“`html
چرا ژاپنی ها چاق نمی شوند ؟
چرا مردم ژاپن اینقدر لاغر هستند؟
بسیاری از افرادی که به ژاپن سفر میکنند، میگویند: مردم ژاپن خیلی لاغر هستند!
علت لاغری ژاپنی ها
به نظر شما چرا ژاپنیها چاق نیستند؟ آیا فقط به خاطر نوع غذایشان است؟ به نظر میرسد که این فقط یک قسمت از ماجرا باشد.
بسیاری از غذاهای ژاپنی سرشار از ویتامینها و مواد مغذی هستند و همچنین شامل مقدار زیادی سدیم میباشند (البته که سبزیجات نیز در تغذیه آنان نقش مهمی دارند). پس واقعاً دلیل آن چیست؟
سبک زندگی ژاپنی ها
زندگی روزمره در ژاپن معمولاً شامل پیادهروی زیاد است. فرهنگ این کشور اهمیت زیادی به سلامتی و مراقبت از افزایش وزن میدهد که مردم را به حفظ تناسب اندام تشویق میکند. اما ماجرا همینجا تمام نمیشود.
- بالاترین نرخ امید به زندگی در جهان
این یک واقعیت شناختهشده است که مردم ژاپن معمولاً نسبت به سایر کشورهای غربی سالمتر هستند. آیا میدانستید که آنها یکی از بالاترین نرخهای امید به زندگی را در دنیا دارند؟
بر اساس دادههای سازمان OECD، ژاپن بالاترین نرخ امید به زندگی در بدو تولد را در میان کشورهای G7 دارد و در مجموع در بین پنج کشور برتر جهان قرار دارد. برخی از منابع دیگر نیز میگویند که این کشور در رتبه بالاتری قرار دارد و واقعاً در رتبه سوم است.
به طور متوسط، امید به زندگی مردان ژاپنی حدود 81.1 سال و زنان حدود 87.1 سال است.
کیفیت زندگی هم به اندازه طول عمر اهمیت دارد و ژاپن در این زمینه نیز در وضعیت خوبی قرار دارد. بر اساس گزارشی از موسسه قلب و عروق مونترال، نرخ بالای امید به زندگی مردم ژاپن ارتباطی قوي با نرخ پایینتر بیماریهای قلبی و سرطان در این کشور دارد.
شاید یکی از بزرگترین دلایل بالا بودن امید به زندگی، پایین بودن نرخ چاقی در این کشور باشد.
- هارا هاچی بو: فرهنگ تغذیه آگاهانه
آیا درباره فیلسوفی به نام کونگ کوی شنیدهاید؟ شاید او را با نام غربیاش، کنفوسیوس بشناسید.
طبق آموزههای کنفوسیوس که از حکمت فیلسوفان قدیمی نشأت گرفته، توصیه میشود که تنها تا زمانی که حدود 80 درصد سیر هستید، غذا بخورید.
این توصیه به این دلیل است که حدود 20 دقیقه طول میکشد تا مغز متوجه شود که معده پر شده است. پس با توقف خوردن در نقطهای که 80 درصد سیر هستید، میتوانید از پرخوری جلوگیری کنید.
- یک رژیم غذایی متعادل
غذاهای ژاپنی به همان اندازه که خوشمزه هستند، ممکن است کربوهیدراتها و چربیهای زیادی داشته باشند که میتواند برای کسانی که به سلامتیشان اهمیت میدهند، مشکلساز باشد. ولی حقیقت این است که تعادل بیشتری نسبت به آنچه فکر میکنید در غذاهای آنها وجود دارد.
با اینکه غذاهای ژاپنی معمولاً شامل نودل و برنج هستند که به افزایش وزن مرتبط میباشند، اما مردم ژاپن پروتئینهای زیادی نیز همراه با آنها مصرف میکنند و تهویه چربی، فیبر و ویتامینها در رژیم غذاییشان بسیار متعادل است.
ابتداً، در غذاهای ژاپنی نمیتوانید سسهای پرچرب را پیدا کنید. سسها برای افزایش طعم مواد درست میشوند و نه برای پوشاندن آنها.
این موضوع به دریافت کالری کمتر نسبت به یک فرد آمریکایی منجر میشود.
همچنین سبکهای آشپزی آنها سالمتر هستند. بیشتر غذاها بهصورت بخارپز یا آبپز تهیه میشوند تا سرخ شده و اگر هم سرخ شوند، بهطور معمول با مقدار کمی روغن انجام میشود.
