ارتباط گردو و دیابت
فهمیدن ارتباط بین گردو و دیابت برای افرادی که دیابت دارند، بسیار حیاتی است، زیرا گردو میتواند به بهبود وضعیت آنها کمک کند. اگر شما دیابت دارید، حتماً میدانید که غذاهایی که میخورید میتوانند به شکلهای مختلف بر روی سطح قند خون شما تأثیر بگذارند. گردو از جمله غذاهایی است که برای دیابت مفید به شمار میآید، زیرا اثر کمتری بر قند خون دارد نسبت به بسیاری از غذاهای دیگر.
گردو مقدار کمی کربوهیدرات دارد، کربوهیدرات ها موادی هستند که سطح قند خون را بیشتر از پروتئین و چربی بالا میبرند. علاوه بر این، پروتئین، چربی و فیبر موجود در گردو میتواند از افزایش ناگهانی قند خون که بعد از خوردن غذا (به ویژه غذاهای پرکربوهیدرات) رخ میدهد، جلوگیری کند.
افرادی که در خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند، میتوانند به جای مصرف غذاهای پرکربوهیدرات و تصفیهشده مثل نان، چیپس و ماکارونی، از غذاهای کم کربوهیدرات و پروتئین بالا مانند گردو و سایر آجیلها استفاده کنند. تحقیقها نشان میدهد که خوردن ۲۸ گرم گردو پنج بار یا بیشتر در هفته، با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است.
آجیلها برای افرادی که دیابت دارند، فواید زیادی دارند و مطالعات نشان داده که حتی میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.
یک کاسه پر از گردو
به نتایج یک مطالعه نشان میدهد که مصرف آجیلها با کاهش نرخ خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و سندرم متابولیک مرتبط است.
فواید مختلف آجیلها برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲
هر نوع آجیل خواص خاص خود را دارد و به همین علت هر کدام فواید متفاوتی برای افراد دیابتی دارند. مثلاً بادام سرشار از ویتامین E است، گردو دارای اسیدهای چرب امگا 3 و بادام هندی منیزیم زیادی دارد.
البته، بین آجیلها برخی خواص عمومی نیز وجود دارد. مثلاً پسته، بادام و بادام زمینی میتوانند کلسترول بد را کاهش دهند.
تقریباً همه آجیلها برای افراد مبتلا به دیابت مفید هستند، اما باید از مصرف آجیلهای نمکی خودداری کرد، چون مصرف زیاد نمک میتواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد.
محققان به ارتباط بین گردو و دیابت و تأثیر مثبت گردو بر دیابت پی بردهاند. به نظر میرسد آجیلهایی که به سلامت قلب و عروق کمک میکنند، مانند گردو، بادام و پسته، برای افراد دیابتی مفید باشند. این آجیلها گزینه خوبی برای افراد مبتلا به دیابت هستند، اما باید از خوردن انواع نمکی آنها پرهیز کرد.