بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

چرا چینی ها و ژاپنی ها با چوب غذا میخورند ؟

“`html

چرا چینی‌ها با چوب غذا می‌خورند؟

چاپستیک Chopsticks (در ژاپنی:箸 (هاشی)) ابزاری رایج برای خوردن غذا در کشورهای آسیای شرقی است. این ابزار از دو چوب باریک و سبک تشکیل شده که به جای قاشق و چنگال استفاده می‌شود. مردم کشورهایی مانند چین، ژاپن، تایوان، کره جنوبی، کره شمالی و ویتنام از این چوبک‌ها برای خوردن غذا بهره می‌برند. در بعضی مناطق، استفاده از دست چپ برای این کار ناپسند به شمار می‌آید.

در چین، چوبک‌ها را “کوائیزی” (筷子) می‌نامند و آن‌ها از حدود سه هزار سال پیش در این کشور استفاده می‌شوند.

چاپستیک‌ها معمولاً از چوب یا سنگ ساخته می‌شوند. چوبک‌های ژاپنی نسبت به نوع چینی آن‌ها کوچک‌تر و سبک‌تر هستند.

این دو چوب که هم اندازه‌اند، حدود سه هزار سال است که به عنوان وسایل آشپزخانه و ظروف غذاخوری در بیشتر کشورهای شرقی آسیا استفاده می‌شوند. چینی‌ها برای اولین بار از این چوب‌ها استفاده کردند و سپس این فرهنگ به کشورهای دیگری مانند ژاپن، کره و ویتنام گسترش یافت. همچنین در کشورهای جنوب و جنوب شرقی آسیا مانند کامبوج، لائوس، مالزی، میانمار، سنگاپور و تایلند نیز به کار برده می‌شود. در بعضی کشورهای آسیایی، چوبک‌ها بیشتر برای خوردن رشته فرنگی استفاده می‌شوند.

چرا آسیایی‌ها با چوب غذا می‌خورند؟

چوب‌ها برای اولین بار توسط چینی‌ها به کار رفتند و بعداً در سایر کشورهای آسیای شرقی مانند ژاپن و کره نیز رواج پیدا کردند. با مهاجرت چینی‌ها به کشورهای دیگر مثل کامبوج و هند، استفاده از این چوب‌ک‌ها در آنجا نیز رایج شد. در برخی نقاط، مانند هند، لائوس و میانمار، چوبک‌ها معمولاً فقط برای خوردن نودل‌ها به کار می‌روند. همچنین در هاوایی و دیگر نقاط دنیا که مهاجران آسیایی زندگی می‌کنند، استفاده از چوبک‌ها متداول شده است.

جنس چاپستیک‌ها

چوبک‌ها معمولاً صاف می‌شوند و ممکن است نوک آن‌ها مخروطی باشد. آن‌ها معمولاً از مواد مختلفی مانند چوب، بامبو، فلز، عاج و سرامیک ساخته می‌شوند و در دنیای مدرن، انواعی از آن‌ها با مواد غیر سنتی مانند پلاستیک و استیل ضد زنگ وجود دارد.

چوب چاپستیک به عنوان وسایل آشپزی

اولین بار چوبک‌ها برای پخت و پز، هم زدن آتش، سرو غذا و تکه تکه کردن آن استفاده می‌شدند و نه به عنوان ظروف غذاخوری. یکی از دلایل این بود که قبل از سلسله هان، در چین و کره، ارزن بیشترین استفاده را داشت. در آن زمان، برای خوردن فرنی ارزن، از قاشق استفاده می‌شد، در حالی که چوبک فقط برای پخت و پز به کار می‌رفت. اما اکنون استفاده از چوبک‌ها در آشپزخانه ادامه دارد.

برای مثال، “ریوریباشی” (料理 箸 | り ょ り ば し し) چوبک‌های آشپزخانه ژاپنی هستند که در تهیه غذاها به کار می‌روند و برای خوردن طراحی نشده‌اند. این چوبک‌ها به آشپزها کمک می‌کنند تا غذاهای داغ را به راحتی جابجا کنند. طول آن‌ها معمولاً ۳۰ سانتی‌متر یا بیشتر است و معمولاً از بامبو ساخته می‌شوند. برای سرخ کردن عمیق، چوبک‌های فلزی با دسته‌های بامبو مورد استفاده قرار می‌گیرند، چون نوک چوبک‌های بامبو بعد از استفاده در روغن داغ رنگ و چرب می‌شوند.

به همین ترتیب، آشپزهای ویتنامی از چوب‌های بزرگ یا “rsa cả” (𥮊 奇) برای سرو برنج استفاده می‌کنند.

چوب چاپستیک به عنوان ظروف غذاخوری

نقاشی یک زن ژاپنی که با استفاده از چوبک غذا می‌خورد، توسط اوتاگاوا کونیوشی.

در…
“`

در زمان سلسله هان، وقتی که مردم بیشتر برنج می‌خوردند، از چوب به عنوان وسایل غذاخوری استفاده می‌کردند. در این دوره، قاشق‌ها و چوب غذاخوری به عنوان وسایل اصلی برای سرو و خوردن غذا استفاده می‌شدند. اما تا زمان سلسله مینگ، چوب خردل به طور خاص برای سرو و خوردن غذا کاربرد پیدا کرد.

نتیجه:

چوب غذاخوری در اصل برای هم زدن غذا طراحی شده بود. اما در زمانی در چین، وقتی که جمعیت زیاد شد و اندازه لقمه‌ها کوچک‌تر شد، استفاده از این چوب‌ها متداول‌تر گردید.
نکته دیگری که وجود دارد این است که این چوب‌ها به ظرف‌های دکوری و گران قیمت آسیب کمتری می‌زنند نسبت به قاشق و چنگال. این مشکل نیز در مورد ظرف‌های تفلون با قاشق و چنگال وجود دارد!

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل