بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۱۰ غذای سالم و ساده با اسفناج (مرحله به مرحله)

“`html

معرفی چند غذا با اسفناج پخته برای طرفداران رژیم‌های گیاهی

اگر شما هم مثل من از طرفداران پر و پاقرص غذاهای گیاهی هستید و خوشمزه‌های ایرانی را دوست دارید، این مطلب برای شما مناسب است. شاید شما هم ایده‌هایی برای تهیه غذا با اسفناج پخته داشته باشید که به اشتراک گذاشتن آن می‌تواند برای شما و دیگران جالب باشد. با ما همراه باشید.

دستور تهیه غذاهای سالم با اسفناج

1. ته چین اسفناج

اسفناج به خاطر آهن زیادی که دارد، می‌تواند گزینه خوبی برای رژیم غذایی باشد. شخصاً خیلی از اسفناج خوشم می‌آید و می‌توانم از این سبزی در غذا، دسر و حتی کیک استفاده کنم.

مواد لازم برای 4 نفر:

  • 4 پیمانه (600 گرم) برنج
  • 600 گرم سینه مرغ رشته شده
  • 3 پیمانه اسفناج بخار پز شده
  • 2.5 پیمانه ماست چکیده
  • 2 عدد تخم‌مرغ
  • نصف پیمانه زعفران دم کرده
  • به میزان لازم زردچوبه
  • به میزان لازم فلفل سیاه
  • به میزان لازم نمک
  • به مقدار لازم روغن
  • 50 گرم کره

دستور تهیه ته چین اسفناج

  1. اسفناج را به هر روشی که دوست دارید تهیه کنید و پس از این که پخته شد، آبکش کنید.
  2. سینه مرغ را به همراه پیاز، سیر، نمک، فلفل و آب لیمو بپزید. برنج را هم بپزید و آبکش کنید.
  3. ماست، زعفران و تخم‌مرغ‌ها را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید. نصف این مخلوط را با مرغ و نصف دیگر را با برنج مخلوط کنید.
  4. یک قابلمه انتخاب کنید و مقداری روغن درونش بریزید و بگذارید داغ شود. یک قسمت از برنج را در قابلمه ریخته و خوب پهن کنید.
  5. مرغ رشته شده را به دو قسمت تقسیم کرده و روی برنج‌ها بریزید. سپس اسفناج آماده شده را روی مرغ بریزید و بقیه برنج و سپس مرغ را دوباره روی آن بگذارید.
  6. در قابلمه را بگذارید و بگذارید دم بکشد.
  7. 15 دقیقه قبل از پایان پخت، کره را آب کرده و روی برنج بریزید تا طعمش بهتر شود.

نکته: اگر دوست دارید برنج شما دانه‌دانه باشد، برنج را کمی کمتر بپزید تا نرم نشود.

2. حمص اسفناج

حمص در واقع یک غذای لبنانی است، اما در همه کشورهای عربی به عنوان پیش‌غذا سرو می‌شود. جالب است که مصرف حمص در آمریکا به اندازه کشورهای عربی است.

مواد لازم:

  • 1 پیمانه نخود کنسروی
  • 1 پیمانه اسفناج
  • 4 حبه سیر
  • نصف قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل
  • 3 قاشق غذاخوری ارده
  • 1 قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
  • 50 تا 60 گرم پنیر فتا
  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون

دستور تهیه حمص اسفناج

  1. نخود، سیر، زنجبیل، ارده و آب لیمو را در مخلوط‌کن یا غذا ساز بریزید و خوب مخلوط کنید.
  2. اسفناج را در حین مخلوط کردن اضافه کنید و در آخر پنیر فتا و روغن زیتون را اضافه کنید.

3. نرگسی اسفناج

مواد لازم:

  • 2 کیلو اسفناج
  • 2 تا 3 عدد پیاز (خلال سرخ شده)
  • 6 عدد تخم‌مرغ
  • 150 گرم روغن
  • به مقدار کافی نمک و فلفل

دستور تهیه نرگسی اسفناج

  1. اسفناج را با یک لیوان آب و مقداری نمک بپزید و…
    “““html
    • نمک را می‌پزیم تا له نشود.
    • اسفناج پخته و آب‌ گرفته را با پیاز سرخ شده ترکیب می‌کنیم و در ظرفی به صورت صاف شده پهن می‌نماییم.
    • تخم‌مرغ‌ها را یکی یکی روی اسفناج‌ها می‌شکنیم.
    • نمک و فلفل روی تخم‌مرغ‌ها می‌پاشیم.
    • ظرف را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا سفیده تخم‌مرغ بپزد ولی زرده نرم بماند.
    • بعد از آماده شدن، آن را در یک دیسکشیده و سرو می‌کنیم.

