خصوص مواد معطر شیمیایی، می‌توانند خطرناک باشند اگر به‌طور مکرر و زیاد مصرف شوند.

اگر به چای عادت کرده باشید، ممکن است در درازمدت به دلیل اینکه بدن شما آهن را به درستی جذب نمی‌کند، با بیماری کم‌خونی مواجه شوید. این موضوع برای خانم‌ها که بیشتر آهن از دست می‌دهند، خطرناک‌تر است. تانن‌های موجود در چای خاصیت ادرارآوری دارند و با مصرف مداوم چای، ممکن است غلظت خون شما افزایش پیدا کند. تحقیقات نشان داده‌اند که چای حاوی ماده‌ای به نام اگزالیک اسید است که می‌تواند برای بدن مضر باشد و باعث مشکلات متابولیکی شود. این ماده در کلیه‌ها رسوب می‌کند و ممکن است سنگ کلیه ایجاد کند. همچنین، نوشیدن چای می‌تواند به دندان‌ها آسیب بزند و در بلندمدت باعث تیرگی آن‌ها شود. ممکن است شنیده باشید که عادت به مصرف چای می‌تواند باعث افزایش اسید معده شود و این می‌تواند منجر به دردهای معده یا حتی زخم معده شود.

ضرر نوشیدن چای

با این که مضراتی که به مصرف زیاد چای اشاره کردیم، وجود دارد، اما باید بدانید که نوشیدن چای یکی از سالم‌ترین و محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در دنیا به حساب می‌آید. اگر بتوانید مقدار مصرف چای را متعادل کنید و از اعتیاد به آن پرهیز کنید، نیازی به نگرانی خاصی نیست. با رعایت نکات زیر می‌توانید تأثیر مثبت و مفیدی بر روی خواص چای بگذارید. سعی کنید چای را یک ساعت قبل و ۲ ساعت بعد از غذا نخورید تا آهن موجود در غذا بهتر جذب شود.

اضافه کردن کمی شیر به چای، به‌خصوص در وعده صبح، می‌تواند به سلامت چای کمک کند. از چای تازه دم استفاده کنید (چای را فقط در ۱۰ دقیقه اول دم بکشید) زیرا در این حالت چای حاوی آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری خواهد بود که برای سلامت بدن بسیار مفید است. با گذشت زمان، آنتی‌اکسیدان‌ها کاهش می‌یابند و میزان اگزالیک اسید، که برای بدن مضر است، بالا می‌رود. در صورتی که امکانش را دارید، چای سبز و چای سفید را به جای چای سیاه مصرف کنید، چرا که خواص چای سبز و سفید بیشتر است. استفاده از حاوی چای سیاه می‌تواند به افراد معتاد به چای کمک کند، اما توجه داشته باشید که این یک راه حل دائمی برای مصرف زیاد چای نیست.

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل