“`html
این روزها همه مردم به دنبال غذاهای سالم و مغذی هستند که هم ساده باشند و هم بتوانند نیازهای بدن را تأمین کنند. بسیاری از افراد به خوردن سبزیجات تمایل پیدا کردهاند و غذاهایی را انتخاب میکنند که گوشت و مرغ نداشته باشد. با توجه به افزایش قیمت گوشت، ممکن است غذاهای گوشتی از رژیم غذایی برخی خانوادهها حذف شده و به جای آن غذاهای بدون گوشت و مرغ جایگزین شده باشد.
اکثر غذاهای بدون گوشت و مرغ از سبزیجات تازه و حبوبات تهیه میشوند و بهتر است هر از گاهی این غذاهای سالم را در سفره خود داشته باشید. در قسمت آشپزی از رضیم بلاگ با ما همراه باشید تا چند مدل غذای بدون گوشت و مرغ را معرفی کنیم.
۱- گلت با بادمجان و قارچ
گلت یک غذای فرانسوی است که شبیه پای و تارت میباشد و بسیار خوشمزه است. تفاوت گلت با این دو این است که نیازی به قالب ندارد و این کار تهیهاش را راحتتر میکند. گلتها میتوانند طعمهای شیرین و شور داشته باشند و شما میتوانید با توجه به ذائقهتان آن را درست کنید.
ما در اینجا میخواهیم به شما روش تهیه گلت سبزیجات بادمجان و قارچ را آموزش دهیم.
- کره را به شکل مکعبهای کوچکی برش بزنید. آرد را در غذاساز بریزید و مکعبهای کره را به آن اضافه کنید.
- نمک را هم به این مخلوط اضافه کنید. سپس غذاساز را روشن کرده و چند ثانیه بزنید تا مخلوط آرد و کره مانند خرده نان شود.
- حالا کمکم آب یخ را به مخلوط اضافه کنید. ابتدا دو تا سه قاشق آب بزنید و اگر کافی نبود، یک یا دو قاشق دیگر هم اضافه کنید. این کار را ادامه دهید تا خمیر شکل بگیرد و در نهایت همه مواد به هم بچسبند.
- خمیر را با سلفون بپوشانید و حداقل نیم ساعت در یخچال بگذارید. توجه داشته باشید که کره باید کاملاً سرد باشد.
برای تهیه مواد داخل گلت ابتدا:
- یک عدد پیاز قرمز کوچک برای تهیه فیلینگ به همراه پنیر خامهای را داخل میکسر بریزید و ماست چکیده را هم اضافه کنید.
- برگهای ریحان را نیز به مخلوط پنیر و ماست اضافه کنید. بعد از آن روغن زیتون و یک حبه سیر را نیز اضافه کنید.
برای ادامه مطلب رسپی گلت بادمجان و قارچ اینجا کلیک کنید.
۲- میرزا قاسمی
میرزا قاسمی یک غذای خوشمزه و اصیل شمالی است که به راحتی در منزل هم میتوانید آن را درست کنید. برای تهیه میرزاقاسمی به بادمجان و سیر به همراه گوجهفرنگی و تخممرغ نیاز دارید.
- بادمجانها را با پوست روی گاز کبابی کنید. آنها را روی شعلهی مستقیم یا شعله پخش کن قرار دهید تا به خوبی کبابی شوند.
- اجازه بگذارید که بادمجانها کاملاً سرخ و کبابی شوند. (برای اینکه مطمئن شوید بادمجانها پختهاند، میتوانید یک چاقو یا چنگال در آنها فرو کنید. اگر چاقو به راحتی وارد شد، بادمجان آماده است). سپس آنها را در سینی بگذارید تا کمی خنک شوند.
- سپس پوست بادمجانها را با احتیاط جدا کنید. (برای جلوگیری از سیاه شدن دستتان میتوانید دستکش بپوشید).
- بادمجانها را در ظرفی ریخته و با کارد یا گوشتکوب خوب له کنید.
برای ادامه مطلب رسپی میرزاقاسمی اینجا کلیک کنید.
۳- کشک بادمجون
کشک بادمجون یک غذای
“““html
کشک بادمجان غذایی راحت و خوشمزه است که بدون نیاز به گوشت میتوانید آن را در منزل تهیه کنید. برای تهیه کشک بادمجان به مواد زیر نیاز دارید:
- بادمجانها را پوست میکنیم، سپس آنها را به صورت قاچ قاچ برش میزنیم و سرخ میکنیم. کافی است تا جایی سرخ شود که رنگ آن طلایی شود و عطر بادمجانها بلند شود. بعد از سرخ شدن، بهتر است آنها را روی پدهای مخصوصی که روغن را جذب میکنند بگذاریم تا روغن اضافی آنها گرفته شود و به سلامتی ما آسیب نرسانند. این نکته را حتما در نظر بگیرید.
- در یک قابلمه کمی روغن میریزیم و نعناع خشک را به آن اضافه میکنیم. چند ثانیه آنها را به هم میزنیم تا عطر نعناع پخش شود.
- حالا زردچوبه را اضافه میکنیم و چند ثانیه دیگر تفت میدهیم تا رنگش خوب باز شود.
- در مرحله بعد، بادمجانها را به آرامی در قابلمه بچینید و آب جوش روی آنها بریزید تا حدود یک سانتیمتر روی بادمجانها را بگیرد. حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم آرام بپزد و آب آن کاملاً تبخیر شود.
برای ادامه مطلب رسپی کشک بادمجان اینجا کلیک کنید.
۴- انواع کوکو
کوکوها غذاهایی خوشمزه و سرخ کردنی هستند که نیازی به گوشت و مرغ ندارند. البته میتوان کوکوهایی از نوع مرغ و کتلت گوشت هم تهیه کرد که بستگی به سلیقه شما دارد.
برای تهیه هر نوع کوکو از جمله کوکو سبزی، کوکو سیبزمینی، کوکو لوبیا سبز و … میتوانید بر روی لینک رسپی انواع کوکوها کلیک کنید.
۵- لازانیا اسفناج و قارچ
اگر شما هم از طرفداران طعم اسفناج هستید، لازانیا قارچ و اسفناج را حتماً امتحان کنید! معمولاً لازانیاهای گوشتی یا مرغی مرسومترند و شاید کمتر در مورد لازانیای سبزیجات شنیده باشید. اما این نوع لازانیا واقعاً ارزش یک بار امتحان کردن را دارد. این لازانیا ساده با مواد خوشمزه و سبک که در دسترس هستند، بسیار سالم و مقوی است!
۱- ابتدا پیاز را خرد کنید. قارچها را به صورت ورقهای برش بزنید. در یک تابه دو تا سه قاشق غذاخوری روغن بریزید و پیاز خرد شده را در آن کمی سرخ کنید. سپس قارچها و دو حبه سیر خرد شده را به پیاز اضافه کنید و با حرارت بالا اجازه دهید قارچ و سیر کمی سرخ شوند.
۲- به ترکیب نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
۳- قارچ، سیر و پیاز سرخ شده را از تابه خارج کنید و در همان تابه کمی روغن بریزید و اسفناجها را اضافه کنید. در این مرحله میتوانید یک حبه سیر دیگر هم به اسفناجها اضافه کنید. در تابه را بگذارید تا اسفناجها نرم و پخته شوند. دقت کنید که فقط از برگهای اسفناج استفاده کنید و ساقهها را جدا کنید.
۴- پس از پخت اسفناجها، آنها را با قارچ به پنیر خامهای یا ریکوتا اضافه کنید. (البته این کار سلیقهای است و میتوانید به جای ترکیب کردن مواد، هر کدام را به صورت لایه لایه روی لازانیا بریزید.) من مواد اصلی را با هم مخلوط کردم!
برای ادامه مطلب رسپی لازانیا اسفناج و قارچ کلیک کنید.
“““html
۶- خورش ترشه تره به روش محلی گیلانی
دوستانی که به غذاهای شمالی علاقه دارند، این دستور پخت خوشمزه را از دست ندهند. این غذا یکی از خورشهای سنتی و معروف گیلان است که حتما باید آن را امتحان کنید. جالب است بدانید که این خورش خوشمزه نیازی به گوشت ندارد و میتوانید آن را با تخممرغ درست کنید. حتی اگر تخممرغ را هم حذف کنید، یک غذای کاملا گیاهی خواهید داشت.
مراحل تهیه خورش ترشه تره
مراحل تهیه این خورش به این صورت است:
- ابتدا سبزیها را به خوبی بشویید و ضدعفونی کنید. سپس آب آنها را بگیرید و بگذارید داخل آبکش تا آب اضافیاش گرفته شود.
- یک سینی و چاقو بردارید و سبزیها را ریز خرد کنید. هرچقدر که سبزیها کوچکتر باشند، زمان پختشان کمتر خواهد بود و خورش بهتر جا میافتد.
- همه ما میدانیم که در این مرحله برنج را بشویید و آبکشی کنید. سپس آن را در ظرفی بریزید و به آن آب اضافه کنید. برنج باید به مدت یک ساعت در آب بماند.
- یک ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود، سپس یک قاشق روغن در آن بریزید و سبزیهای خرد شده را داخل ماهیتابه بریزید.
برای ادامه دستور پخت این غذای ساده و خوشمزه، روی لینک رسپی خورش ترشه تره کلیک کنید.
۷- خورشت شش انداز گیلانی
خورشت شش انداز یکی از غذاهای سنتی و مغذی گیلانی است که نوعهای مختلفی دارد. میتوانید انواعی مانند شش انداز هویج، شش انداز کدو، شش انداز بادمجان و حتی شش انداز خرما را تهیه کنید. شما میتوانید این خورش خوشمزه را بر اساس سلیقه و رژیم غذاییتان درست کنید.
مراحل تهیه خورشت شش انداز گیلانی
مراحل تهیه خورشت شش انداز بادمجان به این صورت است:
- در مرحله اول، بادمجانها را خوب بشویید و پوست بگیرید. آنها را از وسط نصف کنید و برای کاهش تلخیشان، آنها را در آب و نمک بگذارید.
- پس از اینکه تلخی بادمجانها گرفته شد، آنها را کمی سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. سپس آنها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
- حالا پیاز را بشویید و پوست بگیرید، سپس به صورت نگینی خرد کنید و در همان تابهای که بادمجانها را سرخ کردهاید کمی تفت دهید تا نرم شوند.
- مقداری سیر له شده به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود. همچنین مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به آن بیفزایید و چند ثانیه تفت دهید تا عطر ادویهها نیز آزاد شود.
برای ادامه دستور پخت این غذای خوشعطر و لذیذ، روی لینک رسپی خورشت شش انداز کلیک کنید.
۸- هاوریش کدو مازندرانی
هاوریش کدو یکی از غذاهای سنتی و شناختهشده مازندرانی است که طرفداران زیادی دارد. کدو سبز اصلیترین ماده این خورش است و این غذا بدون گوشت است، بنابراین برای افراد گیاهخوار مناسب است.
“““html
این خوراک به سرعت آماده میشود و یکی از سادهترین غذاهایی است که در روزهایی که زمان زیادی برای طبخ غذا ندارید میتوانید از آن کمک بگیرید.
مراحل تهیه هاوریش کدو مازندرانی
مراحل تهیه هاوریش کدو مازندرانی به شرح زیر است:
- در اولین مرحله به سراغ پیاز روید. آن را بشویید و پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. حال درون قابلمه مناسبی کمی روغن ریخته و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید. پیازهای نگینی شده را به روغن بیفزایید و زمان دهید تا پیازها طلایی و سبک شوند.
- در این مرحله سیرهای تازه را بشویید و پوست بگیرید. به کمک رنده ریز یا سیر له کن آنها را به شکل پوره تبدیل کنید. پوره سیر را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
- حال مقداری نمک و فلفل سیاه به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و همه مواد را بهم زنید تا عطر فلفل سیاه آزاد شود.
- اکنون به سراغ کدوهای شسته شدهتان روید. در این مرحله با توجه به سلیقه غذایی خودتان میتوانید پوست کدو را بگیرید یا با پوست ادامه دهید. کدو را خرد کنید و به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. کمی همه مواد را بهم زنید تا کدو با سیر و پیاز آمیخته شود.