پس اینکه مردم ژاپن به اندازه سایر کشورها کربوهیدرات نمیخورند، واقعاً درست نیست. آنها فقط مقدار زیادی مواد مفید و مغذی نیز با آن میخورند.
“““html
پروتئین را همراه با غذای خود میخورند، و همچنین سبزیجات سالمی که به طور کامل پخته نشدهاند و تمامی ویتامینها و مواد معدنی خود را از دست ندادهاند و در سسهای چرب غرق نشدهاند.
بله، ژاپنیها به خاطر داشتن روشهای متعادلتر در تهیه غذا، سالمتر هستند. آنها سبزیجات بیشتری مصرف میکنند و به خوبی میدانند که چه زمانی باید غذا خوردن را متوقف کنند، به ویژه وقتی که احساس سیری میکنند.
اما راز سلامتی و طول عمر مردم ژاپن به خوردن برخی از غذاهای خاص نیز مربوط میشود که در فرهنگ غذایی آنها رایج است.
به عنوان مثال، مردم ژاپن مانند بسیاری از دیگر ملل آسیایی، مقدار زیادی سویا و محصولات آن را در غذاهای خود دارند. دانه سویا مواد مغذی فراوانی دارد که میتواند به پیشگیری و مبارزه با سرطان کمک کند.
علاوه بر این، مردم ژاپن معمولاً سویا را به شکل تخمیر شده مصرف میکنند. خمیر میسو که پایه بسیاری از سوپها و غذاهاست، و همچنین سس سویا که به طور معمول استفاده میشود، هر دو از تخمیر دانههای سویا تهیه میشوند. غذاهای تخمیر شده سرشار از باکتریهای سالمی هستند که به هضم غذا کمک میکنند و سلامتی روده را بهبود میبخشند.
علاوه بر این، یک نوشیدنی متداول در خانوادههای ژاپنی، چای سبز (یا نوع غلیظتر آن، پودر ماچا) است که گفته میشود خواص سلامتی مختلفی دارد. حتی تحقیقات نشان میدهد که این چای میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و مرگ ناگهانی را کاهش دهد.
- کاهش مصرف شکر و گوشت قرمز
برخلاف ایالات متحده که در آن به غذاها به طور مکرر شکر اضافه میشود و حتی طعم شکلات هم شیرینتر از حد معمول است، مصرف شکر در ژاپن بسیار پایین است.
حتی در چای و قهوه، بیشتر مردم از شکر استفاده نمیکنند و انواع قندهایی که در آشپزی ژاپنی به کار میروند، همگی قندهای سالم هستند. این قندها به قندهای خام معروفاند و هیچگونه فرآوری یا سفیدی ندارند و حاوی مواد معدنی مفیدی مثل فسفر، آهن و کلسیم هستند که در قند تصفیه شده وجود ندارد.
- سبک زندگی فعال
ژاپنیها نه تنها غذای سالمی میخورند، بلکه به طور فعالانه در فعالیتهای روزمره شرکت میکنند که به آنها کمک میکند تا لاغر بمانند.
برای مثال، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و پیادهروی دو روش محبوب برای رسیدن به محل کار یا مدرسه در ژاپن هستند. این در حالی است که در ایالات متحده بیشتر مردم از اتومبیل استفاده میکنند.
از سوی دیگر، در شهرهای کوچکتر یا حومههای ژاپن، دوچرخه سواری به محل کار بسیار رایج است که به عنوان یک تمرین روزانه محسوب میشود.
ورزش کردن یا حداقل فعال ماندن نوعی شکل و فرم بدن برای مردم ژاپن اهمیت دارد.
در واقع، در ژاپن سالنهای ورزشی عمومی زیادی وجود دارد که هزینههای کمی دارند و نیازی به عضویت ندارند، این امر به هر کسی این امکان را میدهد که یک تمرین ساده انجام دهد.
در نهایت، شما شاهد خواهید بود که حتی اگر افراد مسنتر به باشگاه نروند، آنها را در خیابانها میبینید که در حال پیادهروی یا انجام کارهای روزمره خود هستند. افراد حتی در سنین بالا راهی برای فعال ماندن پیدا میکنند که به آنها کمک میکند زندگی طولانیتری داشته باشند.
بیشتر بخوانید
سایت رضیم
“`