مضرات خوردن چای با توت و خرما
متاسفانه برخی از مردم فکر میکنند که خوردن توت یا خرما بهجای قند میتواند از بالا رفتن قند خون جلوگیری کند.
بهتر است در مصرف خرما یا توت با چای زیادهروی نشود.
چای و قهوه از نوشیدنیهای محبوب در همه کشورهای جهان هستند و بسیاری از افراد آنها را با کمی شیرینی میپسندند. ما ایرانیها نیز معمولاً عادت داریم چای را با شیرینی مصرف کنیم. اما همانطور که میدانیم قند و شکر برای سلامتی مفید نیستند و میتوانند باعث مشکلاتی مانند آلزایمر، پوسیدگی دندان، دیابت و بیماریهای دیگر شوند.
برخی افراد غلات را برای شیرینی به جای قند و شکر استفاده میکنند. خرما، توت و انجیر دارای نوعی قند به نام فروکتوز هستند که مصرف آنها برای افراد دیابتی هم مشکلساز نمیشود.
این قندها به راحتی وارد بدن میشوند اما کالری آنها مشابه قند است یعنی برای هر یک گرم از آنها، ۴ کیلوکالری برای بدن تأمین میشود بنابراین مصرف زیاد آنها هم میتواند مانند قند و شکر برای سلامتی مشکلساز باشد.
هر حبه قند تقریباً ۳ گرم وزن دارد. اگر فرض کنیم که هر یک گرم قند ۴ کیلوکالری انرژی میدهد، انرژی دریافتی بدن از خوردن ۳ حبه قند برابر با ۱۲ کیلوکالری است. اما برخی افراد ترجیح میدهند چای خود را با خرما، توت، انجیر و… بخورند که در این صورت کالری دریافتی آنها حدود ۵۰ تا ۶۰ کیلوکالری خواهد بود.
چای با توت خشک
بعضی از کارشناسان بر این باورند که نباید خرما و توت را همراه با چای مصرف کرد زیرا قند این مواد وقتی که با آب جوش یا چای داغ تماس میگیرد به سرعت جذب بدن میشود اما انرژی آنها جذب نمیشود و مزایای آنها از بین میرود.
با این حال، این نظریه نیاز به تحقیق بیشتری دارد و بهطور علمی اثبات نشده است چون قند موجود در خرما و توت و انجیر، بیشتر نوع طبیعی فروکتوز است و هیچ خطری برای بدن ندارد. البته باید در مصرف این مواد اعتدال را رعایت کرد چون کالری بالای آنها میتواند باعث اضافه وزن و چاقی شود.
از طرفی اگر قند موجود در خرما به محض تماس با آب جوش و چای جذب بدن شود، باید این سؤال مطرح شود که چگونه بخش عمده کالری که از این مواد قندی تأمین میشود بدون آن جذب بدن میگردد اما انرژی آن جذب نمیشود؟
این فرضیه را میتوان به راحتی رد کرد. برای تهیه شیره خرما، شیره انجیر، شیره توت و شیره انگور که دارای تمام ویتامینها و مواد معدنی میوهها هستند از روش جوشاندن و تصفیه میوهها استفاده میشود. این جوشاندن باعث میشود که مواد مغذی داخل میوهها به آب منتقل شود و با تغلیظ این آب، شیره غنی تهیه میشود.
از طرفی کارشناسان میگویند بهترین نوع شیره، آن است که در دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه تهیه شود و به نقطه جوش نرسد چون در غیر این صورت مواد مغذی آن از بین میرود. به همین دلیل، شیره خرماهایی که به صورت صنعتی تهیه میشوند که در دمای ۶۵ درجه تولید شدهاند از این منظر مناسبتر هستند.
چای با خرما
سؤال دیگری که وجود دارد این است که آیا افرادی که چای خود را با خرما میخورند، چای آنها خنک است یا چای داغ مینوشند؟
بهطور معمول، بزرگسالان در داغترین حالت، چای را با دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه مینوشند که این دما نمیتواند مواد مغذی مهم خرما را از بین ببرد. اما این موضوع به تحقیق و مطالعه بیشتری نیاز دارد.
در حالت طبیعی، بزرگسالان در داغترین حالت چای را با دمای حدود ۶۰ تا ۷۰ درجه مینوشند که این دما نمیتواند باعث از بین رفتن مواد مغذی خرما در زمان مصرف آن با چای شود.
بهترین گزینه به جای قند، استفاده از خرما و توت و میوههای خشک است که انرژی لازم را به بدن میرسانند و هیچ ضرری برای سلامتی ندارند.
منبع : خبر آنلاین