بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۲۰ فواید و مضرات روغن حیوانی؛ روغن حیوانی بخوریم یا خیر؟

“`html

روغن حیوانی یا روغن کرمانشاهی، که به نام روغن زرد هم شناخته می‌شود، یکی از روغن‌های محبوب در آشپزخانه مادربزرگ‌ها است. خیلی از افراد قدیمی معتقدند که روغن حیوانی نسبت به روغن‌های صنعتی سالم‌تر است و طعم بهتری به غذا می‌دهد.

این روغن از شیر گاو و شیر گوسفند تهیه می‌شود. اگر روغن از کره گوسفندی بگیرید، رنگش سفید خواهد بود و در حالیکه روغن حیوانی از شیر گاو رنگ متمایل به زرد دارد. اما فواید و مضرات روغن حیوانی چیست؟

در این مقاله از بخش آشپزی در رضیم بلاگ شما می‌توانید با خواص و مزایا و همچنین نقاط ضعف روغن حیوانی آشنا شوید.

فواید روغن حیوانی

روغن حیوانی یک روغن پرمصرف در آشپزی است که برای تهیه آن از چربی شیر استفاده می‌شود. در این روش آب و مواد جامد شیر گرفته می‌شوند و چربی‌ها به طور کامل جدا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: نشانه های روغن فاسد

استفاده از این روغن به زمان‌های بسیار قدیم برمی‌گردد و انسان‌ها در آن زمان نیز از چربی حیوانات برای پخت و پز بهره می‌بردند. روغن حیوانی برای سلامتی مزایای زیادی دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱- کاهش التهاب روده

روغن حیوانی حاوی اسید چرب بوتیریک است که به کاهش التهاب در روده کمک می‌کند. استفاده از این روغن باعث تولید سلول‌های T در بدن می‌شود که به مبارزه با بیماری و التهاب کمک می‌کنند و به همین دلیل برای دستگاه گوارش مفید است.

۲- بهبود سلامت پوست

این روغن خواص زیادی برای پوست دارد. روغن حیوانی سرشار از ویتامین A و E و اسیدهای چرب ضروری است که باعث نرمی و لطافت پوست می‌شود.

بیشتر بخوانید: بهترین روش‌ نگهداری طولانی مدت روغن زیتون

۳- درمان یبوست

اگر با یبوست مواجه هستید، می‌توانید مقداری روغن حیوانی به غذای خود اضافه کنید یا دو قاشق از آن را در یک فنجان شیر داغ حل کرده و قبل از خواب مصرف کنید. این روغن به بهبود حرکات روده کمک می‌کند و یبوست را رفع می‌کند.

۴- تقویت استخوان‌ها

یکی دیگر از فواید روغن حیوانی تقویت استخوان‌ها و کمک به جذب کلسیم است. خوردن این روغن از پوکی استخوان جلوگیری کرده و باعث استحکام استخوان‌ها می‌شود. ماساژ بدن با این روغن نیز به گرم شدن استخوان‌ها و کاهش درد مفاصل کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: مضرات مهم روغن سرخ‌ کردنی برای سلامتی

۵- کاهش وزن

روغن حیوانی حاوی اسید لینولئیک و اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ است که مصرف محدود این روغن به سوزاندن چربی‌های اضافی بدن کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: معنی علامت ها و دکمه های سرخ کن بدون روغن

۶- درمان کم خونی

روغن حیوانی مقدار زیادی آهن دارد و برای افرادی که به کم خونی یا کمبود آهن دچار هستند، بسیار سودمند است.

۷- تقویت سیستم ایمنی بدن

این روغن حاوی ویتامین‌های A، D، K و E است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و عفونی جلوگیری می‌کند.

۸- جلوگیری از سرطان

روغن حیوانی سرشار از اسید لینولئیک و اسید بوتیریک است که به بدن در مبارزه با سلول‌های سرطانی کمک می‌کند و رشد تومورها را متوقف می‌سازد.

بیشتر بخوانید: خواص بی‌نظیر روغن ماهی برای بدن

۹-
“““html

کمک به درمان سوختگی

یکی از خواص روغن حیوانی، کمک به درمان سوختگی است. اگر دچار سوختگی شدید، می‌توانید مقداری روغن حیوانی را روی ناحیه آسیب‌دیده بمالید تا تورم و التهاب کاهش یابد.

۱۰- افزایش انرژی بدن

روغن حیوانی دارای انرژی بالایی است و هر قاشق غذاخوری آن حدود ۴۷۰ کیلو ژول انرژی دارد. مصرف این روغن می‌تواند به افزایش انرژی بدن کمک کند و مانع از احساس خستگی و بی‌حالی شود.

۱۱- تقویت چشم

در طب سنتی هندی، از روغن حیوانی برای درمان مشکلات چشمی استفاده می‌شود. برای کاهش سوزش چشم، مقداری از روغن حیوانی خالص را زیر چشم بمالید تا درد و ناراحتی کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: عوارض مصرف بی‌رویۀ روغن زیتون

۱۲- درمان سرفه

یکی دیگر از فواید روغن حیوانی، استفاده از آن برای درمان سرفه است. می‌توانید یک تکه چوب دارچین را در روغن حیوانی سرخ کنید و سپس آن را بخورید. همچنین می‌توانید یک قاشق چای‌خوری روغن حیوانی را به یک دمنوش گیاهی اضافه کنید و برای درمان سرفه بنوشید. استفاده از پودر زنجبیل و هل سرخ‌شده در روغن حیوانی نیز به باز شدن مجرای تنفسی و بهبود سرفه کمک می‌کند.

مضرات روغن حیوانی برای سلامتی

با اینکه روغن حیوانی فواید زیادی دارد، اما اگر بیش از حد از آن استفاده کنید، ممکن است به سلامت شما آسیب بزند. به طور کلی، کارشناسان توصیه می‌کنند که افراد سالم نباید بیشتر از ۲ تا ۳ قاشق روغن در روز مصرف کنند. در ادامه به برخی از مضرات روغن حیوانی اشاره می‌شود.

  • افزایش کلسترول بد (LDL)
  • تصلب شرایین
  • افزایش خطر سکته قلبی و مغزی
  • اضافه وزن و چاقی
  • افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲
  • بروز مشکلات کبدی
  • افزایش خطر مشکلات گوارشی
  • افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان

بیشتر بخوانید: با ۱۰ روش‌ نگهداری روغن آشنا شوید!

تفاوت روغن حیوانی گوسفندی و گاوی

برای تهیه روغن حیوانی، شیر را به ماست تبدیل می‌کنند و آن را یک شب در مکانی خنک نگه می‌دارند. سپس ماست را به دوغ تبدیل کرده و از مشک، کره را جدا می‌کنند. برای تهیه روغن خالص، آن را می‌جوشانند.

کره گوسفندی معمولاً رنگ سفیدی نسبت به کره گاوی دارد. نوع تغذیه دام تأثیر زیادی بر کیفیت کره حیوانی دارد. گله‌هایی که از گیاهان معطر مناطق کوهستانی کرمانشاه تغذیه می‌کنند، شیر خوشمزه‌تر و روغن خوش‌طعم‌تری دارند. به همین دلیل روغن حیوانی کرمانشاهی، معروف‌ترین روغن حیوانی در کشور است. در ادامه به برخی از تفاوت‌های روغن گوسفندی و گاوی اشاره شده است.

  • روغن حیوانی گوسفندی معمولاً کمی دیر هضم‌تر از روغن حیوانی گاوی است.
  • رنگ روغن حیوانی گوسفندی روشن‌تر از روغن گاوی است.
  • میزان کلسترول بد روغن گوسفندی بیشتر است.
  • عطر و طعم روغن حیوانی گوسفندی از روغن گاوی بیشتر است.
  • قیمت روغن حیوانی گوسفندی معمولاً بیشتر از روغن گاوی است.

“““html

  • طبع روغن حیوانی گوسفندی سرد و طبع روغن گاوی گرم است.
  • روغن گاوی نسبت به روغن گوسفندی در دمای اتاق سفت‌تر است.
  • روغن حیوانی برای چه کسانی بیشتر ضرر دارد؟

    افرادی که کلسترول خون بالایی دارند، دارای اضافه وزن هستند و کسانی که به بیماری‌های قلبی و کلیوی مبتلا هستند، نباید از روغن حیوانی استفاده کنند. همچنین، اگر کسی دچار مشکلات گوارشی است، بهتر است از این روغن دوری کند. مصرف روغن حیوانی می‌تواند خطر حملات قلبی را در افراد بیمار افزایش دهد.

    بیشتر بخوانید: ۱۵ راهکار طلائی برای کاهش مصرف روغن در غذا

    چربی‌های موجود در این روغن ممکن است فشار خون را افزایش دهند؛ بنابراین، افرادی که فشار خون بالایی دارند باید با احتیاط از این روغن استفاده کنند. بیماران مبتلا به یرقان و کسانی که از ناراحتی‌های شکمی رنج می‌برند نیز نباید این روغن را مصرف کنند.


    خانم‌های باردار در سه ماه اول بارداری نباید از کره حیوانی استفاده کنند. اگر باردار هستید یا به بیماری خاصی مبتلا هستید، قبل از مصرف این روغن حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

    این مقاله به بررسی کامل فواید و مضرات روغن حیوانی پرداخته است. به یاد داشته باشید که روغن حیوانی هنگامی برای سلامتی شما مفید است که به مقدار کم و محدود مصرف شود. این روغن نسبت به روغن‌های سرخ کردنی و انواع کره مزایای بیشتری دارد و اگر به میزان کم استفاده شود، می‌تواند به بدن کمک کند. شما از چه نوع روغنی برای پخت و پز استفاده می‌کنید؟ اگر تجربه‌ای از استفاده از روغن حیوانی دارید، خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

    سایت رسپی آشپزی رضیم
    “`

    خروج از نسخه موبایل