آمله (آملا)
آمله بیشتر در طب سنتی هندی کاربرد دارد. این میوه سرشار از ویتامین C و ویتامینهای دیگر است و همچنین دارای مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای زیادی میباشد. از آمله برای درمان عفونتهای مفاصل، تب، عفونتهای مجاری ادراری و کنترل قند خون استفاده میشود. همچنین آمله به دلیل داشتن فیبر بالا میتواند به هضم غذا کمک کند. امیدوارم با ادامهی این مقاله همراه مجله اینترنتی رضیم باشید.
آمُله، انگور فرنگی هندی یا میروبالان که در کتابهای طب سنتی با نامهای آملج و اَملَج نیز شناخته میشود، به زبان هندی آملا و اونلا نامیده میشود. این گیاه از دستهی مالپیگیسانان است و درختی زینتی به شمار میآید که میوههای خوراکی تولید میکند و قابلیت رشد تا حدود ۱۸ متر و در موارد نادر تا ۳۰ متر را دارد.
نام علمی: آمله – Phyllanthus emblica
نامهای متداول: انگور هندی
نژاد: نازبیابانیان
قسمتهای مورد استفاده گیاه: میوه
زیستگاه: هند
خواص گیاه آمله
آمله دارای طبیعتی سرد و خشک است. میوهی این درخت بخش دارویی اصلی آن محسوب میشود و حاوی اسانس، روغن ثابت و ویتامین C میباشد. این میوه در درمان مشکلات گوارشی، ضعف و بیحالی موثر است. همچنین میوهی آمله به تقویت قلب و مغز کمک میکند.
این گیاه دارویی به افزایش مقاومت و سیستم ایمنی بدن در برابر ویروسها و باکتریها کمک میکند، از استفراغ جلوگیری میکند، و اشتها را افزایش میدهد. همچنین ملین است و قدرت جنسی را افزایش میدهد. آمله میتواند از خونریزیهای مختلف جلوگیری کند و در درمان بواسیر بسیار موثر است.
در ادامه لیستی از مهمترین خواص آمله ارائه شده است:
- درمان مشکلات گوارشی
- تقویت کنندهی مغز و قلب
- درمان دردهای موضعی
- درمان بواسیر
- افزایش قدرت جنسی
- کاهش فراموشی
- جلوگیری از فراموشی و مالیخولیا
- جلوگیری از انواع خونریزیها
- تقویت موی سر
عوارض گیاه آملا
این گیاه ممکن است برای طحال مضر باشد و بهتر است با سنبل الطیب و عسل مصرف شود.
در همین زمینه بخوانید:
آیا روغن آملا واقعا مفید است؟
اگر این مطلب برای شما مفید بوده است، لطفا با لایک کردن و به اشتراک گذاشتن آن از ما حمایت کنید. نظرات و پیشنهادات خود را از طریق قسمت دیدگاهها برای ما بفرستید.