برای ادامه رسپی این غذای رژیمی خوشمزه روی لینک رسپی هاوریش کدو مازندرانی کلیک کنید.
۹- خورشت ملاقورمه شمالی
خورشت ملاقورمه شمالی، یکی از غذاهای سنتی و لذیذ استان گیلان است که بدون گوشت درست میشود و یک انتخاب کامل و عالی برای افرادی است که علاقهای به غذاهای گوشتی ندارند.
مواد اولیه این غذای محلی شباهت زیادی به مواد اولیه خورشت بادمجان دارد. در شهرهای مختلف ایران با همین مواد اولیه این غذای شمالی را به روشهای مختلفی با نامهای متنوعی طبخ میکنند.
مراحل تهیه خورشت ملاقورمه شمالی
مراحل تهیه خورشت ملاقورمه شمالی به شرح زیر است:
- در اولین مرحله به سراغ آماده سازی بادمجانها روید. آنها را بشویید و پوست بگیرید، سپس بادمجانها را به صورت نگینی خرد کنید.
- برای گرفتن تلخی بادمجان، آنها را به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه در محلول آب نمک قرار دهید. پس از گذشت زمان اعلام شده بادمجانها را از آب نمک خارج کنید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
- اکنون به سراغ آمادهسازی سبزیها روید. سبزیهای تمیز شده و شسته شده را درون آبکش قرار دهید تا به خوبی آب اضافی آنها گرفته شود. توجه داشته باشید در این غذا نسبت جعفری به نعنا ۲ به ۱ است. حال سبزیهای شسته و خشک شده را به صورت ساطوری خرد کنید.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و مخصوص روی لینک رسپی خورشت ملاقورمه شمالی کلیک کنید.
۱۰- رول بادمجان با پنیر
رول بادمجان با پنیر یک غذای بسیار خوشمزه و در عین حال ساده است که این روزها به خاطر طعم بینظیر خود بسیار محبوب شده است. این غذا رسپی آسانی دارد و در تهیه آن از چند قلم مواد ساده و در دسترس استفاده میشود که پایه آن بادمجان، پنیر و گردو همراه با سبزیجات و سیر است.
رول بادمجان با پنیر یک گزینهی عالی برای پذیرایی در مهمانیها و مراسمهاست که شما به سادگی میتوانید میزهای شام یا ناهار جذاب و زیبایی را تدارک ببینید و در تهیه غذا تنوع و جسارت به خرج دهید.
“`
مراحل تهیه رول بادمجان و پنیر
مراحل تهیه رول بادمجان و پنیر به شرح زیر است:
- ابتدا بادمجانها را خوب بشویید. سپس آنها را به صورت ورقههای نازک برش بزنید. هر برش باید حدود دو یا سه میلیمتر ضخامت داشته باشد. (پوست بادمجانها را نمیخواهید بکنید)
- فقط پوست دو طرف بادمجان را بکنید. یعنی پوست طرف جلو و عقب را بگیرید و پوست طرفین را نگه دارید و بعد بادمجانها را به صورت ورقههای نازک برش دهید.
- سپس داخل تابه یا دستگاه گریل را کمی چرب کنید و بادمجانها را در آن قرار دهید. وقتی یک طرف بادمجانها به خوبی سرخ شد، آنها را برگردانید و طرف دیگر را نیز سرخ کنید.
- تمامی برشهای بادمجان را به همین روش سرخ کنید. بعد از سرخ کردن بادمجانها، آنها را کنار بگذارید و مواد داخلی را آماده کنید.
- برای تهیه مواد داخل رول، سیر را رنده کنید. گردوها را هم با کمک چاقو یا گوشتکوب خرد کنید. همچنین جعفری را نیز خرد نمایید.
- حالا یک کاسه یا ظرف مناسب انتخاب کنید. داخل آن پنیر خامهای بریزید و جعفری خرد شده را به آن اضافه کنید.
برای ادامه رسپی این غذای جدید و جذاب روی لینک رسپی رول بادمجان با پنیر کلیک کنید.