بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

چربی هایی که برای قلب مفیدند (2 نکته مهم)

“`html

یک پزشک متخصص قلب گفت: مردم ایران به جای اینکه در روز تنها ۴ گرم نمک مصرف کنند، به طور متوسط ۱۷ گرم نمک می‌خورند. همچنین ۲۵ درصد از جمعیت فشار خون بالا دارند و ۳۰ درصد مشکل چربی دارند، اما خوردن چربی‌های پسته، گردو، بادام و فندق برای قلب خوب است.
محمد جواد زیبایی‌نژاد، متخصص بیماری‌های قلب و عروق و رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در مورد برگزاری کنگره بین‌المللی پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق گفت: سکته‌های قلبی به دنبال فشار خون بالا، چربی و قند خون از شایع‌ترین دلایل مرگ در ایران می‌باشند.

او ادامه داد: تا به حال حدود ۱۴ هزار نفر از ساکنان شیراز در طرح غربالگری خون مورد بررسی قرار گرفته‌اند. در این بررسی، فاکتورهای چربی، قند خون، فشار خون و همچنین وضعیت چاقی و عدم تحرک آن‌ها اندازه‌گیری شده است. نتایج نشان می‌دهد حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از زنان و ۳۵ درصد از مردان دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

زیبایی‌نژاد بیان کرد که تقریباً ۲۲ درصد از افرادی که بررسی شدند، درجاتی از قبل از دیابت یا دیابت دارند. همچنین حدود ۲۵ درصد فشار خون بالا و نزدیک به ۳۰ درصد نیز مشکل چربی خون دارند.

این متخصص قلب و عروق یادآور شد که این ۱۴ هزار نفر به لحاظ وضعیت غذاییشان و فعالیت ورزشی نیز مورد بررسی قرار گرفته‌اند و در برنامه پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق قرار خواهند گرفت.

او در مورد برنامه کوهورت توضیح داد که این برنامه به دنبال بررسی رفتارهای این جمعیت به مدت ۵ تا ۱۰ سال آینده است و در آن فاکتورهای خطر حذف شده و میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی کنترل می‌شود.

چربی‌هایی که برای قلب مفیدند

به گفته رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز، این نوع تحقیقات قبلاً در روستاهای کوچک ایران انجام می‌شد، اما حالا برای اولین بار در چندین شهر، از جمله شیراز، اجرا می‌شود.

وی همچنین چربی، فشار و قند خون، مصرف سیگار و عدم تحرک را به عنوان فاکتورهای خطر برای سکته‌های قلبی معرفی کرد و گفت که سکته‌های قلبی از دلایل اصلی مرگ در ایران هستند.

او همچنین گفت که در مورد روغن‌های موجود در غذاهایی مانند روغن پسته، فندق، بادام، گردو و کنجد تحقیقاتی انجام شده که نشان می‌دهد این غذاها از سکته‌های قلبی پیشگیری کرده و چربی‌های مضر خون را کاهش می‌دهند.

به گفته این پزشک، روغن‌ها به دو نوع اشباع و غیر اشباع تقسیم می‌شوند؛

روغن‌های غیر اشباع به دو دسته چندغیراشباع و تک‌غیراشباع تقسیم می‌شوند.
چربی‌های چندغیراشباع نسبت به روغن‌های اشباع برای قلب محافظت کننده و به بدن مفید هستند.

زیبایی‌نژاد با اشاره به اینکه فقط مقدار کمی از روغن‌های اشباع برای بدن نیاز است، گفت: بعضی دانه‌های روغنی مانند “پالم” حاوی میزان بالایی از روغن اشباع هستند که چربی‌های مضر قلب را افزایش می‌دهد و خطر سکته قلبی را بالا می‌برد.

او تأکید کرد که روغن ماهی که دارای اسید چرب امگا ۳ و همچنین روغن دانه‌ها با اسید چرب امگا ۶ باید بیشتر از بقیه روغن‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق بر این نکته تأکید کرد که برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی، مردم باید از مصرف فست فودها پرهیز کنند، زیرا پروتئین‌های موجود در این غذاها به دلیل نگهداری طولانی مدت، چربی اشباع زیادی دارند که برای بدن مضر است و در ناحیه شکم انباشته می‌شود.

او پیشنهاد کرد:
“`برای حفظ سلامت قلب، افراد باید به همراه ورزش روزمره، یک رژیم غذایی مناسب داشته باشند تا از بیماری‌های قلبی و عروقی دور بمانند..

این پزشک قلب و عروق، توصیه می‌کند که افراد حداقل دو بار در هفته ماهی بخورند، روزانه 5 وعده میوه و سبزی تازه مصرف کنند، از گوشت‌های تازه و کم‌چرب استفاده کنند، و از خوردن سوسیس، کالباس، خیارشور و ترشی‌جات پرنمک پرهیز کنند. همچنین باید از شکر و نوشابه‌های گازدار و صنعتی دوری کنند.

زیبایی نژاد با اشاره به شرایط نگران‌کننده قشر سالمند، گفت که نیمی از مردان بالای 55 سال و سه چهارم مردان بالای 64 سال دچار فشار خون هستند. او تأکید کرد که باید از دوران کودکی، برای رژیم غذایی توجه داشت. مثلاً، خوردن مواد غذایی پرنمک مانند چیپس در سنین پایین موجب فشار خون، چربی خون و چاقی در جوانی و میانسالی می‌شود.

او افزود که میزان نمک مصرفی روزانه باید بین 4 تا 6 گرم باشد، در حالی که بسیاری از افراد روزانه بیش از 17 گرم نمک مصرف می‌کنند. این نمک اضافی در نان‌ها، ترشی‌ها، چیپس و غذاهایی که بیرون از خانه تهیه می‌شوند، بسیار رایج است.

رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخشی از سخنانش درباره کنگره بین‌المللی پیشگیری از بیماری‌های عروق کرونر در شیراز که از سه سال پیش برگزار می‌شود، گفت: این کنگره برای نخستین بار در خاورمیانه برگزار شده و امسال نیز از تاریخ 11 تا 13 مهرماه در شیراز برگزار خواهد شد.

او ادامه داد: مهلت ارسال مقالات تا 31 مرداد است و تاکنون حدود 5 شخصیت علمی از خارج کشور برای شرکت در این کنگره اعلام آمادگی کرده‌اند.

در این کنگره به بررسی راه‌های پیشگیری از بیماری‌های عروق، تأثیر تغذیه بر سلامتی قلب و عروق، درمان با ورزش، توانبخشی قلب و نقش طب سنتی در پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق پرداخته خواهد شد.


سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل