“`html
دستور تهیه شربت آلبالو خوش رنگ و خوش طعم نکات طلایی
رضیم : «شربت آلبالو» از روشهای قدیمی مادربزرگها برای درمان گرمازدگی در روزهای گرم تابستان است. آلبالو به شکل میوه تازه، شربت و حتی آلبالو پلو، برای درمان و پیشگیری از گرمازدگی در فصل تابستان توصیه میشود.
در این مقاله ۲ روش برای تهیه شربت آلبالو خانگی و خوش رنگ را برای شما توضیح میدهیم.
دستور تهیه شربت آلبالو خوشرنگ و خانگی
1. دستور تهیه شربت آلبالو با طعم نعنا و زنجبیل
مواد لازم :
- آلبالو : یک کیلوگرم
- شکر: ۲ کیلوگرم (میتوانید مقدار شکر را کم کنید اگر کمتر شیرین را دوست دارید)
- آب: یک لیوان
- وانیل: یک قاشق چایخوری
- آب زنجفیل تازه رنده شده: چند قطره
- ۳ تا ۴ شاخه نعنا تازه و شسته شده
- رنده پوست لیمو ترش: ¼ قاشق چایخوری
دستور تهیه شربت آلبالو با طعم نعنا و زنجبیل
- آلبالوها را خوب بشویید و هسته آنها را جدا کنید. میتوانید از دستگاه هستهگیر یا دست استفاده کنید.
- آلبالوها را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در شکر بخوابانید و حتما این مخلوط را در یخچال نگه دارید.
- در یک قابلمه لعابی تمیز، مخلوط شکر و آلبالو را بریزید و یک لیوان آب اضافه کنید.
- شعله گاز را متوسط نگه دارید. اگر شعله خیلی کم باشد، رنگ شربت تیره میشود و اگر زیاد باشد، رنگ آن قهوهای خواهد شد.
- شربت را مرتب هم بزنید و به مدت ۴۰ دقیقه روی حرارت متوسط بپزید تا غلیظ شود.
- برای داشتن شربت شفاف، بعد از ۴۰ دقیقه مخلوط قابلمه را در یک ظرف تمیز آبکش کنید و شربت را در یک شیشه تمیز بریزید و در یخچال نگهدارید.
- فشار ندهید به آلبالوها در آبکش، چون باعث کدر شدن رنگ شربت میشود. با این آلبالوها میتوانید مربای آلبالو تهیه کنید.
2. دستور تهیه شربت آلبالو ساده خانگی
مواد لازم :
- شکر : ۲ کیلو
- آلبالو : ۱ کیلو
- وانیل (اختیاری) : ۱ قاشق چای خوری
- آب : ۱ لیوان
دستور تهیه شربت آلبالو به روشی آسان
- ابتدا آلبالوها را شسته و دم و هسته آنها را جدا کنید.
- آلبالوهای تمیز را در یک ظرف مناسب با مقداری شکر مخلوط کرده و ظرف را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال قرار دهید.
- بعد از این مدت، ظرف را از یخچال درآورید و مقداری آب به آلبالوها اضافه کنید.
- حالا قابلمه را روی گاز با شعله متوسط قرار دهید و شربت را مدام هم بزنید تا شکر خوب حل شود.
- زمانی که شکر حل شد، بگذارید شربت به مدت ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا قوام بگیرد.
- بعد از قوام گرفتن، مخلوط را در صافی بریزید و شربت صاف شده را بعد از خنک شدن در بطری شیشهای بریزید و در یخچال قرار دهید.
“““html
نکات حرفهای برای تهیه شربت آلبالو خوشرنگ و خانگی
- برای طعمدار کردن شربت آلبالو، اضافه کردن وانیل ضروری نیست. پس از آماده شدن شربت، آن را بچشید و در صورت نیاز وانیل اضافه کنید. بیشتر افراد طعم ترش و شیرین شربت آلبالو را بیشتر میپسندند.
- برای کاهش سردی شربت آلبالو، کمی زنجبیل تازه رنده شده را بگیرید و آبش را با پارچه تنظیف بزنید. در آخرین مراحل پخت، چند قطره از این آب را به شربت اضافه کنید.
- چند شاخه نعناع تازه و شسته شده را حین پخت شربت آلبالو به قابلمه اضافه کنید تا طعم این شربت خوشمزه با عطر نعناع ترکیب شود. با این کار، شربت خوشطعم و عطری خواهید داشت.
- بهتر است از شعلهپخشکن استفاده کنید تا شربت به طور یکنواخت و با حرارت ملایم بپزد و عطر و طعم خوبی بگیرد.
- یک چهارم قاشق چایخوری پوست لیمو رنده شده، به شربت آلبالو عطر و طعم لذیذی میدهد. این کار را در پایان پخت انجام دهید.
- اگر از آلبالوی اول فصل که کمی ترش و رنگ روشنی دارد استفاده کنید، شربت شما رنگ قرمز روشن میگیرد و مزهاش کمی ترش خواهد بود. اما اگر از آلبالوی رسیده استفاده کنید، رنگ شربت تیرهتر میشود و طعمش هم کمتر ترش است.
شما میتوانید از آلبالوهای باقیمانده برای تهیه مربای آلبالو استفاده کنید.
اگر شربت خوب قوام نگیرد، ممکن است ترش شود.
اگر شربت را روی حرارت زیاد بجوشانید، ممکن است شکرک بزند.
اگر شربت را با حرارت زیاد بپزید، رنگش قهوهای میشود و با حرارت کم، رنگش تیره و ناخوشایند خواهد بود.
بعد از خنک شدن شربت آلبالو، مقداری از آن را در یک لیوان بریزید و بقیه را با آب سرد و یخ پر کنید. برای تزئین میتوانید آلبالوهای تازه را حلقه حلقه کرده و در لیوان یا پارچ شربت قرار دهید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه مارمالاد آلبالو + راز خوشمزه شدن مارمالاد
۴ روش مناسب و آسان جهت خشک کردن آلبالو در منزل
دستور تهیه آلبالو پلو مجلسی با ۲ روش خاص
خواص شگفتانگیز شربت آلبالو برای سلامت
- شربت آلبالو خوشمزه و طبیعی میتواند در مقابله با گرمازدگی و درمان برخی مشکلات کبد، معده و کلیه بسیار مفید باشد.
- آلبالو از میوههای خوشمزه و ضد سرطان است که به همین دلیل افراد تمایل دارند در همه فصلها از آن استفاده کنند.