    ۴. گراتن تخم‌مرغ با اسفناج

    مواد لازم:

    • ۲ کیلو اسفناج (کمی درشت خرد شده)
    • ۶ عدد تخم‌مرغ پخته شده سفت
    • ۲ تا ۳ عدد (۲۵۰ گرم) پیاز
    • ۵۰ گرم پنیر گروبر رنده شده (یا هر نوع پنیر دیگر که در حرارت ذوب شود)
    • ۱۵۰ گرم کره
    • ۱۰۰ گرم (نصف پیمانه) روغن مایع
    • ۱ قاشق سوپ‌خوری (۲۵ گرم) آرد گندم سفید
    • ۱ لیوان شیر
    • ۲۰۰ گرم خامه
    • ۱ قاشق مربا خوری خردل
    • به مقدار لازم نمک و فلفل

    دستور تهیه گراتن تخم‌مرغ با اسفناج

    1. اسفناج را با ۱ لیوان آب و مقدار کمی نمک می‌پزیم و آب آن را با فشار قاشق در صافی می‌گیریم.
    2. نیمی از کره را در ظرفی ذوب کرده و اسفناج را به آن اضافه می‌کنیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و سیر را هم اضافه می‌کنیم.
    3. مدام هم می‌زنیم تا آب اسفناج تبخیر شود.

    دستور تهیه سس:

    1. آرد را در ظرف دیگری می‌ریزیم و کم‌کم شیر را به آن اضافه می‌کنیم (حرارت ملایم) و دقت می‌کنیم تا آرد گلوله نشود.
    2. نمک، نصف دیگر کره (۷۵ گرم) و خردل را اضافه کرده و تا سس غلیظ شود روی حرارت نگه می‌داریم.
    3. در این موقع خامه را به سس اضافه می‌کنیم.
    4. اسفناج را در ظرف بیضی شکل نسوز می‌ریزیم و سطح آن را صاف می‌کنیم.
    5. تخم‌مرغ‌ها را از وسط به دو نیم کرده و روی اسفناج چیده و کمی نمک و فلفل می‌پاشیم.
    6. سس را روی تخم‌مرغ‌ها می‌ریزیم و پنیر رنده شده را روی آن می‌پاشیم.
    7. در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد (۳۵۰ فرنهایت) به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه قرار می‌دهیم تا گراتن کاملاً طلایی شود.

    ۵. کوفته اسفناج با پوره سیب‌زمینی

    مواد لازم:

    • ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
    • ۱ عدد تخم‌مرغ
    • ۱ عدد پیاز
    • به مقدار لازم آرد سوخاری
    • به مقدار لازم نمک، فلفل و زیره

    مواد لازم میان کوفته:

    • ۵۰۰ گرم اسفناج خرد شده
    • ۲ حبه سیر له شده
    • ۱ عدد پیاز خرد شده
    • به مقدار لازم روغن و نمک

    مواد لازم پوره:

    • ۴ عدد سیب‌زمینی آب‌پز (رنده شده)
    • ۲ قاشق کره
    • ۲ پیمانه شیر

    دستور تهیه کوفته اسفناج با پوره سیب‌زمینی

    1. پیاز را خرد کرده و در روغن کمی تفت می‌دهیم تا نرم شود. سپس سیر را اضافه می‌کنیم.
    2. اسفناج را اضافه کرده و آن را تفت می‌دهیم تا آبش کشیده شود و کمی نمک هم می‌زنیم و حرارت را خاموش می‌کنیم.
    3. گوشت چرخ کرده را با تخم‌مرغ، پیاز رنده شده و ادویه مخلوط کرده و کمی آرد سوخاری (۲ تا ۳ قاشق غذاخوری) می‌زنیم تا مخلوط خوب شکل بگیرد.
    4. از مایه گلوله‌هایی به اندازه گردو برمی‌داریم و وسط آن مقداری مخلوط اسفناج قرار می‌دهیم و کاملاً می‌پوشانیم.
    5. کوفته‌ها را در ظرف نسوز چرب شده قرار داده و در فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه می‌گذاریم.
    6. در یک تابه کره را ذوب کرده و سیب‌زمینی را افزوده و شیر را به تدریج اضافه می‌کنیم تا پوره مناسبی به دست آید. نمک و فلفل آن را تنظیم می‌کنیم.
    7. پوره را در ظرفی سرو کرده و کوفته‌ها را بر روی آن قرار می‌دهیم.

    نکته: می‌توانید کوفته‌ها را روی اجاق گاز با حرارت کم و کمی روغن سرخ کنید.

    ۶. قلیه اسفناج

    مواد لازم:

    • نیم…

    “““html

  2. کیلو گوشت چرخ کرده
  3. 250 گرم لوبیای چشم بلبلی و عدس و لپه مجموعا
  4. 2 کیلو اسفناج (کمی خردشده)
  5. 2 تا 3 پیمانه کشک غلیظ
  6. به مقدار کافی نمک و فلفل
  7. 2 تا 3 عدد پیاز رنده شده
  8. مقداری روغن
  9. دستور تهیه قلیه اسفناج

    1. توجه: بهتر است حبوبات را از روز قبل در آب خیسانده باشیم.
    2. حبوبات را با مقداری آب و نمک می‌پزیم تا کمی نرم و آب‌دار شوند.
    3. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک و فلفل مخلوط کرده و گلوله‌های کوچک درست می‌کنیم.
    4. گلوله‌ها را به مدت کوتاهی سرخ کرده و سپس به ظرف حبوبات اضافه می‌کنیم.
    5. اسفناج را اضافه کرده و بر روی حرارت کم می‌پزیم تا اسفناج نرم شود و آب آن تبخیر شود. سپس آن را در ظرف سرو ریخته و روی آن کشک و نعناع داغ می‌ریزیم و میل می‌کنیم.

    7. سوفله اسفناج با ژامبون

    مواد لازم:

  • 3 کیلو اسفناج
  • یک قاشق سوپ خوری شکر
  • یک پیمانه (2 دسی لیتر) سس بشامل
  • یک قاشق غذاخوری آرد
  • 250 گرم ژامبون (خرد شده)
  • 100 گرم کره
  • 50 گرم پنیر امنتال یا گرویر رنده شده
  • 4 عدد زرده تخم مرغ (زده شده)
  • 6 عدد سفیده تخم مرغ (زده شده)
  • به مقدار کافی نمک و فلفل

دستور تهیه سوفله اسفناج با ژامبون

  1. اسفناج را با دو یا سه لیوان آب و کمی نمک روی حرارت ملایم می‌پزیم تا نرم شود. در این مرحله درب ظرف را نمی‌گذاریم تا رنگ سبز آن حفظ شود.
  2. کره را در یک ظرف ریخته و مقدار کمی آرد به آن اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا کمی طلایی شود.
  3. سپس اسفناج پخته را با آرد مخلوط کرده و اجازه می‌دهیم آب آن تبخیر شود.
  4. سپس ژامبون خرد شده را به مخلوط اضافه می‌کنیم.
  5. سس بشامل را به مخلوط اضافه می‌نماییم.
  6. یک ظرف نسوز را آماده کرده و کف آن را با نصف پنیر رنده شده می‌پوشانیم.
  7. زرده‌های تخم مرغ را با مخلوط قاطی کرده و سفیده‌های زده شده را هم اضافه می‌کنیم. باقی‌مانده پنیر را روی آن می‌ریزیم و در فر با دمای 175 درجه سانتی‌گراد به مدت 35 تا 40 دقیقه قرار می‌دهیم.

8. سوپ اسفناج

مواد لازم:

  • 2 کیلو اسفناج
  • 250 گرم گشنیز
  • 6 لیوان آب مرغ
  • به مقدار دلخواه نمک و فلفل
  • 150 گرم خامه
  • 1 حبه سیر (درشت رنده شده)

دستور تهیه سوپ اسفناج

  1. اسفناج را بدون آب با حرارت ملایم می‌پزیم.
  2. مقداری نمک نیز اضافه کرده و می‌گذاریم آب آن به خوبی بخار شود.
  3. گشنیز را نیز با کمی آب و نمک می‌پزیم و همین کار را تکرار می‌کنیم.
  4. گشنیز و اسفناج پخته شده را با هم مخلوط کرده و به آب مرغ اضافه می‌کنیم.
  5. سیر، نمک و فلفل را هم اضافه کنید و بگذارید چند بار به جوش بیاید.
  6. در انتها، ظرف را از روی گاز برمی‌داریم و 100 گرم خامه را به آن اضافه می‌کنیم.
  7. در زمان سرو، با 50 گرم خامه اضافه بر روی سوپ را تزئین کنید.

بیشتر بخوانید :

۹ دستور غذایی جذاب برای کودکان با استفاده از اسفناج

دستور تهیه‌ی نرگسی اسفناج

“““html

غذای رژیمی و مقوی

۱۵ خاصیت معجزه آسا اسفناج برای سلامتی

9. سالاد اسفناج و سماق (اردور عربستان)

مواد لازم:

  • ۱ کیلو گرم اسفناج تازه و خرد شده
  • ۱ کیلو گرم شاهی دانه دانه شده
  • ۲ عدد پیاز خلالی
  • ۵۰۰ گرم ترب قرمز حلقه حلقه شده
  • ۲ ق غ سماق
  • ۴ ق غ روغن زیتون
  • ۴ ق غ سرکه بالزامیک
  • ۲ ق چ نمک

دستور تهیه سالاد اسفناج و سماق

همه مواد را با هم ترکیب کنید. نوش جان!

10. سالاد اسفناج و آناناس

مواد لازم:

  • ۲۲۵ گرم اسفناج
  • ۳ حلقه آناناس
  • ۱ عدد سیب
  • ۱ عدد فیله نارنگی
  • ۴ ق س سرکه خرما
  • ۲ ق س روغن زیتون
  • ۱ ق چ عسل
  • ۱ ق چ نمک

دستور تهیه سالاد اسفناج و آناناس

  1. اسفناج را تمیز کرده، پس از شستن خرد کنید و در ظرف بریزید. سپس آناناس، سیب و فیله نارنگی را به آن اضافه کنید.
  2. سرکه خرما، روغن زیتون، عسل و نمک را با هم مخلوط کرده و روی سالاد بریزید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل